Nakit

PIANEGONDA I MORELLATO BREND

Nakit napravljen u Italiji, namijenjen damama koje uživaju u životu...

Pianegonda predstavlja svoju novu kolekciju nakita za 2014. godinu, koje oslikavaju izvrsni i inovativni dizajn, osmišljen za savremene žene koje uživaju u životu. Pianegonda nakit napravljen je u Italiji, od 925‰ srebra. Forme i svi elementi ovih dragocjenih komada nakita dizajnirane su kako bi dodatno osnažile stil koji interpretira različita razmišljanja jedne dame, njenu senzualnost i samopouzdanje.

Umješna upotreba materijala i geometrijskih oblika svaku njihovu kolekciju čini jedinstvenom. Sve linije su drugačije, ali su u isto vrijeme ujedinjene nepogrešivim duhom Pianegonda brenda, koji je duže vrijeme neprikosnoveni simbol srebrnog nakita i italijanske umjetnosti izrade, od 1990-ih godina.

Nove Reflection, Belowed i Celebrate Life kolekcije su jedinstvena proslava emocija i ljepote, koja na savršen način naglašava ženstvenost svake dame.

Nježne dijamantske refleksije i moderni dizajn su srce Reflection kolekcije, koja je realizovana zahvaljujući prefinjenom radu sa srebrom, u koje je utisnuta jedinstvena tekstura, koja karakteriše ovu kolekciju. Rodijum je element koji oblaže svaki komad nakita i daje mu jedinstveni sjaj. Vermeil Laque varijanta, koja je jedinstveni i inovativni element, dodatno pojačava sjaj tekstura i dijamanata.

Cvijeće je u centru pažnje u Beloved kolekciji, asortimanu koji je dizajniran sa ciljem odavanja pošte ljepoti i delikatnom duhu savremene dame.

Celebrate Life kolekcija je oda životu, koja je predstavljena srećom u njenom najmodernijem obliku. Riječi “Celebrate Life” predstavljene su na srebrnim ogrlicama, prstenju i narukvicama, i na taj način u pravom svijetlu predstavljaju dragocjenost Pianegonda stila.

Ogrlice i minđuše iz Brightness kolekcije su protagonisti nove Proljeće/Ljeto reklamne kampanje. Kvarc u kombinaciji sa srebrom kreira izvor svjetlosti i boje, koji osvjetljava prstenje i narukvice iz ove kolekcije, odnosno, to je jedinstveno izražavanje unutrašnje sreće i zadovoljstva svake dame.

Posvećen i dizajniran za dame, Pianegonda nakit za cilj ima naglašavanje svjetlosti, dragocjenost i emocija, na najekskluzivniji i najmoderniji način.

Priča o Morellato brendu počinje u Veneciji 1930. godine, kada je Giulio Morellato otvorio svoju prvu prodavnicu časovnika i nakita. Danas, Morellato je najveći italijanski brend koji se bavi proizvodnjom nakita. Snaga ovog brenda ogleda se u neprikosnovenom kvalitetu koji je ostao nepromijenjen generacijama. Od 1999. godine Morellato proizvodi i nudi luksuz za ponijeti, “Nakit za život” obuhvata koncept harmoničnih proporcija, senzualnu, šik ženstvenost i prefinjen italijanski ukus.

Esencijalnost, elegancija i kreativna originalnost su glavni elementi Morellato brenda. Od jeseni 2013. godine, Pianegonda komadi nakita postali su dio Morellato brenda, kroz sinergiju između Franka Pianegonde, odnosno kreativnog direktora brenda i same Morellato Grupe. Pianegonda brend predstavio se internacionalnim tržištima i postao poznat zahvaljujući svom ustaljenom kvalitetu i unikatnim dizajnima. Njihovi revolucionarni koncepti su ono što kreira svijet luksuza...


 
Pročitajte slijedeći tekst: LOUIS VUITTON - Chain Attraction
 
PRODAT DIJAMANT OD 100 KARATA

PRODAT DIJAMANT OD 100 KARATA

Sotheby’s New York aukcijska kuća prodala je veliki broj rijetkih i nevjerovatnih dragulja…

CHOPARD - Happy Diamonds kolekcija

CHOPARD - Happy Diamonds kolekcija

Foto model i gospođica iz prvih redova na modnim revijama, Poppy Delevingne pozirala je za novi lookbook juvelirskog brenda Chopard…

BOUCHERON - Reves d’Ailleurs kolekcija

BOUCHERON - Reves d’Ailleurs kolekcija

Boucheron je jedno od najpoznatijih imena i snažni vođa u svijetu prefinjenog juvelirstva preko 150 godina…

DAMIANI - slavljenička kolekcija

DAMIANI - slavljenička kolekcija

Ove godine, italijanski luksuzni juvelirski brend Damiani proslavlja svoju 90.godišnjicu…

JEDINSTVENI KOMADI NAKITA

JEDINSTVENI KOMADI NAKITA

Oslanjajući se na svojih 25 godina iskustva u dizajniranju nakita, Karen Karch kreira glamurozne komade namijenjene onima koji ne žele da budu konvencionalni…

ACTE V KOLEKCIJA - LOUIS VUITTON

ACTE V KOLEKCIJA - LOUIS VUITTON

Pored fenomenalnih kožnih aksesoara, oni su nas oduševili već nekoliko puta svojim sjajnim kolekcijama dragocjenog nakita…

NAKIT KOJI SPAŠAVA SVIJET

NAKIT KOJI SPAŠAVA SVIJET

S obzirom na sve što se trenutno događa u raznim djelovima svijeta, ljudi postaju sve više svjesni problema koji se pojavljuju…

CALLEIJA FOR ASTON MARTIN - kolekcija nakita

CALLEIJA FOR ASTON MARTIN - kolekcija nakita

Britanski proizvođač luksuznih automobila, Aston Martin, radi istu stvar kao Bentley… Oni su se udružili sa australijskim juvelirom John Calleijom…