Luksuzni namještaj

TOP 6 NJEMAČKIH KUHINJA

Njemačka je poznata po kvalitetnom inženjeringu, dizajnu i naslijeđu, a isto to važi i za njihove kuhinje…

Veliki broj kuhinjskih sistema koji su precizno kreirani dolazi iz Njemačke, iz jednog od brojnih brendova koji su stari i po sto godina, ali i dalje uspješno dominiraju tržištem, koristeći tradicionalnu tehnologiju i izradu, koje su koristili njihovi osnivači.

Njemački dizajn kuhinja je definitivno najbolji kada govorimo o savremenom stilu. Ako tražite elegantnu kuhinju sa elementima visokog sjaja ili matiranim površinama, njemački brendovi će vam ponuditi izobilje dizajna. Još jedna veoma važna osobina njemačkih kuhinja je njihov fokus na ergonomski dizajn. Napravljene sa komforom i jednostavnom upotrebom na umu, ove kuhinje nude pametna rješenja za odlaganje stvari, kao i prilagodive visine za svakog korisnika.

Sa izobiljem fleksibilnosti i prilagodljivosti, velikim asortimanom po pitanju veličine ormarića i svih drugih elemenata, sigurni smo da postoji savršena njemačka kuhinja za svakog od nas. Predstavljamo vam šest omiljenih njemačkih proizvođača.

Nolte

Drugi najveći proizvođač kuhinja u Nemačkoj, Nolte brend proizvodi luksuzne kuhinje više od 50 godina. Elegantne, moderne, sa mnoštvom uzbudljivih detalja i bezbroj opcija prilagođavanja, Nolte kuhinje predstavljaju visoki njemački inženjering u najboljem ruhu. Nolte je kompanija koja svoje obaveze prema prirodnom okruženju shvata veoma ozbiljno, pa sve njihove kuhinje imaju PEFC i FSC akreditacije, zbog korišćenja održivih materijala i resursa.

Poggenpohl

Osnovana 1892.godine, Poggenpohl kompanija je najstarija na svijetu i naravno, kao takva, jedna od najpoznatijih. Svaka njihova kuhinja pravi se po narudžbini, a dizajniraju ih stručnjaci, koji svaki detalj kroje prema željama klijenta, preferencijama dizajna i zahtjevima životnog stila. Svaki ormarić, fioka i radna površina su napravljeni po mjeri u njihovoj Herford fabrici, kreirajući zaista besprijekorna rješenja. Oni su pioniri kada govorimo o brojnim modernim inovacijama, uključujući bijle kuhinje sa visokim sjajem, drvene kuhinje i kuhinjska ostrva.

Bulthaup

Ova porodična kompanija osnovana je 1949.godine, i predstavlja vodeće ime kada govorimo o njemačkim kuhinjskim sistemima. Njihovi savremeni dizajni inspirisani su Bauhaus pokretom, pa spajaju u sebi umjetnost i tehnologiju, formu i funkciju. Njihova brilijantna inženjerska funkcionalnost čini ih idealnim za kuhinje koje se dosta koriste, a koje u isto vrijeme odišu vanvremenskom elegancijom, stilom i besprijekornom izradom.

Häcker

Häcker specijalizovana je za proizvodnju besprijekornih kuhinja po mjeri. Od jednostavnih i prostranih modernih kuhinja, do drvenih, staklenih i čekičnih završnih detalja njihovog savremenog dizajna, sve do prefinjenih i tradicionalnih kombinacija, ova kompanija u svakom svom dizajnu predstavlja najviši kvalitet, u asortimanu stilova i boja.

SieMatic

Osnovana 1929.godine, SieMatic kompanija je konstantno jedna od vodećih u proizvodnji kuhinja, kao i postavljanju standard za kvalitet i savršenost. Oni vam pružaju rješenja za savremene kuhinjske prostore, u kojima je uživanje jedna od glavnih karakteristika. Od najnovijih dizajna i boja, do inovativnih solucija za odlaganje stvari, SieMatic kreira savršene kuhinje za vaš dom.

Nobilia

Nobilia kuhinje poznate su u čitavom svijetu zbog svog kvaliteta i vrhunske izrade. Napravljene po mjeri i proizvedene sa nevjerovatnom preciznošću, Nobilia kuhinje su unikatne, kreirane da odgovore na individualne potrebe i ukuse, nudeći nevjervatnu vrijednost i kvalitet.

 
Pročitajte slijedeći tekst: DA LI JE OVO NAJLUKSUZNIJI KREVET?
 
NEW DESIGN PORTE NAMJEŠTAJ ZA VAŠU DJECU

NEW DESIGN PORTE NAMJEŠTAJ ZA VAŠU DJECU

Proizvodi izrađeni u kompaniji New Design Porte su visokog kvaliteta i namijenjeni klijenteli sa probranim ukusom i stilom.

LUKSUZNA KADA KAO LEŽALJKA

LUKSUZNA KADA KAO LEŽALJKA

Neki od vas se možda sjećaju predivnog dizajna viseće kade, zanimljivog projekta koji je razvio SpliterWorks studio prije nekoliko godina.

NOVA KOLEKCIJA STOLOVA: PARIGI, VENEZIA I ANDY

NOVA KOLEKCIJA STOLOVA: PARIGI, VENEZIA I ANDY

Nova kolekicja stolova: Parigi, Venezia i Andy napravljena je za ljubitelje robusne estetike.

OFFICINE GULLO BLACK&GRAY KUHINJA

OFFICINE GULLO BLACK&GRAY KUHINJA

Metal kombinovan sa drvetom čini izuzetnu kombinaciju pri kojoj je Officine Gullo „Black&Gray“ kuhinja podijeljena na četiri nezavisna elementa.

PARKER & FARR: DUH STARIH MAJSTORA

PARKER & FARR: DUH STARIH MAJSTORA

Trendovi u dekorisanju, posmatrani su često kroz vrijeme, dok brzinom kojom se smjenjuju stilovi koji ulaze ili izlaze iz mode, podsjećaju na dešavanja sa prave modne

BESPOKE BY ANTONIOLUPI

BESPOKE BY ANTONIOLUPI

Fascinantni dizajnerski dijalog se nastavlja…Bespoke je novi modularni sistem brenda antoniolupi, koji će vas iznenaditi svojom ljepotom i elegancijom

LUKSUZAN EGO DIZAJN BRUMMEL BRENDA

LUKSUZAN EGO DIZAJN BRUMMEL BRENDA

Ego je najnovija kolekcija brenda Brummel koju odlikuje klasičan elegantan stil i prirodna jednostavnost.

FORMITALIA NOVITETI SA SAJMA SALON DEL MOBILE 2016

FORMITALIA NOVITETI SA SAJMA SALON DEL MOBILE 2016

Luksuzni italijanski brend koji proizvodi namještaj za najmodernije enterijere od ultra luksuznih kuća, pa sve do enterijera za jahte, predstavio je nedavno na Salone d