Aksesoar

MONTBLANC PYTHAGORA 15 GRAMA SAVRŠENSTVA

Granica je pomjerena - Richard Mille RM027 svoje mjesto prepušta konceptu kompanije Montblanc - TimeWalker Pythagora UltraLight, časovniku koji teži samo 15 grama.

Sa svojih 19 grama težine, Richard Mille RM027 Tourbillon koji je lagan poput pera, važio je za najlakši časovnik na svijetu. Težina je sada spuštena na 15 grama, u fantastičnom projektu brenda Montblanc. Riječ je o TimeWalker Pythagora UltraLight konceptu, koji je stupio na prijesto ispred mnogih proizvođača od kojih se dosta više očekivalo u pogledu spremnosti za takav poduhvat, prije svih velikih majstora poput brendova Piaget ili BRM, ipak to je za rukom pošlo Montblanc kompaniji.

Poznavajući dosadašnje prakse u brendu Montblanc i klasične pristupe u proizvodnji satova kojima se rukovode, iznenađuje u svakom smislu prililčno moderna kreacija, kao i rekordna težina od samo 14.88 grama. Ipak, postoji jasan rezon koji stoji iza ovog poduhvata. Kako bi u susret izašli sportistima, koji su važan dio slike brenda Montblanc, ambasadori kompanije svoje sportske aktivnosti moraju da obavljaju na najbolji mogući način, dok časovnik koji nose, jednostavno mora biti u potpunosti neprimjetan pri pokretima.

Sat je dizajnom prepoznatljiv, u određenom stepenu sličan prethodnicima serije TimeWalker, čemu doprinosi i čuvena kruna – kompanijski tradicionalni simbol. Ostali elementi su u potpunosti novi. Ime koje dobija po Pitagori, vodi od starijih serija Minerva, koje su od 1943.godine bile u ponudi. Materijali i upotrebljena tehnologija postidjeli bi svojim karakteristikama i NASA program. Najteži elementi su proizvedeni od titanijuma, dok je ostatak i za veći dio časovnika upotrijebljen kevlar. Razliku u odnosu na tradicionalne materijale poput čelika, pravi upotreba minijaturnih karbonskih nanocevi, koje su izuzetno čvrstog sastava i čak osam puta lakše od čelika.

Trenutno je samo jedan primjerak TimeWalker Pythagora časovnika napravljen, koji će svoju premijeru imati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

 
Pročitajte slijedeći tekst: NOVI SAT U ČAST RAFAELA NADALA
 
TRENDI NAOČARE ZA LJETO 2016

TRENDI NAOČARE ZA LJETO 2016

Da biste uživali u tropskim temperaturama i vrelim danima sa suncem koje odbija da prestane da sija, nekada ste morali da putujete u udaljene krajeve svijeta…

PEDRO GARCIA - CIPELE KOJE OBOŽAVAJU HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

PEDRO GARCIA - CIPELE KOJE OBOŽAVAJU HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

Špansko ostrvo Majorka nije poznato samo po ljepotama i bogatoj istoriji koju nudi svojim turistima. Ovo ostrvo krije tajnu jedne porodice koja izrađuje unikatnu obuću

POGLEDAJTE NAOČARE KOJE JE RIJANA KREIRALA ZA DIOR

POGLEDAJTE NAOČARE KOJE JE RIJANA KREIRALA ZA DIOR

Saradnja eminentnih modnih brendova sa poznatim ličnostima postala je trend u svijetu.Pa šta ako je iz Diora otišao Raf Simons? Stigla je Rijana.

LUKSUZNA VAN CLEEF & ARPELS KOLEKCIJA

LUKSUZNA VAN CLEEF & ARPELS KOLEKCIJA

Kreiran od strane francuske juvelirske kuće Van Cleef& Arpels krajem 1930. godine prošlog vijeka božanstveni “Paillette“ motiv ponovo se vratio na velika vrata

DUNHILL KOLEKCIJA NAOČARA ZA DŽENTLMENE

DUNHILL KOLEKCIJA NAOČARA ZA DŽENTLMENE

Pravi džentlmeni bi trebalo da uvijek mudro i pažljivo biraju šik okvire naočara, bez obzira da li se radi o onima za vid ili za sunce.

BULGARI SERPENTI – UVIJEK U CENTRU PAŽNJE

BULGARI SERPENTI – UVIJEK U CENTRU PAŽNJE

Bulgari Serpenti kolekcija nikako nije novitet za sve dame koje prate modu…

NOVI SAT U ČAST RAFAELA NADALA

NOVI SAT U ČAST RAFAELA NADALA

Richard Mille brend nam još jednom predstavlja fenomenalni novitet, posvećen Rafaelu Nadalu…U pitanju je njihov novi RM 35-02 Rafael Nadal Quartz-TPT časovnik, koji

LUKSUZNI KOFERI INSPIRISANI GRČKOM

LUKSUZNI KOFERI INSPIRISANI GRČKOM

Dizajnerka Sofija Sančez vas priprema za putovanja lansirajući najnoviju kolekciju ekskluzivnih putnih kofera The Luxury Collection’s Iconic Hotels in Greece.