Dekor

OGLEDALO - DUŠA SVAKOG PROSTORA

Predivna, moderna i okrugla ogledala, mogu dodati dodir elegancije i stila svakoj prostoriji kojoj to nedostaje…

Ogledala mogu dodati prostor vašem domu ukoliko je on skučen i mogu biti centralne tačke dekoracije svake prostorije, ukoliko su pametno pozicionirana i odabrana u skladu sa stilom sobe, ali i vašim željama i aspiracijama. Ovog puta, mi smo odlučili da vam predstavimo deset najljepših ogledala za dnevne boravke, koji će svakoj sobi dati još više privlačnosti, element mistike i dekadencije.

Ako želite da uživate u ljepoti svakog prolaska pored ogledala ili možda svakog intimnog susreta sa besprijekornom reflektivnom površinom, onda je egzotično Stella ogledalo idealni izbor za vas. Ono ima ženstveni i u neku ruku mračno – romantični izgled zbog cvjetnih ukrasa rama. Bajkovite stabljike i večni mesingani cvjetovi kale, kreiraju šarmantni oreol koji okružuje besprijekornu ljepotu.

Alta kolekcija ogledala sastoji se od skulpturalnih komada burnirane bronze sa mermernim insertima, koji su odraz čiste dekadencije. Mermer koji krasi ovaj dizajn ogledala dostupan je u više verzija i boja, odnosno od Calacatta bijelog mermera, do sivih Rainbow varijeteta. Ovo ogledalo je prilično jednostavno, pa se zbog te svoje osobine može idealno uklopiti sa bilo kojim stilom dizajna enterijera.  

Svaki ljubitelj luksuza čuo je za Boca do Lobo kompaniju, koja nudi nesvakidašnje dizajne, protkane misterijom i luksuzom. Njihovo glamurozno okruglo ogledalo idealni je pratilac svakog moćnog enterijera zbog svoje prefinjene zlatne boje. Najbolje će se isticati u sobi sa tamnim zidovima, kao idealni kontrast – nešto poput zvijezde na mračnom noćnom nebu.  

Lirično Mariposa ogledalo, koje je djelo Lore Kirar predstavlja pravi odraz elegancije i romantike u jednom predmetu. Napravljeno je od gvožđa sa obrađenim bakrom. Ukrašeno je metalnim pčelama i cvijećem, dok su mu završni detalji dali izgled prefinjenog antikviteta, koji žudi za dekadencijom i moći.

Starburst ogledalo podsjeća nas na formu sunca. Ovakvo ogledalo idealni je pratilac proljećnog redizajna vašeg doma, posebno za dnevni boravak. Ovaj dizajn se uklapa uz moderne, vintage, stilizovane ili klasične dnevne sobe, a uz malo alternacija, savršeno će se uklopiti uz bilo koji prostor.

Ginter Kredenca kreirao je nježni dizajn. Njegovo delikatno oblikovano ogledalo sa ramom od mesinganih žica ima elegantni, ali u isto vrijeme organski osjećaj, čineći ga idealnim predmetom za dekor romantične ili maštovite dnevne sobe. 

Reve ogledalo predstavlja poetiku, samo po sebi. Poetika njegovog dizajna leži u kreaciji iluzija, zbog kojih Reve sadrži mat crni eksterijer sa metalik mesinganim elementima visokog sjaja. Možemo se složiti da ovo ogledalo i djeluje kao proizvod nečije mašte ili snova.

Šik ogledalo napravljeno od satenskog nikla, djeluje kao stvorenje sa očima, koje vas budno posmatra i nudi uvid u vašu dušu – oči i jesu ogledala naše duše zar ne? Ovo ogledalo posjeduje nešto smjeliji dizajn koji se neće dopasti svima, ali, to i nije toliko važno, sve dok se dopada onome ko ga želi.

Stručno osmišljeno i kreirano, ovo ogledalo ima ram napravljen od metalnih cijevi različite dužine, koje su dobile završne detalje od antičkog zlata. Ram sam po sebi ima veoma izražene taktilne osobine zbog strukture koju posjeduje, te tako veoma lako postaje ključni element dekora jedne sobe.

I na kraju  - ono, po našem mišljenju najbolje. Ogledalo sa prefinjenim detaljima, u vidu zlatnih listova u boji šampanjca. Ovo ogledalo idealno je za svaki prostor i zauzeće posebno mjesto u vašem srcu i vašem umu. 


 
Pročitajte slijedeći tekst: DUNE - INSPIRISANI MOLEKULARNOM GASTRONOMIJOM
 
UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

Inspirisani geometrijskim formama, iskričavog dizajna i nesputanog umjetničkog izraza, nova kolekcija jastuka Nine Kulberg ostavlja neponovljiv utisak.

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

Napravite veliko spremanje ne samo u vašem ormanu, nego i u vašem enterijeru.

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

N.O.W. Edizioni načinio je prekretnicu, jer je javnosti ponudio širok izbor ručno oslikavanih i izrađenih tapeta, kreiranih u malim serijama sa potpisom koji garantuj

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

Stabljike u cvatu predstavljaju nam sve boje i mirise proljeća, dok cvijeće i grane imaju idealne teksture za prekrivanje zidova prirodnim elementima, odnosno kompozici

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

Oni postoje od 1948.godine, a od tada su pioniri i vođe u proizvodnji predmeta od srebra u čitavoj Evropi. Danas, njihov rad posvećen je istraživanju i kreiranju novi

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

Ovog puta, oni su bili inspirisani jednim umjetnikom, koji je baš poput njih bio pionir u svom polju, sa smjelošću i hrabrošću koje do tada nijeste mogli da vidite.

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

Milan Design Week je mjesto predstavljanja veoma interesantnih kreacija i saradnji. Jedna koja je svakako privukla našu pažnju je saradnja Diesel Living odsijeka sa Iri

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

Veći broj ideja je do sada iscrpljen, pa je u svim sferama dizajna konkurencija velika, a ponuda prilično jednolična.