Destinacije

GRADOVI LJUBAVI

Što se nas tiče, ne postoji poseban momenat za romantiku. Ona je uvijek u trendu.

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju, koja takođe mnogo toga može da ponudi.

ISLAND

Sa fenomenalnim pejzažima i ledenom klimom, Island vam se možda ne čini kao idealna destinacija, niti romantično utočište za zaljubljene. Iako Island nije grad, ali otići na Island, a ne posjetiti Rejkjavik je kao reći da ste bili u Parizu, ali ste zapravo bili samo na aerodromu Charles de Gaulle. Ako postoji jedna stvar koja sumira zašto nam treba vjerovati, to je činjenica da ćete biti u mogućnosti da dijelite sirovu snagu prirode sa svojom drugom polovinom. Možete doživeti jedinstvenu vrstu iskustva koje će vam ubrzati puls do te mjere da ćete poželjeti da zgrabite za ruku svog partnera, kako biste zajedno doživjeli veličanstvene prizore sirove prirode koje su vaše oči ikada vidjele. 

Počnite sa Rejkjavikom, najvećim gradom na Islandu, koji je ispunjen mnogobrojnim prodavnicama i nekim od najboljih skandinavskih restorana. Prijestonica je takođe dom Hallgrimskirkja, nevjerovatno lijepe luteranske crkve koja je najveća na Islandu. Građevina je poznata po svojoj ekspresionističkoj arhitekturi, i nevjerovatnim pogledom koji se pruža sa vrha krova na veličanstveni grad. Grillmarkadurinn, ili The Grill Market (Gril pijaca) je mjesto gdje možete nabaviti i probati proizvode sa najboljih islandskih farmi mesa.

Iznajmite automobil i obiđite poznati islandski Golden Circle, rutu koja prolazi kroz Thingvellir Nacionalni park pa do nevjerovatnih Gullfoss vodopada, ili iznajmite konje i jašite planinskim predjelima uživajući u glečerima, plažama sa crnim pijeskom i posjetite obavezno Blue Lagoon, najpopularniji geotermalni SPA na Islandu. I ne zaboravite naravno, da prisustvujete vjerovatno najboljem lajtšou koji nam je priredila priroda, a to je famozni fenomen polarnih noći.

SANTORINI

Ostrvo Santorini je definitivno najljepše mjesto na svijetu na kojem možete posmatrati kako sunece uranja u more i ovo je jedna od najromantičnijih lokacija za parove. Sa svojom antičkom arhitekturom, strmim liticama koje su prošarane restoranima i hotelima sa pogledom na Egejsko more, to je pravo mjesto za odmor i za romantiku.

Možete odsjesti u mjestu Oja, malom gradiću uz more. Iako horde turista preplavljuju tokom godine ovo ostrvo, ima neke čari tiskati se u gomili, uživati u šarolikom prizoru, mirisima koji dopiru iz grčkih taverni. Probajte obavezno grilovani grčki Feta sir, morske specijalitete ili grčku salatu. Kastro restoran koji se nalazi više od dve decenije odmah uz iskopine starog vizantijskog zamka, morate obavezno posjetiti zbog specijaliteta koje ima u ponudi i naravno zapanjujućeg prizora koji se pruža iz ovog restorana.

Popodneva možete provesti istražujući arheološka nalazišta ili možete iznajmiti čamac i otići na izlet. Obiđite vulkanska ostrva Nea Kameni i Palia Kameni koja su dom prirodno toplih izvora. Provedite nekoliko sati u manje poznatom Pirgosu koji se nalazi, na najvišoj tački Santorinija gdje je smješteno ovo šarmantno, rustično selo. Ovdje ćete pronaći ostatke Kasteli zamka, kao i neo - klasične vile, vinograde i stare uske staze koje vode do brda i katoličke crkve. Kao alternativa, možete jednostavno da izaberete bilo koju od crnih plaža Santorinija i da ne radite apsolutno ništa, osim da ispijate koktele i uživate u pogledu.

KOPENHAGEN

Koloritna arhitektura, magični kanali, bajkoviti dvorci, šarmantni parkovi i kaldrmisane ulice, prosto pozivaju na šetnju i samo su neke od stvari koje čine Kopenhagen, gradom sagrađenim za ljubavnike. Možda sa tim ima veze i činjenica da je Kopenhagen nekada bio dom Hans Kristijana Andersena i mjesto rođenja nekih od najromantičnijih književnih remek-djela.

Tu je i danski termin "hygge”, koji se približno prevodi kao " udobno." Večera uz svijeće sa vašom voljenom osobom je nešto za šta bi Danci rekli da je "hygge". Zajedničko izležavanje na ćebetu u parku je takođe "hygge". Obavezno popijte vino dok krstarite brodom kroz Nyhavn, čuveni kanal još iz 17. vijeka. Danci jednostavno žive i dišu " hygge " - to je grad sa sopstvenim otkucajima srca.

Kada završite sa ovim obilascima, svratite u Torvehallerne, nevjerovatnu tržnicu sa više od 60 tezgi koje prodaju svježe i organske proizvode. Vašu dozu “hygge” definitivno ćete dobiti na mjestu Atelier September koje je idealno za popodnevni branč, a preporučujemo da obavezno probate avokado sa žitaricama, čorbu od bundeve i jogurt sa granolom.

Putujte kroz vrijeme zajedno sa vašim partnerom u Tivoli Gardens, najstarijem zabavnom parku na svijetu ili na trenutak zamislite da ste pripadnici plave krvi ako provedete dan u Rosenborg zamku ili Christiansborg palati. Parovi naklonjeni umjetnosti će definitivno uživati u Muzeju moderne umjetnosti - Louisiana, arhitektonskom raju nedaleko od Kopenhagena koji ima preko 35.000 djela savremene umjetnosti i panoramski pogled na susjednu Švedsku.

 
Pročitajte slijedeći tekst: MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

Koliko svetskih destinacija ste posjetili do sada? Nadamo se da možete nabrojati barem pet.