Luksuzni enterijeri

BIJELE DNEVNE SOBE

Bijela dnevna soba donosi čistoću i nevinost u vašem enterijeru.

Bijeli dekor svaki dizajn enterijera može da transformiše, čineći ga ljepšim i elegantnijim. Dnevnu sobu koja je u potpunosti u bijeloj boji, teško je sve vrijeme održavati čistom. Ali, ukoliko uživate u elegantnom, lijepom i istovremeno umjetničkom enterijeru, onda je bijela dnevna soba, idealna za vas.

Osnovna ideja u najnovijim trendovima za bijeli enterijer u dnevnoj sobi je da cijela soba bude obojena u bijelo. Bijeli enterijer možete postići vrlo lako. Takođe, vi ne možete pogriješiti sa potpuno bijelim prostorom. Da bi se spriječio osjećaj bolničkih soba, primijenite različite teksture. Grubo platno na kauču, čupkavi tepih i razne druge teksture koje će dodati dubinu monohromatskom izgledu.

Bijela koža i damast odlična su rješenja za sofe i fotelje. Počevši od poda, možemo vam preporučiti neke velike i bogate persijske tepihe. Na bijelim zidovima, ako želite možete staviti crne akcente - minimalističke police, apstraktne slike ili indijske zvečke koje vise.

Bijelu dnevnu sobu možete kreirati u kraljevskom, minimalističkim, modernom ili eklektičnom stilu - izbor je na vama. Dizajn bijele dnevne sobe djeluje veoma intrigantno sa zanimljivim oblicima namještaja. Ukoliko ne uživate u potpunoj bjelini, koristite akcente u boji, kao što je tepih sa zebra prugama ili zanimljivi šareni jastuci za kauč, vaze od keramike ili zanimljive boje podova.

Jedna stvar je sigurna - vi ćete privući svačiju pažnju bijelim enterijerom.

Bijela dnevna soba ne znači da morate da se u potpunosti odreknete drugih boja. Možete da pokrijete podove svijetlim laminatom, zidove obojite u bijelo i kupite bijelu sofu. Dakle, vaš enterijer i dalje izgleda svježe i udobno. Možete da kupite fotelju u boji ili izaberete neki zanimljiv stočić za kafu. Preporučujemo da tepih ne kupujete u bijeloj boji. Odaberite svijetlo sivi ili u drugim neutralnim nijansama. Takođe, tepih može biti neobičnog oblika, šaren i vrlo zanimljiv. Ovo je praktičan razlog – jer se bijeli tepih održava izuzetno teško.

Svi romantičari će sigurno uživati u bijeloj dnevnoj sobi koja je oplemenjena plavim podovima koji su u skladu sa plavim cvjetovima koji su dekor u vašem domu. Ovakav dizajn izgleda veoma interesantno i atraktivno, dok je sa druge strane, elegantan i moderan. Još jedna lijepa kombinacije dvije nijanse su klasična crna i bijela šema boja koja se uklapa savršeno u kraljevskom stilu, uz dodatak crvenog i bijelog eklektičnog namještaja. Crno-bijela kombinacija takođe će se dobro uklopiti sa roze detaljima.

Najveća prednost bijele dnevne sobe je njena svestranost - može se kombinovati sa praktično svim bojama i dezenima. Najveća mana je to što je morate redovno renovirati u cilju održavanja čiste bijele boje.


 
Pročitajte slijedeći tekst: STAN U TEL AVIVU
 
PRIRODA U ENTERIJERU

PRIRODA U ENTERIJERU

Još od davnina čovjek je imao ambiciju i potrebu da svoj dom približi prirodi. Vjekovima se ta potreba, utkana u naš DNK, prenosila sa generacije na generaciju, a i d

MISSONI REZIDENCIJE U MAJAMIJU

MISSONI REZIDENCIJE U MAJAMIJU

Italijanska modna kuća Missoni ostaviće svoj trag u panorami Majamija, novim stambenim neboderom sa 57 spratova…

MODERNI UKRAJINSKI PENTHAUS

MODERNI UKRAJINSKI PENTHAUS

Ukrajininski dizajner Aleks Obraztsov upravo je završio radove na savremenom penthausu u centru Kijeva..

NAJSKUPLJI STANOVI BEOGRADA – TOP 10

NAJSKUPLJI STANOVI BEOGRADA – TOP 10

Nakon luksuznih vila Beograda, odlučili smo da prelistamo tržište nekretnina i vidimo šta nam nude najskuplji stanovi srpske prijestonice…

NOVI BISER NJUJORŠKE PANORAME

NOVI BISER NJUJORŠKE PANORAME

Kohn Pederson Foks je dobro poznato ime arhitektama i onima koji vole lijepe i impresivne dizajne…

VRHUNSKI PENTHAUS U NJUJORKU

VRHUNSKI PENTHAUS U NJUJORKU

Neke od njih su sigurno dovoljno bogate da sebi priušte luksuzni njujorški penthaus Tamare Melon, su-osnivača ove kompanije.

UMJETNOST U ENTERIJERU

UMJETNOST U ENTERIJERU

Kao djelo Studio3plus, stan koji vam ovog puta predstavljamo ima velike otvorene prostore koji lagodno komuniciraju jedan sa drugim.

PARK AVENUE – ZA KUPATILO IZ SNOVA

PARK AVENUE – ZA KUPATILO IZ SNOVA

Oblici, boje i harmonija se sami izražavaju kroz putanju postavki, koje vas vode do samog srca životnog stila jedne od najglamuroznijih dekada prošlog vijeka.