On

TOP 10 - MUŠKA ODIJELA

Iako odijelo ne čini čovjeka, ozbiljni i poslovni muškarci koji ih nose su uvijek u prednosti u odnosu na one koji su protivnici nošenja istih...

Činjenica je da se pažnja javnosti, medija, i generalno čitave okoline više poklanja ženskim odjevnim predmetima, ali pred jačinom i muževnošću muškaraca u odijelima, priznaćete, niko ne ostaje ravnodušan. U „muškom svijetu“, oni su pravi simbol poslovnosti, bogatstva i moći, dok luksuzno i kvalitetno odijelo na zgodnom muškarcu ženama predstavlja neku vrstu afrodizijaka, privida „princa na bijelom konju“, i zasigurno postaje centar pažnje svih žena koje se nađu u njegovoj blizini.

Za sve imućne muškarce, koji žele da predstavljaju pokretni simbol luksuza i uspjeha, predstavljamo top 10 muških odijela različitih brendova.

1. STUART HUGHES

Pravo iz Mančestera, stiže odijelo od čije cijene će se i najbogatijima zavrtjeti u glavi, a koje je šiveno od najfinije i jedinstvene kombinacije svile, vune i kašmira, i to od strane poznatog dizajnera Stuart Hughes-a. Postoje samo 3 odijela ovog tipa, a pretpostavlja se da su kupljeni od strane svjetskih milijardera i moćnika. Za izradu ovakvog odijela potrebno je preko 850 sati rada, a u njega je ušiveno 500 dijamanata od po pola karata, koja samo povećavaju nivo prefinjenosti kojom odiše ovakvo odijelo. Osim ekskluziviteta, koji je praktično drugi naziv za ovo odijelo, po cijeni od nevjerovatnih $892.250 zaista sva 3 muškarca koja ih posjeduju „gratis“ su dobili i titulu kralja luksuza.

2. BROOK'S BROTHERS

Uzevši u obzir cijenu prethodnog odijela, cijena ovog odijela će Vam djelovati kao prava sitnica. Za cijenu od $15.000 dobijate ručno šiveno odijelo po mjeri, a napravljeno od strane brenda čije ime se povezuje sa glamurom i harizmom. Brend Brook's Brothers važi za veoma pouzdan brend u modnoj industriji, a bićete potpuno sigurni da ćete, u svom ormanu, imati inovativan odjevni predmet baš po mjeri svoje figure, pri čemu ćete dobiti odličan odnos cijene i kvaliteta.

3. ERMENEGILDO ZEGNA

Po malo višoj cijeni u odnosu na prethodni brend, dobićete fantastično odijelo u autentičnom duhu čuvene i prestižne italijanske mode. Ermenegildo Zegna je italijanski luksuzni modni brend koji dolazi iz Trivera. Nastao je kao porodični posao porodice Zegna, a već četvrta generacija ove porodice održava tradicionalni luksuz i osjećaj za vrhunsku mušku modu. Izrada ovog odijela po mjeri obuhvata korišćenje preko 700 materijala, ali ćete zasigurno, za $20.000 dobiti sopstveni trajni „komad“ luksuza, prefinjenosti i ekskluzivnosti.

4. ALEXANDER AMOSU

Dizajner Alexander Amosu koristi najskuplju vunu na svijetu, qiviuk, koja se dobija od mošusnog govečeta. Ova vuna se kombinuje sa egzotičnom pašminom, koja se inače koristi za pravljenje šalova u Indiji, koji su neprocjenjive vrijednosti. Uz 16.000 šavova i vrijedne ruke, ali i moguće ubacivanje 18-karatnih dijamanata, po cijeni od „tričavih“ $101.860, dobićete jedinstveni komad vanvremenske odjeće.

5. DORMEUIL

Još jedan od najskupljih i najekskluzivnijih brendova u svijetu muške mode je i britanski Dormeuil. Odijela ovog brenda su napravljena od specijalnog materijala koji je poznat pod nazivom Vanquish II, uz dodatnu kombinaciju pašmine i qiviuk-a. Svake godine za prodaju je spremno samo 300 ovakvih odijela. Po cijeni od $95.319 dobijate ekskluzivno odijelo, ali morate imati u vidu i da samo materijal Vanquish II košta $32.565, dok se naravno u obzir uzimaju i vrijedne ruke krojača, što mu dodaje na cijeni.

6. BRIONI VANQUISH II

I kod ovog odijela brenda Brioni prisutan je naziv Vanquish II, a od materijala se koristi već pomenuti qiviuk, pašmina i vicuna - posebna vrsta ekskluzivne vune, koja se dobija od dlake južnoameričke kamile. Godišnje se proizvede 100 ovakvih odijela luksuznog brenda ove italijanske modne kuće. Za $43.000 dobijate fantastično odijelo vrhunskog kvaliteta, a procijenjeno je da su odijela ovog brenda sasvim opravdala ekskluzivitet cijenama.

7. WILLIAM WESTMANCOTT

Gospodin Westmancott je krojač ekskluzivnog londonskog Saville Row-a, i tvorac je odijela poznatog pod nazivom „The Ultimate Bespoke“, koje se pravi od tradicionalne britanske tkanine, odnosno vrste tvida. Preko 200 sati rada na ovom odijelu rezultiralo je ovim laganim, trajnim, modernim i elastičnim odijelom, a sve to je uticalo na kreiranje cijene od $75.000.

8. KITON K-50

Ovo odijelo je omiljeno za korporativnu klijentelu, pogotovo zato što spada u kategoriju ručno pravljenih odijela koja ne opterećuju svojom težinom, ali su potpuno personalizovana i prilagođena svakoj mušteriji. Kreator Kiton K-50 odijela je poznati Enzo D'Orsi, kome je potrebno oko 50 sati za pravljenje svakog odijela. Za oko $60.000 dobićete savršeno muško odijelo, koje je napravljeno od kombinacije australijske merino vune sa drugim skupim materijalima.

9.WILLIAM FIORAVANTI

Kombinacija oko 200 različitih materijala, 30-godišnjeg iskustva u odijevanju muškaraca i mukotrpnog rada dizajnera William Fioravanti-a stvorila je odijela „Bespoke“, koja se prodaju po cijeni od $22.000. Ova odijela su luksuzna, savršeno stoje, i definitivno vrijede svaki cent. Mušterije ovog poznatog dizajnera su uspješni biznismeni, svjetski magnati i preduzetnici, ali i poznate ličnosti i filmske zvijezde, upravo zbog vrhunskog kvaliteta, ekstravagancije i luksuza koji su sinonim za ovo odijelo.

10. DESMOND MERRION

Još jedan britanski krojač koji radi u londonskom Saville Row-u je i čuveni Desmond Merrion. On je kreirao neke od najskupljih odijela na svijetu. Po cijeni od $47.500 dobijate odijelo „Desmond Merrion Supreme Bespoke“, koje nije samo savršen odnos cijene i kvaliteta, već je zaista i investicija za cijeli život. Sudeći po cijeni, ovaj brend je namijenjen isključivo bogatoj i poznatoj klijenteli, ali i svim muškarcima koji žele da istaknu svoju moć i kvalitet života.

Iako za količinu novca koju biste potrošili na kupovinu ovih odijela možete ležerno kupiti i kuću ili automobil, ukoliko Vam bankovni račun dozvoljava, nemojte oklijevati u namjeri da sebi priuštite ovakav „biser“ odijevanja, sigurno se nećete pokajati.


 
Pročitajte slijedeći tekst: ALEXANDER MCQUEEN - BUNTOVNIČKI STIL
 
PRVA MODNA KOLEKCIJA ANTONIJA BANDERASA

PRVA MODNA KOLEKCIJA ANTONIJA BANDERASA

Iako je publici najpoznatiji kao glumac i producent, privatno Antonio Banderas ima širok dijapazon interesovanja. Mali broj ljudi zna da je glumac u 55 godiniji diplomir

STILSKA SUPTILNOST ZA MUŠKARCE

STILSKA SUPTILNOST ZA MUŠKARCE

Prošla su vremena kada su muškarci izlazili iz kuće sa gomilom ključeva u jednoj ruci, mobilnim telefonom u drugoj i novčanikom koji bi im remetio stilsku siluetu, j

FUDBAL I MODA - NAIZGLED NEMOGUĆA KOMBINACIJA

FUDBAL I MODA - NAIZGLED NEMOGUĆA KOMBINACIJA

Kreativni direktor Balmain brenda, Olivije Rusting je posljednji dizajner u nizu koji je sarađivao sa NikeLab…

NEVJEROVATNA SARADNJA DVA ELITNA BRENDA

NEVJEROVATNA SARADNJA DVA ELITNA BRENDA

Šta se desi kada se udruže dva elitna brenda na polju dizajna? Kao rezultat kul saradnje stvorena je nevjerovatna kolekcija za ljubitelje golfa. U ovom slučaju to su M

CALVIN KLEIN KOLEKCIJA KUPAĆIH ŠORTSEVA

CALVIN KLEIN KOLEKCIJA KUPAĆIH ŠORTSEVA

Na radost svih muškaraca koji vole da nose bokserice proslavljenog brenda Calvin Klein, stiže nova kolekcija, šortseva za kupanje za muškarce sa poznatim logotipom.

BEZVREMENI STIL KOJI POTPISUJE CAROLINA HERRERA

BEZVREMENI STIL KOJI POTPISUJE CAROLINA HERRERA

Proslavljeni brend CH Carolina Herrera svojom kolekcijom za muškarce za jesen/zimu 2016 još jednom pokazuje zašto je neprikosnoven na polju bezvremene elegancije i le

NAJKOMPLIKOVANIJI PANERAI ČASOVNIK

NAJKOMPLIKOVANIJI PANERAI ČASOVNIK

Panerai kompanija upravo je predstavila svoj najkomplikovaniji časovnik do sada, nazvan Radiomir 1940 Minute Repeater Carillon Tourbillon GMT.

CLUB MONACO – LEŽERNA ELEGANCIJA ZA LJETO

CLUB MONACO – LEŽERNA ELEGANCIJA ZA LJETO

Ako ne znate gdje da počnete i šta prvo da kupite, mi vam preporučujemo da pogledate ponudu Club Monaco brenda.