Dekor

STAKLENI KAMIN

Ne postoji ništa romantičnije nego ostati pored kamina u hladnom zimskom danu...

Kamin se najčešće nalazi u dnevnoj sobi i omiljeno je mjesto za okupljanje članova porodice posebno tokom zime. Toplota, toplina, udobnost i pozitivna atmosfera će vas svakako zadržati u kući tokom hladnih zimskih večeri.

Kamini dolaze u mnogim stilovima i dizajnima, a generalno su napravljeni od betona i cigle. Od nedavno, u mnogim domovima se koriste kamini od stakla. Ljudi više ne moraju da razmišljaju o bezbjednosti, jer ne moraju da čekaju do drvo sagori prije odlaska u krevet. Poznata je činjenica da kamin bez nadzora može da bude opasan. Kamin nije automatski uređaj koji ima tajmer za automatsko uključivanje i isključivanje. Zbog toga je najbolje rješenje da se koristi kamin sa staklom.

Moderna tehnologija nam daje priliku da vidimo vatru iz svakog ugla prostorije, koja gori na pravom mjestu u pravo vrijeme. Perfektna idila! Raznolikost staklenih kamina će donijeti osjećaj udobnosti, u vašoj dnevnoj sobi, u holu ili kancelariji. Magija ovog važnog dijela enterijera može biti dizajnirana u različitim oblicima i bojama prema vašem enterijeru.

Ako uživate u romantičnim trenucima i treba vam duhovna utjeha u čistoj atmosferi tokom hladnih dana u godini - ovo je pravi izbor.

Međutim, prije kupivine staklenog kamina treba razmisliti o cijeni staklenih kamina u odnosu na vaš budžet. Neki od proizvođača pružaju doživotnu garanciju, dok neki od njih daju ograničenu garanciju. Cijena varira u zavisnosti od materijala. Eloksirani aluminijum je pristupačniji.

Takođe, razmislite o harmoniji u vašem enterijeru. Postoji mnogo vrsta kamina, rustični, elegantni, moderni ili tradicionalnog stila. Izaberite onaj koji će biti pogodan za vaš enterijer. Stakleni kamini izgledaju zaista lijepo, ali isto tako treba da izgledaju lijepo sa postojećim enterijerom.

 
Pročitajte slijedeći tekst: POSUĐE U RETRO STILU
 
UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

UMJETNOST GEOMETRIJE – JASTUCI NINA KULLBERG

Inspirisani geometrijskim formama, iskričavog dizajna i nesputanog umjetničkog izraza, nova kolekcija jastuka Nine Kulberg ostavlja neponovljiv utisak.

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

OSVJEŽITE SVOJ ENTERIJER MODERNIM DIZAJNOM

Napravite veliko spremanje ne samo u vašem ormanu, nego i u vašem enterijeru.

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

FANTASTIČAN DIZAJN TAPETA IZ ITALIJE

N.O.W. Edizioni načinio je prekretnicu, jer je javnosti ponudio širok izbor ručno oslikavanih i izrađenih tapeta, kreiranih u malim serijama sa potpisom koji garantuj

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

DEKOR U FORMI BOTANIČKE BAŠTE

Stabljike u cvatu predstavljaju nam sve boje i mirise proljeća, dok cvijeće i grane imaju idealne teksture za prekrivanje zidova prirodnim elementima, odnosno kompozici

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

GREGGIO – LJEPOTA SREBRNOG FENIKSA

Oni postoje od 1948.godine, a od tada su pioniri i vođe u proizvodnji predmeta od srebra u čitavoj Evropi. Danas, njihov rad posvećen je istraživanju i kreiranju novi

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

VG – GOTIČKA ODA DADAIZMU

Ovog puta, oni su bili inspirisani jednim umjetnikom, koji je baš poput njih bio pionir u svom polju, sa smjelošću i hrabrošću koje do tada nijeste mogli da vidite.

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

DIESEL LIVING – NOVA DIMENZIJA LUKSUZNOG PROSTORA

Milan Design Week je mjesto predstavljanja veoma interesantnih kreacija i saradnji. Jedna koja je svakako privukla našu pažnju je saradnja Diesel Living odsijeka sa Iri

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

SAT BEZ BROJČANIKA I KAZALJKI

Veći broj ideja je do sada iscrpljen, pa je u svim sferama dizajna konkurencija velika, a ponuda prilično jednolična.