Dizajn

PEPSI KOLA U VIZIJI KARIMA RAŠIDA

Dizajneri iz svih sfera, često predstavljaju svoju kreativnost na modernim i svakodnevnim proizvodima…

Često imamo priliku da vidimo kako izgledaju Barbike u očima modnih genija i velikih umova, pribor za jelo sa dodirom luksuza ili čak flaša vode kao vizija kreativaca čija je moć neopisiva. Ovog puta, predstavljamo vam djelo Karima Rašida za brend Pepsi.

Ovaj njujorški dizajner usmjerio je svoju kreativnu energiju na kreiranje unikatnog seta flašica ovog pića, koje je popularno u čitavom svijetu i koje za neke predstavlja dio svakodnevice. Njegov asortiman flašica dobio je svoje posebno ime, i zove se Pepsi Prestige Bottle.

Nova kolekcija flašica sa potpisom Karima Rašida predstavljena je u Mix It Up, grandioznom, interaktivnom prostoru, koji je posvećen dizajnerskim saradnjama i izložbama vodećih talenata tokom ovogodišnje Milan Design Week.

U saradnji sa PepsiCo brendom, Rašid je kreirao tri elegantne i moderne flašice od aluminijuma, pri čemu svaka od njih ima svoju temu i šemu boja, sa interesantnim dezenima. On je kreirao posebne flašice za tri različite vrste Pepsi gaziranih napitaka – Pepsi, Pepsi Light i Pepsi Max.

Šta više, PepsiCo brend zamolio je Rašida da svoju kreativnost podari i besprijekornim i luksuznim aksesoarima za bar, pa je on kreirao i kofu za led, čaše i poslužavnik, koji savršeno prate novu Prestige Bottle kolekciju.

 
Pročitajte slijedeći tekst: NOVA TOM DIXON KOLEKCIJA
 
GLAMUR SWAROVSKI LUSTERA

GLAMUR SWAROVSKI LUSTERA

Preko stotinu godina Swarovski predstavlja prvo ime u svijetu umjetnosti i dizajna kada se pomisli na revolucionarne metode upotrebe kristala. Bilo da su u pitanju napred

KLAVIR IZ PORSCHE RADIONICE - MPIANO

KLAVIR IZ PORSCHE RADIONICE - MPIANO

Teško možemo naći adekvatne riječi da opišemo čudesni dizajn klavira mPiano, koji je nastao kao rezultat truda kompanije Alpha Piano, osnovane od strane Maria Aivas

NAJBOLJA OSTVARENJA ZAHE HADID

NAJBOLJA OSTVARENJA ZAHE HADID

Neuporediva sa savremenicima, kraljica forme intenzivnih linija, arhitekta Zaha Hadid tokom svoje više od trideset godina duge karijere izgradila je stil koji je postao

NAJDEKADENTNIJI KLAVIR NA SVIJETU

NAJDEKADENTNIJI KLAVIR NA SVIJETU

Kada se bavite pričanjem priče o luksuzu, onda morate biti upućeni u činjenice koje su prava podloga za sve ostalo…

JEDINSTVENE SVIJETLEĆE SKULPTURE LAURENT

JEDINSTVENE SVIJETLEĆE SKULPTURE LAURENT

Kompanija iz Montreala, koja se bavi dizajnom kreativnih rješenja za osvijetljenje u vašem domu, predstavila je svoju kolekciju…

DIZAJNIRANI STO ZA PING PONG

DIZAJNIRANI STO ZA PING PONG

Za ping-pong igrače koji su takođe ljubitelji dobrog dizajna Woolsey Ping Pong sto je pravo rješenje!

NOVA TOM DIXON KOLEKCIJA

NOVA TOM DIXON KOLEKCIJA

Dizajner Tom Dikson predstavio je čitav niz novih radova na ICFF (Međunarodnom sajmu savremenog namještaja) na Milan Design Week-u.

SAVRŠENI BAR ZA SVAKI DOM

SAVRŠENI BAR ZA SVAKI DOM

Čak i ako vi sami ne uživate u piću baš previše, nekoliko flaša kvalitetnog pića dobro će vam doći kada budete imali goste, a uz piće idu i kvalitetne čaše.