Destinacije

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Ako želite na vrijeme da isplanirate svoj ovogodišnji odmor, predlažemo vam da pogledate našu listu…

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio nam je listu destinacija koja će vam svakako pomoći da odaberete svoje mjesto za odmor iz snova ove godine. Bilo da tražite avanturu ili opuštanje, na ovoj listi ćete pronaći nešto što vam odgovara!

10 – Ubud, Indonezija

Pomislite na beskrajna polja pirinča, majmune i sakrivene spa centre i spomenike kulture – to je ukratko ono što Ubud nudi. Ako tražite mjesto koje će biti mirno i tiho, Ubud je idealna destinacija za vas. Za one koji žele i malo avanture pored odmora, ovdje postoji mogućnost splavarenja na Ayung rijeci ili pješačenje uz aktivni vulkan. Kao pravi miks interesantnih detalja i zanimljivosti, Ubud je deseti na našoj listi.

9 – Njujork, SAD

Njujork ima nešto u sebi što će vas navesti da se u njega zaljubite. Kupovina u buticima Pete avenije, divljenje panorami Menhetna i neboderima, šetnja Central parkom i posjeta ikonskoj Empajer Stejt zgradi i Statui Slobode su ono što je Njujork tokom godina proslavilo. Nije ni čudo što je Frenk Sinatra krunisao ovaj grad kao najbolji na svijetu. Posetite ga i uvjerite se.

8 – Hanoi, Vijetnam

Ako imate avanturistički duh i želite da ga probudite, posjetite prijestonicu Vijetnama, koja je šarmantna i užurbana. Jezera, parkovi, bulevari i više od 600 hramova i pagoda čekaju na vas. Obavezno posjetite i Halong zaliv koji se nalazi u blizini Hanoia, kako biste mogli da uživate u pogledu na mala ostrva koja iskaču iz smaragdno zelene vode.

7 – Rim, Italija

Ako volite šetnje, Rim se svakako mora naći na vašoj listi. Lutajte ulicama sa kaldrmom, izgubite se u divljenju umjetnosti, arhitekturi i kulturi koje su ponuđene. Ovaj grad je nešto poput velikog kolaša trgova, otvorenih tržnica i starih ruševina poput Foruma i Koloseuma. Nijedna posjeta Rimu ne bi bila kompletna bez posjete Vatikanu, bazilici Sv Petra i muzejima, kao i remek djelima genijalnih umova poput Mikelanđela.

6 – Prag, Češka Republika

Šesti na našoj listi, Prag je grad koji je ispunjen istorijom. Sa nadimkom “Grad Stotinu Tornjeva”, Prag je poznat po svojim istorijskim i kulturnim znamenitostima, šarenolikim baroknim građevinama, gotičkim strukturama, sinagogama i grobljima. Za one koji nijesu ljubitelji istorije, Prag u ponudi ima veliki broj klubova i vinskih barova koji će ih zadovoljiti.

5 – Sijem Rip, Kambodža

Ovo mjesto se mora naći na vašoj listi prioriteta. On je nešto poput portala u antičko doba, sa veličanstvenim Angkor Vatom, plutajućim selima, rijetkim pticama i svim drugim elementima koji su neophodni za kvalitetan odmor – luksuznim hotelima, spa centrima i restoranima. To je mjesto u kom se dugo uživa i u kom se svaki trenutak upija i pamti.

4 – Pariz, Francuska

Ove godine, Pariz se našao na četvrtom mjestu. Kao svjetska prijestonica ljubavi, mode, gastronomije i kulture, Pariz je uvijek visoko kotiran zbog svojih znamenitosti poput Ajfelovog Tornja, Trijumfalne kapije, Jelisejskih polja i Notr Dam katedrale. Osjetite sve iskre koje vam ovaj grad nudi šetnjom kroz njegove ulice, pijuckanjem kafe u njegovim šik skrivenim kafeima. Kada govorimo o šopingu, predmeti koje ovde možete pronaći nećete nigdje drugo vidjeti  - bilo da govorimo o brendiranim buticima ili buvljim pijacama.

3 – Marakeš, Maroko

Dom džamija, palata i bašti, ovaj srednjovekovni grad sa svojim lavirintom nudi vam nevjerovatno uzbuđenje na svakom koraku. Sa ponudom tekstila, grnčarije, nakita, hrane i mnogo čega još, Maroko privlači različite vrste turista. Uživajte u ovom užurbanom gradu, probudite svoja čula zvucima i bojama.

2 – Istanbul, Turska

Živahnost i šarenolikost je ono što opisuje Istanbul, kao mješavinu starih i savremenih elemenata. Ovdje ćete naći džamije stare i do nekoliko vjekova, koje koegzistiraju sa modernim restoranima i galerijama. Posjetite turski hamam i odagnajte svoj umor i brige. Ovaj grad ispunjen je minaretima, podzemnim vizantijskim cisternama i drugim detaljima, a ono što obavezno morate vidjeti je Topkapi palata, koja je dom generacijama sultana i njihovih supruga.

1 – London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ove godine, London se našao na prvom mjestu liste. Njegove atrakcije su svakako poznate u čitavom svijetu, pa ćemo nabrojati samo nekoliko, poput Londonskog oka, muzeja voštanih figura Madame Tussauds, krstarenja Temzom… Posjeta Bakingemskoj palate je naravno nezaobilazna. Za ljubitelje šopinga, Oxford ulica je pravi raj. Kada posjetite London, morate probati njihova tradicionalna jela, poput hrskave ribe i krompirića, a čaj u pet sati je jednostavno obavezan!

 
Pročitajte slijedeći tekst: GRADOVI LJUBAVI
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

Koliko svetskih destinacija ste posjetili do sada? Nadamo se da možete nabrojati barem pet.