Dekor

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

Italijanski brend N.O.W. Edizioni koji čini dizajnerski duo Alesandro Mendini i Pjetro Gaeta, odabrao je Fuori Salone sajam u Milanu, kako bi predstavio „4 mani, sovrascritture” (ponovno pisanje u 4 ruke) kolekciju 18 različitih dizajna tapeta, koji su kreirani kako samo ime sugeriše, od strane ruku ovog vještog inventivnog dizajnerskog dvojca.

N.O.W. Edizioni načinio je prekretnicu, jer je javnosti ponudio širok izbor ručno oslikavanih i izrađenih tapeta, kreiranih u malim serijama sa potpisom koji garantuje kvalitet - Made in Italy.

Kako kaže Alesandro Medini “Sve je otpočelo našim prijateljstvom, kada smo shvatili da dijelimo istu empatiju i sinhronicitet za boje i dekorativne efekte. Oduvijek sam bio impresioniran njegovom brzinom izvršenja i sposobnošću da postigne i ostvari sve svoje ciljeve. Nedavno me je upoznao sa N.O.W. Edizioni, brendom na kome radi već nekoliko godina, a ja zaista cijenim njegov djelokrug rada. U pitanju je romantično - ekspresionistički pristup sa proizvodima koji odražavaju više atmosferu nego definisane oblike, a dobijeni su posebnim tehnikama i rafiniranim materijalima koji ih pretvaraju u rješenja po mjeri."

Sa svojim jedinstvenim dekorativnim žargonom napravljenim od ogrebotina, štamparskih ogrebotina i raznoraznih tekstura, Pjetro Gaeta nudi svoju ličnu interpretaciju pretvarajući je u kolekciju od 18  pozadinskih grafika.

Estetski rezultat je potpuno nova slika - svježi prijedlozi nasuprot Mendinijevoj rigidnosti, što dovodi do neočekivane slike i potpuno novih životnih iskustava.

 
Pročitajte slijedeći tekst: DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE
 
UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

Inspirisani geometrijskim formama, iskričavog dizajna i nesputanog umjetničkog izraza, nova kolekcija jastuka Nine Kulberg ostavlja neponovljiv utisak.

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

Napravite veliko spremanje ne samo u vašem ormanu, nego i u vašem enterijeru.

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

Stabljike u cvatu predstavljaju nam sve boje i mirise proljeća, dok cvijeće i grane imaju idealne teksture za prekrivanje zidova prirodnim elementima, odnosno kompozici

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

Oni postoje od 1948.godine, a od tada su pioniri i vođe u proizvodnji predmeta od srebra u čitavoj Evropi. Danas, njihov rad posvećen je istraživanju i kreiranju novi

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

Ovog puta, oni su bili inspirisani jednim umjetnikom, koji je baš poput njih bio pionir u svom polju, sa smjelošću i hrabrošću koje do tada nijeste mogli da vidite.

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

Milan Design Week je mjesto predstavljanja veoma interesantnih kreacija i saradnji. Jedna koja je svakako privukla našu pažnju je saradnja Diesel Living odsijeka sa Iri

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

Veći broj ideja je do sada iscrpljen, pa je u svim sferama dizajna konkurencija velika, a ponuda prilično jednolična.

BACCARAT KREACIJE U MODERNOJ VIZIJI

BACCARAT KREACIJE U MODERNOJ VIZIJI

Oni su sarađivali sa Hansom Van Bentemom, Arikom Levijem i Marselom Vandersom.