Luksuzne vile

WILBEN: NAJBOLJE IZ LONDONA

Iza imena Wilben kriju se braća Vilijam i Bendžamin Semjuels, preduzetnici čiji je rad usmjeren na elitno opremanje i razvoj nekretnina.

Šest godina od osnivanja kompanije Wilben, blizanci Semjeuls već iza sebe imaju značajne rezultate, što prije svih pokazuje veličanstveno zdanje vrijedno 30 miliona evra u srcu Londona, u elitnom kvartu Belgravia. Srećom, lako možete razlikovati dva brata - Bendžamin je više usmjeren na pronalazak nekretnina, kao i obezbjeđivanje investicija, dok Vilijam svoj rad fokusira na unutrašnje dizajniranje projekata u vlasništvu kompanije. To je partnerstvo koje očigledno funkcioniše na najbolji način, iako na papiru se i dalje kompanija Wilben vodi u kategoriji malih preduzeća. Taj epitet ih nije spriječio da se usidre u najelitnijem dijelu Londona i predstave svoje remek-djelo.

Bijela fasada zgrade na Čester trgu, sedmospratnica porodičnog tipa potiče iz 19.vijeka, sada u novom ruhu koje dobija u izvedbi Wilbena. Objekat od 750 kvadratnih metara redizajniran je na način da zadrži klasičnu britansku formu, dok prihvata u isto vrijeme vjetar savremenog doba. Prije nego što su je pod svoje okrilje uzela braća Semjuels, zgrada imala namjenu kao prolazna stanica između kancelarija i magacinskog prostora. Ne treba napomenuti da nije bila u najreprezentativnijem stanju. Vlasniku je bilo preko glave takvog prostora i dao je mogućnost kompaniji Wilben da je uradi na način kojim bi postala poželjno mjesto za rad i stanovanje.

Na inspirativan način upotrebe prostora, dodati su elementi na koje sigurno niko nije pomišljao krajem 19.vijeka, kao što su studio za jogu i privatni bioskop. Uprkos novitetima i modernosti, prostor je zadržao tradicionalni duh, o čemu svjedoče svilom dekorisani motivi, elementi od drveta, kao i detalji sa zlatnim teksturama, zajedno čineći neporecivi dokaz tradicionalnog glamura.

Kao mjesto za stanovanje, objekat posjeduje skoro sve što se može poželjeti. Na sedam spratova nalaze se osam spavaćih soba, osam kupatila, dnevna soba, prostrana trpezarija, porodična soba za multimediju, bašta, glavna kuhinja, soba za relaksaciju, studio za jogu i već spomenuti kućni bioskop. Kako kuća takvog obima zahtijeva održavanje na vrhunskom nivou, predviđene su posebne prostorije za zaposlene kao i poseban ulaz.

Wilben, kao kompanija može biti mlada u smislu godina rada na tržištu, a posebno kada je riječ o iskustvu na projektima nivoa kao što je zgrada u kvartu Belgravija. Uprkos tome, te činjenice ih nijesu spriječile da ostvare svoju zamisao i predstave projekat vrijedan 30 miliona evra na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Londonu.

 
 
VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

VILA SOGNO – DOM IZ SNOVA

Ako se svakog jutra teško budite, jer ste sanjali o svojoj savršenoj vili na plaži, imamo pravu stvar za vas…

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

VIKENDICA U DOMINIKANI ZA 6 MILIONA €

Dominikanska Republika je zemlja kao iz snova, u kojoj svaki dan može biti savršeni dan iz vaše mašte…

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

NAJSKUPLJE VIKENDICE U SRBIJI

Mnogi od nas vole da svoje vikende i godišnje odmore provedu u prefinjenom i udobnom hotelu…

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

VILA CEDAR: DODIR PRIRODE

Postavljena na mjestu koje nudi potpuno okruženje zelenilom u kombinaciji sa blizinom gradskog jezgra, Vila Cedar, zasniva se na principima organske arhitekture.

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

PREFINJENA VILA U EKSKLUZIVNOM DIJELU KOLORADA

Ekskluzivna The Preserve enklava u Koloradu je lokacija gdje možete vidjeti vrhunski dizajnirane luksuzne vile…

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

MODERNI BISER LOS ANĐELESA

Vila koju vam ovog puta predstavljamo, nalazi se nadomak Sunset strip bulevara, u ekskluzivnom komšiluku gdje se veoma teško možete istaći…

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

SREDNJOVJEKOVNI LUKSUZ ZA 45 MILIONA EVRA

Predivni grad Ravelo u Italiji je mjesto gdje možete pronaći omiljene zanimljivosti ovog poluostrva…

SIGNATURE DIZAJNI PLUTAJUĆIH VILA IZ DUBAIJA

SIGNATURE DIZAJNI PLUTAJUĆIH VILA IZ DUBAIJA

Nekretnine pored vode oduvijek su bile veoma vrijedne, i naravno veoma privlačne…