Dizajn

NAJDEKADENTNIJI KLAVIR NA SVIJETU

Kada se bavite pričanjem priče o luksuzu, onda morate biti upućeni u činjenice koje su prava podloga za sve ostalo…

Samim tim, morate dobro poznavati sve vrste luksuza, kao i oblike i veličine u kom oni dolaze. Na primjer, ko bi rekao da klavir može biti oličenje luksuza? Svjesni smo da oni postoje u različitim formama, napravljeni od različitih materijala, moderni ili klasični, ali klavir na koji smo naišli ovog puta je sasvim druga priča.

Ovaj austrijski dizajnirani klavir koji potpisuje kompanije Bosendorfer je svakako nešto što je plod mašte izuzetno kreativnih osoba. Kreiran je u saradnji sa Ričardom Keslerom, vlasnikom Grand Bohemian butik hotela, a naziva se Grand Bohemian piano.

Ovaj komplikovani dizajn inspirisan je komadima iz Keslerove umjetničke kolekcije, uključujući sliku pauna i specijalnu kolekciju bronzanih skulptura. Fantastični i ponosni paun dobio je novi imidž u bronzi za ovaj dizajn, pored drugih šumskih stvorenja. Ipak, on ne bi bio ono što jeste, da ga ne prati bajkovita i maštovita priča.

Bronzana baza skulpture koja predstavlja grane drveta, sa brojnim malim životinjama i veličanstvenim paunom koji ponosno stupa u centar pažnje su glavni dekor ovog muzičkog instrumenta. LED osvjetljenje unutar baze klavira, daće mu magični sjaj, koji će svaki performans i svaku kompoziciju dovesti do savršenstva, dok su neki djelovi njegovog rama dekorisani zlatom.

“Zaista sam bio iznenađen, ali i počastvovan”, rekao je Kesler o prilici koja mu je pružena. “Bosendorfer je vrhunsko ime za muzičke instrumente današnjice, poznato po kreiranju unikatnih i ručno rađenih instrumenata. Moji hoteli su takođe unikatni proizvodi dizajna, gdje se umjetnosti i muzika posmatraju kao ključni dio samog brenda. Kako sam i ja sam kolekcionar umjetnosti, već u svojim kolekcijama imam nekoliko Bosendorfer instrumenata. Ipak, dizajniranje klavira u saradnji sa ovom kompanijom i mojim prijateljem Frankom Kastelučiom bilo je ostvarenje mog sna”, dodao je.

Samo devet ovakvih klavira će biti kreirano, a znate unapred da će se kolekcionari potruditi da nabave svoj. Svaki će koštati oko 500.000 €. Ako se kojim slučajem zadesite u Njujorku moći ćete da vidite ovo remek djelo uživo, na 2016 ICFF Show u Jacob K. Javits centru.

 
Pročitajte slijedeći tekst: JEDINSTVENE SVIJETLEĆE SKULPTURE LAURENT
 
GLAMUR SWAROVSKI LUSTERA

GLAMUR SWAROVSKI LUSTERA

Preko stotinu godina Swarovski predstavlja prvo ime u svijetu umjetnosti i dizajna kada se pomisli na revolucionarne metode upotrebe kristala. Bilo da su u pitanju napred

KLAVIR IZ PORSCHE RADIONICE - MPIANO

KLAVIR IZ PORSCHE RADIONICE - MPIANO

Teško možemo naći adekvatne riječi da opišemo čudesni dizajn klavira mPiano, koji je nastao kao rezultat truda kompanije Alpha Piano, osnovane od strane Maria Aivas

NAJBOLJA OSTVARENJA ZAHE HADID

NAJBOLJA OSTVARENJA ZAHE HADID

Neuporediva sa savremenicima, kraljica forme intenzivnih linija, arhitekta Zaha Hadid tokom svoje više od trideset godina duge karijere izgradila je stil koji je postao

JEDINSTVENE SVIJETLEĆE SKULPTURE LAURENT

JEDINSTVENE SVIJETLEĆE SKULPTURE LAURENT

Kompanija iz Montreala, koja se bavi dizajnom kreativnih rješenja za osvijetljenje u vašem domu, predstavila je svoju kolekciju…

DIZAJNIRANI STO ZA PING PONG

DIZAJNIRANI STO ZA PING PONG

Za ping-pong igrače koji su takođe ljubitelji dobrog dizajna Woolsey Ping Pong sto je pravo rješenje!

PEPSI KOLA U VIZIJI KARIMA RAŠIDA

PEPSI KOLA U VIZIJI KARIMA RAŠIDA

Često imamo priliku da vidimo kako izgledaju Barbike u očima modnih genija i velikih umova, pribor za jelo sa dodirom luksuza ili čak flaša vode kao vizija kreativaca

NOVA TOM DIXON KOLEKCIJA

NOVA TOM DIXON KOLEKCIJA

Dizajner Tom Dikson predstavio je čitav niz novih radova na ICFF (Međunarodnom sajmu savremenog namještaja) na Milan Design Week-u.

SAVRŠENI BAR ZA SVAKI DOM

SAVRŠENI BAR ZA SVAKI DOM

Čak i ako vi sami ne uživate u piću baš previše, nekoliko flaša kvalitetnog pića dobro će vam doći kada budete imali goste, a uz piće idu i kvalitetne čaše.