Beauty

SALON DE PARFUMS - HARRODS

Harrods, poznata luksuzna robna kuća, sada ima šesti sprat koji predstavlja raj za ljubitelje skupocjenih parfema…

U ovoj robnoj kući sada postoji ekskluzivni Salon de Parfums. Ovo je nova destinacija u kojoj su smješteni svi najfiniji i rijetki parfemi koji postoje, pored onih veoma luksuznih i ekskluzivnih. Takođe, ovdje postoji i prefinjena personalizovana usluga, namijenjena najvjernijim klijentima. Ova robna kuća zaista je pomjerila granicu luksuza lansiranjem svog Salon de Parfums.

Najnoviji salon posvećen isključivo parfemima prostire se na površini od oko 600 m2, a podijeljen je na jedanaest djelova. Tu su Chanel, Dior, Tom Ford, Ex Nihilo, Kilian, Xerjoff i slični. Ekskluzivnost koja je glavni element ovakvog mjesta je dostignuta galerijom parfema koju su dizajnirali ljudi iz Harrodsa i tu su smješteni njihovi ekskluzivni mirisi poput Dead of Night, Liquides Imaginaries i Thomas Kosmala.

Ograničena izdanja parfema koji su djelo brendova poput Bottega Veneta i Ferragamo imaju svoj odvojeni prostor u ovom luksuznom salonu, gdje mogu doći samo oni najpoštovaniji kupci.

Transformacija šestog sprata ove robne kuće, koji je jednom bio namijenjen privatnim iskustvima kupovine, djelo je MPA Architects studija. Dizajniran je u rajskom elementu sa enterijerima sive boje i bijelim centralnim hodnikom, a posebni šmek mu daju svjetlucave keramičke pločice u kombinaciji sa nježno zaobljenim plafonima.

Kako bi se naglasio njihov značaj, svaki brend je imao priliku da dizajnira enterijer svog prostora. 4.500 papirnih origami ruža krase zidove Dior prostora, dok Henry Jacques dio podsjeća na privatni stan u Parizu sa parketom i zlatno vezenim zavjesama.

Clive Christian je u čast otvaranja ovog Salona kreirao zlatnu i dijamantima dekorisanu bočicu parfema u kojoj se nalazi jedna unca njegovog poznatog No.1 parfema, koji je inače najskuplji parfem svijeta. Takođe, Kilian Hennessy je kreirao jedinstveni miris pod nazivom One Night in Knightsbridge istim povodom, a koji je napravljen od Taif ruže i koji košta 24.000 dolara.


 
Pročitajte slijedeći tekst: BACCARAT - ROUGE 540
 
8 TRENDY LJETNJIH RUŽEVA ZA USNE

8 TRENDY LJETNJIH RUŽEVA ZA USNE

Sa prvim sunčevim zracima oblačimo laganiju odjeću i nosimo veselije boje. Isto važi i za šminku.

10 PARFEMA KOJI MIRIŠU NA LJETO

10 PARFEMA KOJI MIRIŠU NA LJETO

Na korak smo od ljeta. Vrijeme je da teške zimske parfeme zamijenite lepršavim i laganim notama koje mirišu na plažu, vrelinu pijeska i slanoću mora.

MIRISNI GUERLAIN KARNEVAL

MIRISNI GUERLAIN KARNEVAL

Čini se da Guerlain pokreće mirisni karneval. Nakon što su nedavno lansirali kolekciju parfema My exclusive collection, evo nove kolekcije Colour Collection Flacon Qua

TOM FORD ORCHID SOLEIL PARFEM

TOM FORD ORCHID SOLEIL PARFEM

Prije samo nekoliko dana predstavili smo vam kolekciju šminke čuvenog Tom Ford brenda, koji je odlučio da nam pomogne da dočekamo ljeto spremne…

TOM FORD KOLEKCIJA ŠMINKE SOLEIL 2016

TOM FORD KOLEKCIJA ŠMINKE SOLEIL 2016

Temperature rastu, tako da vašu tešku zimsku šminku morate da zamijenite lakom i prozračnom šminkom. Neka vaše lice izgleda kao da ga je sunce poljubilo. Zato je na

PETO REIZDANJE LEGENDARNOG PARFEMA CHANNEL NO.5

PETO REIZDANJE LEGENDARNOG PARFEMA CHANNEL NO.5

Channel No. 5 je definitivno parfem koji je doživio najviše reizdanja. Legendarni parfem za koji je Merilin Monro tvrdila da spava "obučena" samo u dvije tri

MAC FLAMINGO PARK KOLEKCIJA

MAC FLAMINGO PARK KOLEKCIJA

Kako rastu temperature, tako raste i naša opsesija za novim, ljetnjim izgledima…

DOLCE&GABBANA KOLEKCIJA ŠMINKE ZA LJETO

DOLCE&GABBANA KOLEKCIJA ŠMINKE ZA LJETO

Proslavljeni italijanski brend Dolce&Gabbana otpočeo je svoju kampanju za kolekciju beauty proizvoda pod nazivom “Summer in Italy” 2016.