Aksesoar

HERMÈS KOFER OD KROKODILSKE KOŽE DIZAJNIRAN ZA BARONESU

Pretražujući svoju bogatu arhivu u modnoj kući Hermès slučajno je pronađen davno zaboravljen prtljag, koji je kreiran i specijalno dizajniran za autorku romana Out of Africa, Karen Bliksen, po kojem je snimljen legendarni film sa Meril Strip i Robert Redfordom.

Ovaj kofer postao je proslavljen pod imenom Isak Dineson i navodno je bio prvobitno kreiran za spisateljicu 1930. godine, a kasnije je urađena nešto kompleksnija verzija 1935. godine.

Navodno je utrošeno nevjerovatnih 368 sati rada, kako bi se izradio izuzetno komplikovan komad prtljaga, zaista dostojan nekog aristokrate koji se suočava sa afričkom divljinom. Oba primjerka ovog kofera imaju umjetnutu gravuru i monogram sa inicijalima DBF, baronese i spisateljice čije je puno ime u stvari glasilo Dineson Bliksen-Finecke, kombinacijom njenog djevojačkog i udatog prezimena. Njeno puno ime bilo je baronesa Karen von Bliksen-Finecke.

Na fotografijama se može vidjeti bezbroj džepova, pregrada, bočica koje su napravljene za sve neophodne sitnice koje možete ponijeti sa sobom- karte, pribor za pušenje, pribor za pisanje, parfemi, šivaći pribor, pa do kozmetike i nakita. Ovaj bi kofer bio kao stvoren za Meri Popins.

Nažalost, i ono što ovu priču čini još zanimljivijom, je činjenica da ovaj kofer zapravo nikada nije stigao do Afrike. Bliksen je napustila afrički kontinent 1931., usljed finansijskih poteškoća koje je pretrpjela na plantaži kafe na kojoj je živjela u podnožju N'gong Hills, pošto su polja bila pogođena sušom, pa tako niko ne zna ko je naručio izuzetan kofer za baronesu.

Ukoliko se odlučite da posjetite neki afrički safari, ovaj kofer je upravo ono što bi vam bilo neophodno. Pitajte Hermès da vam pozajmi.

 
Pročitajte slijedeći tekst: IWC NOVITET OGRANIČENOG IZDANJA
 
TRENDI NAOČARE ZA LJETO 2016

TRENDI NAOČARE ZA LJETO 2016

Da biste uživali u tropskim temperaturama i vrelim danima sa suncem koje odbija da prestane da sija, nekada ste morali da putujete u udaljene krajeve svijeta…

PEDRO GARCIA - CIPELE KOJE OBOŽAVAJU HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

PEDRO GARCIA - CIPELE KOJE OBOŽAVAJU HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

Špansko ostrvo Majorka nije poznato samo po ljepotama i bogatoj istoriji koju nudi svojim turistima. Ovo ostrvo krije tajnu jedne porodice koja izrađuje unikatnu obuću

POGLEDAJTE NAOČARE KOJE JE RIJANA KREIRALA ZA DIOR

POGLEDAJTE NAOČARE KOJE JE RIJANA KREIRALA ZA DIOR

Saradnja eminentnih modnih brendova sa poznatim ličnostima postala je trend u svijetu.Pa šta ako je iz Diora otišao Raf Simons? Stigla je Rijana.

LUKSUZNA VAN CLEEF & ARPELS KOLEKCIJA

LUKSUZNA VAN CLEEF & ARPELS KOLEKCIJA

Kreiran od strane francuske juvelirske kuće Van Cleef& Arpels krajem 1930. godine prošlog vijeka božanstveni “Paillette“ motiv ponovo se vratio na velika vrata

DUNHILL KOLEKCIJA NAOČARA ZA DŽENTLMENE

DUNHILL KOLEKCIJA NAOČARA ZA DŽENTLMENE

Pravi džentlmeni bi trebalo da uvijek mudro i pažljivo biraju šik okvire naočara, bez obzira da li se radi o onima za vid ili za sunce.

BULGARI SERPENTI – UVIJEK U CENTRU PAŽNJE

BULGARI SERPENTI – UVIJEK U CENTRU PAŽNJE

Bulgari Serpenti kolekcija nikako nije novitet za sve dame koje prate modu…

MONTBLANC PYTHAGORA 15 GRAMA SAVRŠENSTVA

MONTBLANC PYTHAGORA 15 GRAMA SAVRŠENSTVA

Granica je pomjerena - Richard Mille RM027 svoje mjesto prepušta konceptu kompanije Montblanc - TimeWalker Pythagora UltraLight, časovniku koji teži samo 15 grama.

NOVI SAT U ČAST RAFAELA NADALA

NOVI SAT U ČAST RAFAELA NADALA

Richard Mille brend nam još jednom predstavlja fenomenalni novitet, posvećen Rafaelu Nadalu…U pitanju je njihov novi RM 35-02 Rafael Nadal Quartz-TPT časovnik, koji