Destinacije

ISTRAŽITE PORTORIKO

Bijele pješčane plaže, suptropska klima, čuveni rum, to je ono po čemu je Portoriko poznat, ali to nije jedino što ova divna zemlja u Karipskom moru nudi. Portoriko ima okrepljujuću energiju koja razgaljuje i iscjeljuje dušu, i ako se odlučite za ovu destinaciju sigurno ćete “napuniti baterije.”

Prirodni pejzaži oko ostrva su nevjerovatne bujne zelene prašume koje vam pružaju mogućnost da istražujete. Možete čak i da prenoćite u prašumi noć ili dvije i doživjećete avanturu koju ćete dugo pamtiti. Otkrio ga je Kristofer Kolumbo na svom drugom putovanju 1493. čime je postao dio posjeda Španije.

Noćni život je još jedan razlog zašto mnogi putnici vole da posjete Portoriko. Stotine barova i noćnih klubova oživi sa prvim zalaskom sunca, a ako ne želite da ulazite u noćne klubove možete samo prošetati ulicama za dobru zabavu. Špansko naslijeđe donijelo je muziku i ples u srce Kariba, tako da se na svakom koraku igraju salsa, meringue i bachata ples.

Osim po strastvenoj muzici i plesu Portorikanci prave nevjerovatno ukusnu hranu. Naravno, kada putujete morate probati lokalne specijalite ili ćete propustiti mnogo toga. Kao i na drugim Karipskim ostrvima, pečena svinjetina Lechoneras je veliki hit, ali niko nije takav majstor da se približi Portorikancima. Svinjetina se služi uz "guineos" i "Arroz con gandules" (pirinač sa tamnom sortom tropskog graška ). Ovo jelo je toliko popularno da čak postoje putevi koji su poznati po svojim Lechoneras barakama. Samo pitajte mještane gdje možete pronaći "Rutas de Lechon." Omiljeno piće na ovom ostrvu je Pino kolada.

Kristofer Kolumbo je možda uveo svinjetinu lokalnom stanovništvu, ali su Portorikanci doveli spremanje mesa do savršenstva spremajući ga polako na otvorenoj vatri.

Najcjenjeniji aspekt Portorika je sunčano vrijeme, tropska klima i 270 milja dugačke plaže. Temperature su u prosjeku između 21C i 27C, savršene za šetnju ili sunčanje. Najbolje doba godine za posjetu je od aprila do juna. Periodi od jula do septembra su sezone uragana, pa ako ste u potrazi za jeftinijim aranžmanima u ovom periodu možete dobiti najbolje ponude.

Obavezno iznajmite brodić i posjetite plaže i ostrva Playa Caracas Island ili Vieques Island, posjetite Cueva Vantana pećine i obiđite glavni grad San Huan, a sa putovanja obavezno donesite čuveni Bacardi rum.

 
Pročitajte slijedeći tekst: NEISTRAŽENI DIO TIHOG OKEANA
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

X