Destinacije

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

U ovom periodu svake godine, vrše se istraživanja o destinacijama i biraju se one najbolje…

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta. Ako želite da uživate u suncu, surfovanju, pijesku ili pješačenju krivudavim planinskim stazama, ovdje ćete svakako pronaći najbolju destinaciju za vas. Uživajte u najboljim plažama i zaklonjenim uvalama, džunglama i vodopadima, kamenim selima i muzičkim festivalima – sve to, i još mnogo više vam nudi deset najboljih ostrva.

10. Fernando de Noronha – Brazil

Ovaj arhipelag zapravo je unikatna eko čudesna šuma, koja nudi neke od najljepših plaza Brazila. Tople smaragdne vode koje ovdje možete vidjeti udružile su se sa delfinima i kornjačama, u predstavljanju fenomenalnog tropskog uživanja. Ovo je inače jedna od omiljenih destinacija ronilaca. Ipak, ako ste više osoba koja voli da uživa na kopnu, ovdje možete posjetiti brojna mjesta idealna za šetnju, poput Jardim Elizabet, Esmeralda obale ili Baia do Sančo.

9. Bora Bora

Kao pravi raj za mladenece, ovo ostrvo je jednostavno predivno. Tirkizne lagune, puderasto bijele pješčane plaže, predivni zalasci sunca i romantična atmosfera uvući će vam se pod kožu, dok šetate hladovinom koju prave palme. Ovdje možete roniti oko koralnog grebena ili Tupitipiti rta, plivati sa tropskim ribama ili kornjačama, hraniti ajkule u Lagunarijumu… ako posjetite najvišu tačku ovog ostrva, planinu Otemanu, pogled koji se odatle pruža će vas oboriti sa nogu.

8. Puket, Tajland

Puket je dom brojnim luksuznim odmaralištima, spa centrima i restoranima, pa jednostavno vrvi od aktivnosti tokom dana i noći. Puket je najpopularnije ostrvo Tajlanda, nudeći vam ronjenje, pješačenje, istraživanje prašume i prefinjene pješčane plaže. Ono je još i relativno jeftino u odnosu na druga mjesta sa naše liste, pa je idealno za vas ako odlučite da naučite kako da ronite.

7. Mauricijus, Afrika

Ako vam je prva asocijacija na Afriku suva zemlja i surovi uslovi, onda definitivno ne poznajete dovoljno ovaj kontinent. Mauricijus je pravi afrički raj, a nalazi se istočno od Madagaskara, nudeći vam mnogo više od bijelih pješčanih plaza. Okružen ogromnim grebenom, plitkim lagunama, plantažama šećerne trske, vodopadima, šumama abonosa i eukaliptusa, Mauricijus je savršena mješavina avanture i relaksacije.

6. Majorka, Balearska ostrva

Ova destinacija poznata je po svojim odmaralištima i zaklonjenim uvalama, planinama i rimskim i murskim ostacima. Ovdje će svako pronaći nešto u čemu može da uživa – živahna odmarališta na plaži, mirne tradicionalne gradove, gotske katedrale i predivne plaže. Palma je prijestonica Balerskih ostrva i nudi pregršt zabave i dobre atmosfere. Zapadno od Palme, tu se nalazi Cala Mayor, gdje je smještena ljetnja rezidencija španske kraljevske porodice.

5. Bali, Indonezija

Bali je favorit i omiljena destinacija velikom broju ljudi. Ovo je jednostavno pravo prirodno blago, sa bujnim džunglama, poljima pirinča, kaskadnim vodopadima, plažama i brojnim drugim stvarima. Surfovanje na plažama Uluvatua nalazi se na četvrtom mjestu svjetske liste, dok je posjeta Uluvatu hramu, koji se nalazi na litici nešto što obavezno morate iskusiti. Ako želite da se opustite, posjetite Ubud, koji je centar kulture i umjetnosti. Okolina Ubuda prošarana je prašumama, Hindu hramovima i svetilištima.

4. Turks i Kaikos

Kao još jedna vrhunska ljetnja destinacija, ovo ostrvo ima predivne plaže koje su svjetski poznate. Ovdje možete savladati umjetnost dokolice, na najbolji mogući način. Ipak, ako želite da radite nešto drugo, u ponudi su vam jedrenje, ronjenje, parasejling, kajak i druge vodene zabave. Greben koji okružuje ovo ostrvo pružiće vam mogućnost fenomenalnog iskustva ronjenja.

3. Jamajka

Zamislite sebe kako ispijate kafu, dok sjedite na plaži i gledate prema brilijantno plavom Karipskom moru, dok slušate opuštajuću rege muziku. Pa, tako izgleda idilični život na ovom ostrvu. Kroz snažan identitet predstavljen muzikom, hranom i bogatom kulturom, Jamajka je idealno mjesto za odmor za one koji žele da se opuste, zabave i uživaju na suncu.

2. Santorini

Kao sa razglednice, Santorini je ostrvo koje posjeduje neopisivu ljepotu. Najbolji pogled na ovo ostrvo dobićete sa trajekta kojim ćete putovati do njega, jer jedino tako možete primijetiti sve “spratove” bijelih kuća na tamnim vulkanskim stijenama, kako budno posmatraju plavo more. Bijele kuće, plave kupole na crkvama, predivno vrijeme i plaže, kao i samo sunce, čine Santorini idealnim mjestom za uživanje. Oia je najpoznatije mjesto na Santoriniju, a nudi vam mirno i tiho uživanje, kao i najljepše zalaske sunca na svijetu.

1. Maui, Havaji

Kao broj jedan na našoj listi, Maui je idealna destinacija za sve – od ljubitelja prirode, do onih koji su u potrazi za avanturom. Nazvano Ostrvo doline, zbog velike doline koja se nalazi između dva velika vulkana, Maui ostrvo je poznato po svojoj veličanstvenoj prirodnoj ljepoti. Ljubitelji plaža mogu upijati sunčeve zrake na svjetlucavom pijesku Ka’anapali plaže, dok snažni talasi očekuju surfere kod Pe’ahi plaže. Ovdje ćete biti zapanjeni azurno plavim okeanom, vodopadima, prirdnim bazenima i džunglama bambusa…

 
Pročitajte slijedeći tekst: OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

Koliko svetskih destinacija ste posjetili do sada? Nadamo se da možete nabrojati barem pet.