In Montenegro

PORTO MONTENEGRO - STAN U KSENIJI 2.2 MILIONA EURA

Porto i Tivat biće ljepši od Monaka, bile su riječi kanadskog milijardera Pitera Manka...

U ove riječi Pitera Manka, koji je kupivši nekadašnji remontni zavod "Arsenal" u najmlađem bokeljskom gradu "obećao primorsko čudo", povjerovali su na startu gradnje Nautičko-turističkog kompleksa "Porto Montenegro" samo rijetki, i to bogati.

"Porto Montenegro" se prostire na površini od 24 hektara. U toku je gradnja hotela "Ridžent" sa 80 apartmana koji će biti završen naredne godine. Slijedi i izgradnja vile "Ksenija", a marina će dobiti još 300 novih vezova. Plan domaćini sasvim ne otkrivaju. Samo kažu - biće još novih objekata i sadržaja, novih gostiju i stanara. Bogatog i poznatog svijeta, koji ne žali da troši kada mu je lijepo. Porto, zbilja, ima šanse da pomrači slavu mnogih poznatih ljetovališta, pa i da bude ljepši od Monaka, kako to obeća vremešni milijarder, koji očigledno pored novca ima i viziju.

Megajahtama u marinu "Porta" među prvima su stigli Roman Abramovič, Oleg Deripaska, Netanijel Rotšild... Nego, san vidovitog Kanađanina je bio znatno bogatiji od toga da Tivat dobije samo luksuznu marinu, koja se neprestano širi. Bogati, koji ovdje dovode plovila od kojih zastaje dah, postaju i stanovnici "Porta". Najbolja potvrda za to je gradnja skupih rezidencijalnih vila u samom kompleksu, za čije moderne i skupe stanove je najmanji problem obezbijediti kupce. 

Do sada je izgrađeno pet takvih objekata sa ukupno 125 stanova ("Teuta", "Zeta", "Ozana", "Milena" i "Tara"). Na jesen već kreće gradnja nove, šeste po redu, vile nazvane "Ksenija", koja će imati 48 stanova različitih veličina, supermoderni bazen i teretanu za nove stanare i druge sadržaje. Zgradu koja će spajati gradsku luku Pine sa Portom dizajnirao je londonski studio "Reardon Smith Architects", u saradnji sa firmom MHZ iz Pariza. Prodaja stanova počela je još "s projekta", a cijene su za domaće prilike fantastične - od 350.000 do 2,2 miliona evra, zavisno od površine i sadržaja. I što je takođe veoma zanimljivo, interesenata za luksuz je puno.

Kupac i Novak Đoković?

Ko su kupci stanova u već izgrađenim objektima i ko je sve bacio oko na "Kseniju", koja je još uvijek kompjuterska animacija? Da li je među kupcima stana u nekoj od pet vila i Novak Đoković, redovni ljetnji posjetilac "Porto Montenegra", kako se priča, pitanja su na koja nema potpunog odgovora. 

"To je poslovna tajna. Pominjemo samo imena onih koji nam "daju odobrenje" za tako nešto, kao što je, recimo, nekadašnji as Formule 1 Edi Džordan. Među "stanarima" je i Lepa Rosko, dama rođena u Americi, koja je inspirisana ljepotama naše obale uradila kolekciju nakita, nazvavši je po Jadranu. Ta se fenomenalna kolekcija prodaje kao raritet u Holivudu", kaže Danilo Kalezić, portparol kompanije "Adriatik Marinas". 

Pored gatova za jahte i elitnih stanova u vilama, u kompleksu su i brojni restorani, kafići, butici, veliki otvoreni bazen koji opslužuje španski brend "Puro bič", galerije, muzeji, apoteke, knjižare, marketi sa najrazličitijom robom... 

"Ne nudimo, naime, samo skupi "smještaj" za jahte poput mamutskih "zimovnika" i "ljetnjikovaca" u kojima zna i ljeti da bude hladno. Spojili smo toplinu juga i moderna dostignuća jahting turizma. Sve naše vile, koje ne "idu u nebo", uklopili smo u tišinu Bokokotorskog zaliva, njegovo zelenilo i plavetnilo, kao i zaleđe koje se preko Lovćena veže sa Durmitorom i Bjelasicom, jezerima i rijekama. "Porto" je destinacija za ljude srednje dobi, koji su stekli u životu nešto, koji vole mir i vrhunsku uslugu, u svakom segmentu", kaže Kalezić. 

A da crnogorsko primorsko "čudo" zanima i druge, sa malo para u džepovima, najbolje govori podatak da svakog dana tokom ljeta, u prosjeku, "Porto" posjeti više od 7.000 ljudi. Ne samo posjetilaca Tivta, nego i cijele južne obale. Najviše je onih koji dođu da razgledaju kompleks, popiju piće, eventualno ručaju...


 
Pročitajte slijedeći tekst: MERCEDES-BENZ U PORTO MONTENEGRU
 
PORTO MONTENEGRO POSTAJE JOŠ LUKSUZNIJI

PORTO MONTENEGRO POSTAJE JOŠ LUKSUZNIJI

Na listi Top 10 novih marina za superjahte, Porto Montenegro marina našla se na prvoj poziciji, iznad poznatih i luksuznih mediteranskih marina

REGENT PORTO MONTENEGRO - JEDINSTVENI SPA TRETMANI

REGENT PORTO MONTENEGRO - JEDINSTVENI SPA TRETMANI

Doživite jedinstveno opuštajuće iskustvo u novootvorenom hotelu...

PORTO MONTENEGRO - NOVI KONCEPT LIDA

PORTO MONTENEGRO - NOVI KONCEPT LIDA

Sa ciljem da postane glavno “IT” mjesto na obali Jadrana, Porto Montenegro najavljuje novi koncept za Lido…

SUPERWINE 2.0 U PORTU MONTENEGRO

SUPERWINE 2.0 U PORTU MONTENEGRO

Ekskluzivna vina, ekskluzivni gosti, ekskluzivna lokacija - ukratko, to je koncept vinskog događaja SuperWine...

ODRŽAN MODNI SPEKTAKL VIVIENNE WESTWOOD U BUDVI

ODRŽAN MODNI SPEKTAKL VIVIENNE WESTWOOD U BUDVI

Revijom kultne britanske dizajnerke otvorena je turistička sezona u Crnoj Gori.

REVIJA VIVIENNE WESTWOOD U BUDVI

REVIJA VIVIENNE WESTWOOD U BUDVI

Modni spektakl britanske dizajnerke na platou ispred Starog grada Budve.

CASA DEL MARE - SMALL HOTELS GROUP

CASA DEL MARE - SMALL HOTELS GROUP

Grupacija se bavi zakupom i upravljanjem malim hotelima i hotelskim konsaltingom...

REGENT PORTO MONTENEGRO - HOTEL & RESIDENCES

REGENT PORTO MONTENEGRO - HOTEL & RESIDENCES

Spektakularni posjed na samoj obali, prve goste primiće u ljeto 2014…