Luksuzne vile

10 LUKSUZNIH VILA

Sanjate o stvaranju pravog malog raja za sebe i svoju porodicu? Želite da imate životni prostor u kom možete da uživate svakodnevno ili kada odete na odmor? Luksuzne vile su pravo rješenje za Vas...

Svi ljudi, bilo da teže porodičnoj harmoniji ili velikim poslovnim uspjesima, nastoje da sebi stvore neku bazu, utočište u koje mogu da se vrate posle napornog radnog dana i mjesto koje će im pružiti mir, u kome će se opustiti i uživati u društvu voljenih osoba, kako u gradu u kome žive, tako i na nekim dalekim destinacijama. U kom god kraju svijeta želite da boravite, za sebe uvijek možete naći neku svoju malu oazu mira, samo Vaš kutak u kome ćete stvarati sopstvenu idilu.

Predstavljamo Vam neke od luksuznih vila na svijetu.

1. VILA LA LEOPOLDA, Francuska rivijera

Ovu vilu izgradio je 1902. godine belgijski kralj Leopold II, a trenutno je u posjedu ruskog milijardera Mihaila Prokhorova. Njena vrijednost procjenjuje se na vrtoglavih 506 miliona američkih dolara, a smatra se najskupljom rezidencijom u Evropi i drugom najskupljom kućom na svijetu. Prostire se na oko 20 ari i sadrži 11 spavaćih soba, 14 kupatila, bazen, privatni pristup plaži, sportske terene, kuglanu, i mnoge druge sadržaje.

2. VILA THE EDGE, Bali, Indonezija

Svoj nezaboravan odmor na fantastičnom ostrvu Bali možete provesti u ovoj vili, koja se nalazi na samoj ivici litice, a sa koje se pruža pogled na okean koji oduzima dah. Za 103 600 američkih dolara po nedjelji boravka na ovoj lokaciji, imaćete utisak da se bazen, koji pripada vili, spaja sa okeanom, iako se nalazi tik iznad njega. Od momenta kada stignete bićete usluženi profesionalnim uslugama ličnog batlera, koji će udovoljavati svakom Vašem prohtjevu. Vila posjeduje 10 spavaćih soba, a pruža i usluge spa centra, koji će Vaš odmor učiniti potpuno savršenim.

3. ELISON ESTATE, Vudsajd, Kalifornija, SAD

Ovo imanje, koje na sebi ne sadrži samo vilu, već ukupno deset objekata, pripada osnivaču kompanije Oracle, Lariju Elisonu, i procjenjuje se da je za njegovu izgradnju bilo potrebno oko 200 miliona dolara. Ovaj najstrastveniji svjetski kolekcionar nekretnina, sagradio je 2004. godine, na 23 ara, ovu savršenu privatnu oazu. Na imanju se nalazi i napravljeno jezero, odvojena kuća čaja, poseban objekat sa bazenom i koi-ribnjak. Trenutno se procjenjuje na oko 70 miliona američkih dolara.

4. VILA LE SCALE, ostrvo Kapri, Italija

Ova vila bila je nekada dom italijanskih aristokrata. Na čarobnom elitnom ostrvu Kapri, u nekom od 7 luksuznih apartmana, svoj boravak u jeku sezone možete platiti oko 26 500€ za nedjelju dana noćenja sa doručkom. U modernizovanoj vili Le Scale moći ćete da uživate u umjetničkim djelima i antikvitetima kojima je opremljena, kao i u opuštajućem bazenu ili teretani.

5. MAISON DE L’AMITIE, Palm Bič, Florida, SAD

Vlasnik ovog luksuznog kompleksa je Dmitri Ribolovljev, a vrijednost čitavog kompleksa se procjenjuje na oko 9,1 miliona američkih dolara. Prostire se na površini od 5574.2m², ima sopstveni izlaz na okean i plažu, dijamantske i zlatne radove i garažu dovoljnu da smjesti skoro 50 automobila. Kupljena je od milijardera Donalda Trampa, a prodajna vrijednost 2008. godine bila joj je 95 miliona dolara.

6. CASA PAPELILLOS, Punta Mita, Meksiko

Vila savršena za medeni mjesec ili porodični odmor je upravo Casa Papelillos, koja izlazi na obalu zaliva Banderas i pruža nevjerovatne mogućnosti za odmor iz snova. Glavna “hacienda” ima 5 spavaćih soba i prostire se na 1049.8m², dok se gostinska kuća, Mariposa, prostire na 278.71m² sa 4 spavaće sobe i svaka sa po posebnim kupatilom. Nezaboravni odmor na obali okeana možete priuštiti sebi po cijeni $10,000-$15,000 po noćenju.

7. PROMISED LAND, Montesito, Kalifornija, SAD

Vlasnik vile i čitavog kompleksa vrijednog 2,8 milijarde američkih dolara je kraljica medija – Opra Vinfri. Ovo imanje izgrađeno na 40 ari napravljeno je u gruzijskom stilu, sadrži čajnu kuću, više od 600 ružinih žbunova i prestižna poljska kupatila. Kupljeno je 2001. godine, po cijeni od skoro 52 miliona dolara, dok mu je 2012. godine tržišna cijena procijenjena na 88 miliona američkih dolara.

8. CHALET PEARL 1850, Courchevel 1850, Francuska

Iako smo u jeku ljetnje sezoni, nije loše na vrijeme razmišljati i o popularnim zimskim destinacijama. Chalet Pearl 1850 sadrži 7 spavaćih soba, i u ovoj zimskoj idili u francuskim Alpima možete uživati po cijeni od 600 000€ za nedjelju dana boravka u jeku sezone. Na samo 50m od skijaških pista, uživaćete u vili veličine oko 700 kvadratnih metara, a pored skijanja, svoj odmor možete upotpuniti i opuštanjem u zatvorenom bazenu, parnom kupatilu ili teretani, uslugom privatnog vozača ili fitnes trenera, ili najmodernijom muzičkom i video opremom.

 9. UPDOWN COURT, Velika Britanija

Ova vila u kalifornijskom stilu, odnosno palata od 230 000m2, udaljena je 25 milja od Londona i sagrađena u 19. vijeku, a od tada predstavlja jednu od najvažnijih građevina Engleske. Ako želite u svom posjedu palatu sa 103 spavaće sobe, garažom za 8 limuzina, 5 bazena popločanih mozaikom od 24-karatnog zlata, ali i uz nezaobilazne komšije poput Eltona Džona kao i same britanske kraljice – cijena od 150 miliona američkih dolara predstavljaće Vam pravu sitnicu.

10. VILA CONCETTA, Jezero Komo, Italija

Bogata porodica iz Milana sagradila je, u Ardenju na zapadnoj obali prelijepog jezera Komo, ovu vilu 1911. godine u romanskom stilu. Vila Concetto je potpuno renovirana 2012. godine, a opremljena je stilskim namještajem, umjetničkim djelima poput slika i statua, mermernim i terakota podovima i originalnim dekorom iz 1911. godine. Na 280 metara nadmorske visine smješteno je ovo sunčano i romantično mjesto za Vaš odmor i uživanje, po cijeni od $3,298 do $3,552 za noćenje. Uživaćete u spoljnom bazenu, 6 spavaćih soba, a ne zaboravite i mogućnost da sretnete i „komšiju“ Džordža Klunija, čija se privatna vila nalazi u Lalju, nedaleko od Ardenja.

Po uzoru na neke od najpoznatijih, najskupljih i najekskluzivnijih vila, ili samo uz pomoć sopstvene mašte, izgradite sebi privatno malo kraljevstvo, ili se, za svoj odmor i relaksaciju, odlučite za neki već izgrađen raj na zemlji poput ovih – izbor je samo na Vama, a mogućnosti su neograničene...


 
Pročitajte slijedeći tekst: VILA U SAN DIJEGU
 
VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

Ako se svakog jutra teško budite, jer ste sanjali o svojoj savršenoj vili na plaži, imamo pravu stvar za vas…

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

Dominikanska Republika je zemlja kao iz snova, u kojoj svaki dan može biti savršeni dan iz vaše mašte…

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

Mnogi od nas vole da svoje vikende i godišnje odmore provedu u prefinjenom i udobnom hotelu…

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

Postavljena na mjestu koje nudi potpuno okruženje zelenilom u kombinaciji sa blizinom gradskog jezgra, Vila Cedar, zasniva se na principima organske arhitekture.

WILBEN: NAJBOLJE IZ LONDONA

WILBEN: NAJBOLJE IZ LONDONA

Iza imena Wilben kriju se braća Vilijam i Bendžamin Semjuels, preduzetnici čiji je rad usmjeren na elitno opremanje i razvoj nekretnina.

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

Ekskluzivna The Preserve enklava u Koloradu je lokacija gdje možete vidjeti vrhunski dizajnirane luksuzne vile…

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

Vila koju vam ovog puta predstavljamo, nalazi se nadomak Sunset strip bulevara, u ekskluzivnom komšiluku gdje se veoma teško možete istaći…

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

Predivni grad Ravelo u Italiji je mjesto gdje možete pronaći omiljene zanimljivosti ovog poluostrva…