Kuće poznatih

GDJE ĆE ŽIVJETI PORODICA OBAMA NAKON BIJELE KUĆE

Već nekoliko mjeseci su poznate priče o namjerama porodice Obama da u 2017.godini svoj novi dom pronađu u blizini dosadašnjeg. Nakon što napuste Bijelu kuću, za novu lokaciju izbor je sužen na djelove Vašingtona, tačnije Kaloramu.

Po izvorima, porodica će se preseliti u kuću od 760 kvadratnih metara, sa osam spavaćih soba uz isti broj kupatila. Nekretnina se nalazi u Belmont ulici i dio je eksluzivnog naselja Kalorama. Vrijednost na tržištu procijenjena je na 6.35 miliona dolara. Novi komšiluk je sačinjen od niza objekata u vlasništvu ambasadora, industrijskih magnata, kao i bivših političara. Vlasnik kuće, Džo Lokhart, je takođe nekada bio aktivan u politici, gdje je obavljao više funkcija, kao sekretar za medije Bila Klintona i savjetnik Džona Kerija 2004.godine.

Spekuliše se da su mnoge agencije pokušale da nađu idealno mjesto za porodicu Obama, ali po navodima, lični dogovor između Baraka Obame i Lokharta, koji su sarađivali u prošlosti, donio je prevagu za izbor kuće u Kalorami. Jedan od razloga za preseljenje u Kaloramu, koja je u neposrednoj blizini sadašnje lokacije gdje se nalazi Bela kuća, je prije svega odluka da najmlađa ćerka Saša završi školovanje započeto u Vašingtonu.

Kuća u mirnom kraju, okružena parkom, pruža idealne uslove za jednog bivšeg predsjednika sa porodicom. Parking prostor je predviđen za deset automobila, što će biti odlično imajući u vidu brojne članove tajne službe koji su zaduženi za sigurnost svakog visokog funkcionera.

Oblast Vašingtona gdje se kuća nalazi, Kalorama, bila je dom mnogih bivših predsjednika u prošlosti - Vudro Vilsona, Frenklina D. Ruzvelta, Vorena Hardinga i Herberta Huvera, dok je trenutno u neposrednoj blizini čak 28 ambasada. U blizini se nalaze i nekretnine u vlasništvu Džozefa Bajdena, kao i porodice Klinton.

 
Pročitajte slijedeći tekst: DŽESIKA ČESTEJN PRODAJE STAN
 
GDJE ŽIVE NAJBOGATIJE POZNATE LIČNOSTI

GDJE ŽIVE NAJBOGATIJE POZNATE LIČNOSTI

Mnogi od nas bi voljeli da žive u nevjerovatnim vilama sa besprijekornim dizajnima…

TOP 5 – KUĆE POZNATIH KOJE MOŽETE IZNAJMITI

TOP 5 – KUĆE POZNATIH KOJE MOŽETE IZNAJMITI

S obzirom na to da se ljeto lagano približava, mi već razmišljamo o godišnjim odmorima…

ZAVIRITE U APARTMANE IVANKE TRAMP I ČELSI KLINTON

ZAVIRITE U APARTMANE IVANKE TRAMP I ČELSI KLINTON

Ivanka Tramp i Čelsi Klinton sigurno ne bi dijelile zajedničke stavove u pogledu politike, dok na planu nekretnina imaju dosta zajedničkih tema za razgovor.

DŽESIKA ČESTEJN PRODAJE STAN

DŽESIKA ČESTEJN PRODAJE STAN

Zvijezda filma Marsovac zvanično se preselila u svoj novi dom…Bilo da se bori protiv terorista ili krstari svemirom, Džesika Čestejn je uvijek u pokretu.

TRAMPOVA VILA OD 45 MILIONA

TRAMPOVA VILA OD 45 MILIONA

Fantastična vila Donalda Trampa u Grinviču prošle godine je već bila na tržištu sa cijenom od 54 miliona dolara…

VILA LEGENDARNOG PRINCA

VILA LEGENDARNOG PRINCA

Kako bi izbjegao hladne zime Minesote, Princ je uživao u luksuzu na ostrvu Providensijales.

PENTHAUS ADAMA LEVINA I BEHATI PRINSLU

PENTHAUS ADAMA LEVINA I BEHATI PRINSLU

Adam Levin i njegova supruga Behati Prinslu, poznati supermodel, kupi su ga 2014.godine, što ga čini veoma poželjnim u svijetu ljubitelja muzike i mode, ali će vjerov

ITALIJANSKA VIKENDICA MARAJE KERI

ITALIJANSKA VIKENDICA MARAJE KERI

Zapravo, ta vikendica nije njena, već je vila koju je ona iznajmila tokom svoje Sweet Fantasy turneje.