Luksuzni enterijeri

JEDINSTVENI PARISKI STAN

Pariz je grad ljubavi, energije i svjetlosti, nešto poput jedinstvene poeme, koja nam predstavlja bajku o životu…

U ovom gradu, kompromisi ne postoje – ovdje je sve nepokolebljivo, prirodno i ležerno, samouvjereno i hrabro, što je urođeno svojstvo Parižana i ostalih građana Francuske, kao zemlje u kojoj se stvaraju bajke o kojima samo možemo sanjati. Kada jednom posjetite Pariz i osjetite energiju svih njegovih djelova, maštovitih ulica i urbanih ćoškova, shvatićete da vam je potreban čitav život da otkrijete sve ono što vam on nudi – od tradicionalnih francuskih elemenata, pa do mješavine kultura koje se prepliću i spajaju u jednu, globalnu kulturu.

Kao svjetska prijestonica ljubavi i mode, Pariz je grad koji ne prihvata uslove, koji postoji, diše i raste sam za sebe. Parižani su posebna vrsta ljudi, koja svakom momentu svakog dana daruje značaj i važnost, bez žurbe i pritiska. Bajka koju vam Pariz priča je neponovljiva i svakog dana drugačija, nju svako drugačije doživljava i svako je u njoj protagonista. Kada jednom dođete u Pariz, vrlo je vjerovatno da ćete željeti da ostanete zauvijek i u svoje srce primate ovaj jedinstveni grad, koji će promijeniti vaše poimanje života, ljubavi, budućnosti i smisla…

Baš iz tog razloga, mi smo odlučili da vam predstavimo jedan stan smješten u ovom gradu. Ovaj pariski stan je nešto poput pjesme, koja vas zahvaljujući intenzivnom procesu kreativnosti kroz enterijer navodi u svijet snova… bez kompromisa, bez pravila i bez zakona, ovaj stan je zemlja iz mašte, kojoj su stanari dali granice koje ona sada ima. Oblik izražavanja u ovom stanu predstavljen je na mnogo načina – namještajem, poetikom dekoracije, izborom neutralnih i smjelih boja, nesvakidašnjim rasporedom prostora… svaki dio ovog stana može postojati sam za sebe, ili kao dio skladne cjeline, predstavljajući nam istoriju porodice koja je u njemu nastala, živjela i postojala.

Iako stil ovog stana nije dobio dodir specijalista koji najbolje znaju šta je jednom prostoru potrebno kako bi on zaživio i dugo živio, on u sebi sadrži nešto specifično što ga povezuje sa atmosferom francuske prijestonice. Kao predivno skrovište ljepote, koje ima moć da nas zavodi svojom snagom, ovaj stan ima zaista fascinantan enterijer. On reflektuje snažni duh grada u kom se nalazi, mameći nas svojom aurom romantike, ljubavi i beskompromisnosti.

Jasna pozadina ovog stana, sa linijama definisanim uz pomoć namještaja i dekoracije, predstavlja nešto što može dobiti slobodan izgled. To je idealno rješenje za sve ljubitelje umjetnosti, koji svojom nepokolebljivom voljom prkose svim nametnutim konvencijama i pravilima svijeta dizajna. Na ovaj način se svaki stan može pretvoriti u bajkovitu zemlju ljubavi i kreativnosti – sve što treba da uradite je da okrečite zidove u bijelu, nude ili bež boju i dozvolite svojim rekvizitima da govore i žive za sebe, ali i za vas. U ovom stanu, čak je i hodnik dobio tretman poštovanja i dekorisan je originalnim predmetima. Tu možemo primijetiti instalaciju indigo staklenih komada koje nas podsjećaju na riblju krljušt. U blizini se nalaze brojne druge skulpture i crteži, koji daju lični pečat prostoru, pa on sada izgleda kao savremena galerija.

Boje koje možete vidjeti u ostalim djelovima ovog stana, možda nisu po pravilima dizajna, ali svakako savršeno oslikavaju ličnost onoga ko ih je odabrao. Sa smjelim kontrastima, kako po pitanju boja, tako i po pitanju materijala i tekstura, ovaj stan dobio je lice i naličje koje do sada niste mogli da vidite u časopisima o dizajnu enterijera. Minimalistički, ali ipak dovoljno dekorisan, ovaj pariski stan je nešto o čemu će se tek govoriti.

 
Pročitajte slijedeći tekst: PRIRODNO ZEN KUPATILO
 
PRIRODA U ENTERIJERU

PRIRODA U ENTERIJERU

Još od davnina čovjek je imao ambiciju i potrebu da svoj dom približi prirodi. Vjekovima se ta potreba, utkana u naš DNK, prenosila sa generacije na generaciju, a i d

MISSONI REZIDENCIJE U MAJAMIJU

MISSONI REZIDENCIJE U MAJAMIJU

Italijanska modna kuća Missoni ostaviće svoj trag u panorami Majamija, novim stambenim neboderom sa 57 spratova…

MODERNI UKRAJINSKI PENTHAUS

MODERNI UKRAJINSKI PENTHAUS

Ukrajininski dizajner Aleks Obraztsov upravo je završio radove na savremenom penthausu u centru Kijeva..

NAJSKUPLJI STANOVI BEOGRADA – TOP 10

NAJSKUPLJI STANOVI BEOGRADA – TOP 10

Nakon luksuznih vila Beograda, odlučili smo da prelistamo tržište nekretnina i vidimo šta nam nude najskuplji stanovi srpske prijestonice…

NOVI BISER NJUJORŠKE PANORAME

NOVI BISER NJUJORŠKE PANORAME

Kohn Pederson Foks je dobro poznato ime arhitektama i onima koji vole lijepe i impresivne dizajne…

VRHUNSKI PENTHAUS U NJUJORKU

VRHUNSKI PENTHAUS U NJUJORKU

Neke od njih su sigurno dovoljno bogate da sebi priušte luksuzni njujorški penthaus Tamare Melon, su-osnivača ove kompanije.

UMJETNOST U ENTERIJERU

UMJETNOST U ENTERIJERU

Kao djelo Studio3plus, stan koji vam ovog puta predstavljamo ima velike otvorene prostore koji lagodno komuniciraju jedan sa drugim.

PARK AVENUE – ZA KUPATILO IZ SNOVA

PARK AVENUE – ZA KUPATILO IZ SNOVA

Oblici, boje i harmonija se sami izražavaju kroz putanju postavki, koje vas vode do samog srca životnog stila jedne od najglamuroznijih dekada prošlog vijeka.