Luksuzne vile

VILA THE COVE

Ono šta je vlasnik želio kada je razmišljao o svom domu iz snova, je kuća inspirisana genijalnim finbos okruženjem…

Samo okruženje je integralni dio projekta koji nosi ime “The Cove”, odnosno privatnog imanja koje ima savršen pogled na Pezula Golf. Mjesto gradnje ovog projekta je izolovana stijena, koja ima predivan pogled na kamenito poluostrvo i spektakularnu moć mora, pored savršeno uređenog golf terena. Ovaj lokalitet je jedno od šest ekskluzivnih područja koja su dobila dozvolu za korišćenje.

Vlasnik imanja je par koji obožava putovanja i koji živi u Velikoj Britaniji. Njihova želja bila je dom u kom se prelaz iz eksterijera u enterijer ne primjećuje i u kom mogu provoditi savršena ljeta. Kako bi bila dizajnirana na pravi način, ova vila morala je da iskoristi sve moguće prednosti svog spektakularnog prirodnog okruženja.

Mjesto gradnje nalazi se unutar jedinstvenog i savršenog okruženja, koje je zahtijevalo posvetu pažnje prirodnim atributima i osjetljivosti lokacije južne obale Knysne. Lokalitet je okarakterisan gustom vegetacijom u kojoj varira ogroman broj vrsta, a svaka od njih je posebna i daje poseban šarm čitavom mjestu.

Pažnja koja je posvećena promovisanju prirodne ljepote ove lokacije prikazana je upotrebom materijala koji se uklapaju u prirodnu paletu boja i tekstura, kako bi se udar na prirodu tokom samog konstruisanja i nakon završetka gradnje što više umanjio. Čitava vila koja je ovdje izgrađena, u harmoniji je sa prirodom i posjeduje kohezivni arhitektonski karakter, proporcije i formu. Vila je veoma prozračna, ali ipak čvrsto povezana sa pejzažem uz pomoć zidova od teškog kamena.

Što se tiče eksterijera ove vile, on je savršeno povezan sa okruženjem. Poduprti elementi, kao što su bazen i prostor za sunčanje i uživanje malo odskaču od čitave strukture, ali i to ima svoj cilj. Ispod njihovih izdignutih površina, vlasnici gaje svoje omiljene biljke i tako uljepšavaju svoju kuću, a i cjelokupni pejzaž.

Upotreba staklenih zidova i velikih prozora u ovom projektu na jedinstven način povezuje eksterijer i enterijer, a svaki dio ove kuće ima privatnu terasu ili trem. Otvoreni plan prostora u enterijeru daje mogućnost uživanja u fantastičnim pogledima iz svake prostorije. Kako bi se iskoristile najbolje osobine pogleda na more i okolne golf terene, i kako bi se prostor zaštitio od ekstremne tropske klime, životni prostori dizajnirani su sa orijentacijom jugozapad-sjeveroistok, što je rezultiralo prostorijama koje imaju neometane poglede, a ipak su zaklonjene od tropskog sunca. Na taj način dodatno je ojačana povezanost koja postoji između eksterijera i enterijera. Zbog takve orijentacije, vlasnici imaju opciju izbora gdje će uživati, u zavisnosti od vremenskih uslova. Tokom prijatnih sunčanih dana bez vjetra, brojne terase ove vile su savršena mjesta za relaksaciju, dok su prostorije u enterijeru veoma pametno dizajnirane za uživanje tokom malo ekstremnijih vremenskih uslova.

Kako dizajneri kažu, ključni element savršenog dizajna ovog doma je jednostavnost na polju povezanosti prostora.

Vila “The Cove” izgleda fantastično, a opet ne ometa prirodnu ljepotu okruženja, već se na sasvim elegantan način uklapa sa prirodnim konturama i orijentacijom lokaliteta…


 
Pročitajte slijedeći tekst: IMANJE U EVROPSKOM STILU
 
VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

Ako se svakog jutra teško budite, jer ste sanjali o svojoj savršenoj vili na plaži, imamo pravu stvar za vas…

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

Dominikanska Republika je zemlja kao iz snova, u kojoj svaki dan može biti savršeni dan iz vaše mašte…

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

Mnogi od nas vole da svoje vikende i godišnje odmore provedu u prefinjenom i udobnom hotelu…

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

Postavljena na mjestu koje nudi potpuno okruženje zelenilom u kombinaciji sa blizinom gradskog jezgra, Vila Cedar, zasniva se na principima organske arhitekture.

WILBEN: NAJBOLJE IZ LONDONA

WILBEN: NAJBOLJE IZ LONDONA

Iza imena Wilben kriju se braća Vilijam i Bendžamin Semjuels, preduzetnici čiji je rad usmjeren na elitno opremanje i razvoj nekretnina.

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

Ekskluzivna The Preserve enklava u Koloradu je lokacija gdje možete vidjeti vrhunski dizajnirane luksuzne vile…

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

Vila koju vam ovog puta predstavljamo, nalazi se nadomak Sunset strip bulevara, u ekskluzivnom komšiluku gdje se veoma teško možete istaći…

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

Predivni grad Ravelo u Italiji je mjesto gdje možete pronaći omiljene zanimljivosti ovog poluostrva…