Luksuzni namještaj

PARKER & FARR: DUH STARIH MAJSTORA

Trendovi u dekorisanju, posmatrani su često kroz vrijeme, dok brzinom kojom se smjenjuju stilovi koji ulaze ili izlaze iz mode, podsjećaju na dešavanja sa prave modne piste.

Dok se još nije stišala gužva oko karbonskih vlakana i načina kako ih najbolje uklopiti u novi trend dizajna, treba par stvari rijeći i o načinima gdje se stvari rade na tradicionalan način, odnosno o starim tehnikama koje uspješno odolijevaju testu vremena, otkrivene prije mnogo godina i prenesene sa generacije na generaciju zanatlija. Tehnike dovedene do perfekcije, za koje ne postoji valjan razlog da se bilo šta promijeni.

Držeći se zlatnih pravila starinskih tehnika, Parker & Farr je vrsta brenda koji se sigurno ne ustručavaju da u opremanju doma podare dodir tradicionalnog. Iako su osnovani 1950.godine (što, u svakom slučaju predstavlja značajnu tradiciju za jedan brend namještaja), bez viševjekovne tradicije, trude se da jedinstvene sofe i stolice stvorene po njihovom dizajnu budu najprefinjenijeg oblika, koji odaju utisak da su kročili iz vremena najvećeg luksuza stare aristokratije pravo u današnjicu.

Za one koji traže idealnu sofu, koja će sigurno predstavljati dominantan element u prostoriji, zajedno u kombinaciji sa klasičnim luksuzom, izbor Parker & Farr se ne može smatrati neispravnim ni u kom pogledu, posebno za modele Beaumont ili Westbury. Svaka vrsta stolice ili sofe u produkciji Parker & Farr balansira u odnosima luksuza stare vrste, moderne estetike, zajedno čineći forme koje je nemoguće ne primijetiti.

Kako je sve u Parker & Farr napravljeno ručno, modifikacije prilikom proizvodnje su moguće. U ponudi je moguće izabrati vrstu sjedalnog dijela, dimenzije i oblik, kao i neki od ponuđenih tipova naslona. Paleta materijala se rijetko gdje može pronaći u kvalitetu, kao što u ponudi i samom broju mogućih opcija ima Parker & Farr.

Pravi dokaz zbog čega su tehnike razvijane kroz generacije stekle svoju slavu pokazuje rad Parker & Farr brenda, radeći na stvaranju namještaja koji je ne samo jedan od najkvalitetnijih, već posjeduje i jedinstvenu vrstu karaktera i posebnosti u svakom detalju.

 
Pročitajte slijedeći tekst: BESPOKE BY ANTONIOLUPI
 
NEW DESIGN PORTE NAMJEŠTAJ ZA VAŠU DJECU

NEW DESIGN PORTE NAMJEŠTAJ ZA VAŠU DJECU

Proizvodi izrađeni u kompaniji New Design Porte su visokog kvaliteta i namijenjeni klijenteli sa probranim ukusom i stilom.

LUKSUZNA KADA KAO LEŽALJKA

LUKSUZNA KADA KAO LEŽALJKA

Neki od vas se možda sjećaju predivnog dizajna viseće kade, zanimljivog projekta koji je razvio SpliterWorks studio prije nekoliko godina.

NOVA KOLEKCIJA STOLOVA: PARIGI, VENEZIA I ANDY

NOVA KOLEKCIJA STOLOVA: PARIGI, VENEZIA I ANDY

Nova kolekicja stolova: Parigi, Venezia i Andy napravljena je za ljubitelje robusne estetike.

OFFICINE GULLO BLACK&GRAY KUHINJA

OFFICINE GULLO BLACK&GRAY KUHINJA

Metal kombinovan sa drvetom čini izuzetnu kombinaciju pri kojoj je Officine Gullo „Black&Gray“ kuhinja podijeljena na četiri nezavisna elementa.

BESPOKE BY ANTONIOLUPI

BESPOKE BY ANTONIOLUPI

Fascinantni dizajnerski dijalog se nastavlja…Bespoke je novi modularni sistem brenda antoniolupi, koji će vas iznenaditi svojom ljepotom i elegancijom

LUKSUZAN EGO DIZAJN BRUMMEL BRENDA

LUKSUZAN EGO DIZAJN BRUMMEL BRENDA

Ego je najnovija kolekcija brenda Brummel koju odlikuje klasičan elegantan stil i prirodna jednostavnost.

FORMITALIA NOVITETI SA SAJMA SALON DEL MOBILE 2016

FORMITALIA NOVITETI SA SAJMA SALON DEL MOBILE 2016

Luksuzni italijanski brend koji proizvodi namještaj za najmodernije enterijere od ultra luksuznih kuća, pa sve do enterijera za jahte, predstavio je nedavno na Salone d

GENIJALNA KADA OD KARBONA

GENIJALNA KADA OD KARBONA

Nakon dugog dana na poslu, nema ničega boljeg od uživanja u vrhunskom vinu i toploj kupki…

X