Dekor

KAKO TAPETE MIJENJAJU IZGLED SPAVAĆE SOBE

Možda mislite da su tapete zastarele u savremenom dizajnu enterijera, ali su zapravo veoma moderne, kada pronađete prave šablone, teksture i boje koje će uraditi pravi posao…

Naravno, i dalje u prodaji možete pronaći one sumorne i dosadne dizajne koji su nekada bili dio svake sobe u starinskim kućama, ali ideje koje vam ovog puta predstavljamo će definitivno ponovo probuditi ljubav koju ste jednom osjećali prema ovoj estetici dizajna. Predstavljamo vam osamnaest primjera kako tapete mogu promijeniti ambijent u jednoj spavaćoj sobi, koje će vam možda dati inspiraciju za vaš novi projekat redizajna.

Cvjetne tačke

Ako tražite nešto nježno i savremeno, ovakav tip tapeta je definitivno najbolji primer kombinacije dva žanra dizajna. Tačke su elegantne i šik, ali obmotane cvijetnim šablonima, one prostoriju koju dekorišu krase veoma nježno i suptilno.

Tradicionalna muževnost

Spavaće sobe za muškarce, koje su uglavnom tradicionalno dizajnirane i dekorisane, bez previše detalja, mogu se izdvojiti po svom stilu i gracioznosti veoma lako. Bogati tonovi, posebno ako su pomiješani u jednom dizajnu, dodaće tipično muškoj sobi dodir nježnosti i zanimljivosti.

Drveni dizajn

Tapete koje na sebi sadrže estetiku drveta savršeno naglašavaju romantične prostore. Veoma je teško oduprijeti se ovom izboru za spavaću sobu, jer su one veoma moderne i u trendu, posebno za prostore u kojima žive mlade osobe, sa novim smislom za dekor.

Delikatne linije

Nježne i delikatne linije su uvijek dobrodošle – ne samo u spavaćoj sobi. One se najbolje uklapaju sa konstrastnim kremastim nijansama, koje čitavom prostoru daju određenu nježnost.

Suptilni biseri

Slično svom prethodniku, ove tapete takođe posjeduju delikatnu osobinu i savršeno naglašavaju romantični ambijent vaše spavaće sobe svojim bisernim notama. One pomalo isijavaju i prostoru daruju dodatnu iskru koja budi nešto drugačije raspoloženje.

Vintage ptice

Za prostrane spavaće sobe, koje odišu romantikom i opuštenom atmosferom, kao dio tog gostoprimljivog, nenaglašenog etosa, pojavljuju se tapete sa vintage stilom. Vintage ptice koje možete vidjeti u našoj galeriji su pomalo luckaste i idealne su za ljude sa jedinstvenim stilom.

Kremasta ženstvenost

Kao primjer predivnih, ženstvenih i nježnih latica, koje kao da oduvijek pripadaju u vašoj spavaćoj sobi, možemo reći samo jedno – one su idealno romantične i dovoljno snažne da ostave pravi utisak. Ukoliko vaša spavaća soba ima monohromatsku šemu boja, ova promjena u teksturi i šablonu kreiraće snažni kontrast, koji ima pravu dizajnersku vrijednost.

Ograničeni šablon

Šablon o kom vam ovog puta govorimo, ograničen je na tradiciju i odgovarajuće boje. On predstavlja pravi primjer spavaće sobe koja najljepše izgleda kada su sve boje u tonu – namještaj, posteljina, dekoracija. Na taj način, vaša spavaća soba dobija umirujući i lagani efekat.

Mediteranski luksuz

Namijenjene svima ovima koji žele nešto luksuznije prostore i vole intrigantne detalje, ovaj šablon tapeta, sa zlatnim detaljima inspirisanim Mediteranom, pravi je izbor. Morate voditi računa da koristite ovaj dizajn tapeta u prostranim sobama, jer one mogu biti previše dominantne u skučenim prostorima.

Metalik zlatne

Metalik nijanse su u trendu, kako u modi, tako i u dizajnu enterijera, što znači da ih bez griže savjesti možete koristiti na svojim zidovima. One na pravi način mogu naglasiti sve najbolje elemente vašeg prostora, dok i samostalno izgledaju dosta moćno.

Udobni zavijutci

Spavaće sobe sa ovim šablonom na zidovima izgledaju izuzetno udobno i komforno. Tapete u nijansi kestena, u kombinaciji sa enterijerom koji ima detalje od drveta, one će vam pružiti utočište koje vam je potrebno posle dugog dana na poslu.

Samo tekstura

Ukoliko ne volite šablone i smatrate da su previše naporni, možete transformisati svoju spavaću sobu uz pomoć jedinstvenih tekstura. Tapete sa teksturnim detaljima na zidu iza vašeg kreveta, daju veoma dominantan dodir glamura vašoj spavaćoj sobi, koji je mogao biti izgubljen ako bi prostor bio samo okrečen.

Šablon saća

Za sve one koji su ljubitelji modernog ili futurističkog dizajna, ovaj šablon je idealan. On neće biti previše dominantan u vašoj spavaćoj sobi, ali će zato kreirati pravo okruženje u kom svaki detalj može biti idealno naglašen.

Savremena šahovska tabla

Spavaće sobe sa savremenim i diskretno dizajniranim tapetama, u stilu šahovske table od drveta, mogu dobiti nekoliko koristi od njih. One će očarati svakoga ko uđe u tu prostoriju, dok su u isto vrijeme moderne i tradicionalne. Ovim tapetama lako možete kreirati topliji ambijent, koji je spavaćim sobama prijeko potreban.

Cvijet kao zvezda predstave

Ako želite da kreirate šik prostor za sebe, nemojte se suzdržavati od upotrebe glomaznih polka tufni. Držite se neutralnih tonova i dodajte nepregledne linije, kako biste postigli pun pogodak i dizajn prostorije kojoj ništa ne nedostaje.

Šik lavirint

Tapete sa šablonom lavirinta, mogu dodati umjetničku viziju savremenom ili modernom prostoru. Ovaj šablon se sjajno slaže sa prostorijama koje imaju visoke plafone, jer na pravi način naglašavaju dužinu prostora.

Organski i zemljani tonovi

Kao još jedan primer teksturnih tapeta, koje mogu veoma lako transformisati vaš prostor, su organski inspirisani dizajni, uz koje ćete lako dostići dizajn koji želite. Sobe sa ovakvim tapetama su jednostavne, i drže se tradicionalnih vibracija.

Smjeli makovi

Za one koji su pomalo ekscentrični i vole dramatične elemente u dizajnu, tapete sa glomaznim cvjetovima crvenog maka su prava stvar. Ovim tapetama ćete predstaviti svoj stil i sebe na veoma interesantan način, a sitnim detaljima u dekoru sobe ih možete veoma lako naglasiti.

Moj Enterijer

 
Pročitajte slijedeći tekst: DEKORATIVNI ZIDNI PANELI
 
UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

Inspirisani geometrijskim formama, iskričavog dizajna i nesputanog umjetničkog izraza, nova kolekcija jastuka Nine Kulberg ostavlja neponovljiv utisak.

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

Napravite veliko spremanje ne samo u vašem ormanu, nego i u vašem enterijeru.

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

N.O.W. Edizioni načinio je prekretnicu, jer je javnosti ponudio širok izbor ručno oslikavanih i izrađenih tapeta, kreiranih u malim serijama sa potpisom koji garantuj

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

Stabljike u cvatu predstavljaju nam sve boje i mirise proljeća, dok cvijeće i grane imaju idealne teksture za prekrivanje zidova prirodnim elementima, odnosno kompozici

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

Oni postoje od 1948.godine, a od tada su pioniri i vođe u proizvodnji predmeta od srebra u čitavoj Evropi. Danas, njihov rad posvećen je istraživanju i kreiranju novi

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

Ovog puta, oni su bili inspirisani jednim umjetnikom, koji je baš poput njih bio pionir u svom polju, sa smjelošću i hrabrošću koje do tada nijeste mogli da vidite.

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

Milan Design Week je mjesto predstavljanja veoma interesantnih kreacija i saradnji. Jedna koja je svakako privukla našu pažnju je saradnja Diesel Living odsijeka sa Iri

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

Veći broj ideja je do sada iscrpljen, pa je u svim sferama dizajna konkurencija velika, a ponuda prilično jednolična.