Destinacije

10 NAJLJEPŠIH PLAŽA SEJŠELA

Sejšeli su tradicionalno povezani sa najljepšim plažama na planeti, okruženih granitnim stijenama…

Sejšelska ostrva su u samom vrhu liste najromantičnijih destinacija, savršeni za ''lijeni'' ljetnji odmor, relaksaciju i uživanje. Pogledajte naš izbor deset najboljih plaža Sejšela.

PORT LAUNAY

Port Launay nalazi se u Marine nacionalnom parku, koji se nalazi na sjeverozapadnoj obali Mahe. Ova nevjerovatna plaža savršena je za plivanje, a ronjenje je jedna od najboljih mogućnosti koje vam pruža, zbog širokog spektra šarenih riba koje mogu biti viđene unutar i oko ivica impresivnog zaliva. Ovdje često možete pronaći predivne školjke i korale.

ANSE ROYALE

Ovaj potez malih kamenih uvala na obali Anse Royale, na jugoistočnoj obali Mahe, od prostora poznatog kao Fairyland do Anse Royale je očaravajuće mjesto za plivače i ronioce. Najbolji prostori za plivanje su oko stijena u blizini Fairylanda, gdje se može vidjeti mnoštvo šarenih riba. Voda je djelimično zatvorena grebenom, što drži podalje velike ribe, i donekle je plitka.

BEAU VALLON

Ovo je najpopularnija Mahe plaža za lokalno stanovništvo, kao i posjetioce. Nevjerovatni zaliv, kao i bijeli pijesak i čista voda na sjeverozapadnoj obali Mahe omogućavaju veoma bezbjedno uživanje u vodi. Uz luksuzne hotele koji se protežu duž obale, ovo mjesto je savršeno za one koji žele nešto više od samog upijanja sunca na plaži. Veoma je bezbjedna za djecu, jer nema jakih struja, niti stijena i korala.

ANSE LAZIO

Anse Lazio je najpoznatija plaža na Praslinu, i to s punim pravom. Vrijedna duge vožnje od Obale zlata, ovo je savršena tropska rajska plaža i nalazi se na mnogim listama najboljih plaža. Predivno uramljena granitnim stijenama, ova plaža iz snova ima mekani bijeli pijesak koji vodi do mirnih kristalno čistih voda sa laganim ulaskom u dubinu, apsolutno je savršena za plivanje i ronjenje. Bon Bon Plume i Le Chevalier restorani su veoma blizu, tako da u potpunosti možete uživati u ovom raju.

ANSE D’ARGENT

Ova nevjerovatna plaža ima reputaciju i titulu najviše fotografisane plaže svijeta. Sa svojim nježnim bijelim pijeskom, bistrim tirkiznim vodama i masivnim granitnim stijenama, nije teško uvidjeti zašto je toliko primamljiva fotografima. Mnoge reklame i spotovi snimani su ovdje, kao na primjer reklame za Bacardi Rum, Campari i Bounty čokoladice.

PETIT ANSE LA DIGUE

Velika plaža sa imenom Mala! Ovo je sestra plaži Anse i nalazi se na maloj udaljenosti od iste. Plivanje je ovdje poprilično opasno, ali je savršena za sunčanje i romantični piknik.

ANSE TAKAMAKA

Kristalno čiste i mirne vode Anse Takamaka plaže idealne su za plivanje. Morski život je prisutan u izobilju, mogu se vidjeti i kornjače. Sjajno je mjesto za opuštanje dok posmatrate krabe kako trčkaraju duž plaže.

INTENDANCE BEACH

Plaža e nalazi u južnom Maheu, izuzetno je lijepa i nudi kilometar bijelog pijeska. Nema grebena, tako da su talasi dosta veći u odnosu na okolne plaže, te je pogodna za surfovanje i malo ekstremnije vodene aktivnosti.

DENIS ISLAND

Denis ostrvo nalazi se 95 km od Victorie, čineći ga jednim od najsjevernijih od svih Sejšelskih ostrva. Plaže na ovom malenom ostrvu su savršene. Ovdje možete očekivati oazu kokosovih palmi i casuarina drveća među lagunama i tirkiznim vodama sa pješčanim plažama.

ANSE COCO

Ovaj predivni zaliv na južnoj obali La Digue je dostupan samo pješke, ali vrijedan je posjete. Zbog svog zaklonjenog položaja, ova plaža je bezbjedna za plivače, i savršena za zaljubljene parove.


 
Pročitajte slijedeći tekst: NEW YORK - KULTURA, UMJETNOST, MODA
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod