Destinacije

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Luksuzna putovanja vozom asociraju nas na prošla vremena, elegantne vagon restorane, gurmanske obroke, prefinjeni porcelan i srebrninu, besprijekorno bijele stolnjake i stjuarde koji su vam na raspolaganju za sve što vam je potrebno…

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu. Vraćajući se u vrijeme kada je putovanje vozom bilo nešto najpopularnije, mnogi vozovi su do danas očuvani i restaurirani, tako da nam ponovo ponude šarm davno prošle ere. Putovanja vozom su uzbudljiva i fascinantna, ne samo zbog luksuza i izobilja koje nude, već i zbog svega što možete vidjeti dok obilazite različite dijelove svijeta. Mi smo ovog puta odlučili da vam predstavimo pet najluksuznijih avantura u vozovima, a na vama je da odaberete svoj favorit i krenete u avanturu!

5. Belmond Royal Scotsman – škotsko gorje

Putovanje Belmond Royal Scotsman vozom je jedinstveni način da iskusite ljepotu starih škotskih planina i misterioznih zatona, zlatnih klisura i šarmantnih zaseoka. Ovaj voz je privatni raj koji vam u isto vrijeme nudi modern ii starinski luksuz, a svaki dan proveden u ovom vozu učiniće da se osjetite kao počasna gošća na privatnoj zabavi. Maksimalno 36 gostiju može putovati ovim vozom, pa ćete tako dobiti sasvim dovoljno pažnje od stjuarda. Lokalni vodiči mogu vas povesti u različite ekskurzije koje će vam pokazati bogatu kulturu, istoriju i prirodnu ljepotu Škotske.

Od trenutka kada gajdama budete pozdravljeni kako se ukrcavate u svoj voz u Edinburgu, pa sve do momenta kada se vraćate u ovaj grad, uživaćete u svim najboljim elementima luksuznog putovanja. Neki od ovih vozova dostupni su i za privatno iznajmljivanje.

4. Golden Eagle – 15-dnevna ruta između Vladivostoka i Moskve

Pređite liniju dva kontinenta i osam vremenskih zona tokom samo jednog, veoma dugog, luksuznog putovanja vozom. Golden Eagle, voz poznat po svojoj trans-sibirskoj ruti, pokazaće vam elemente starog svijeta i filmske pejzaže koje ćete pamtiti do kraja života. Ako se upustite u ovu avanturu, treba da znate da ona traje petnaest dana, a nudi vam nezaboravno iskustvo i besprijekorni luksuz.

Dvanaest vagona za spavanje sa privatnim kupatilima nude vam sve što vam je potrebno za uživanje i opuštanje, odnosno atmosferu luksuzne vile, koja se kreće šinama. Gastronomija je važan dio ovog putovanja, a ispraćena je naravno ruskom vodkom i različitim vinima iz brojnih zemalja širom svijeta.

3. Rovos Rail – Istočna i Južna Afrika

Rovos Rail nudi vam luksuzno putovanje vozom, koje će vam dati mogućnost da u okrilju luksuza i ekstravagancije otkrijete sve spektakularne elemente Afrike. Ovaj voz ima vagone sa drvenim panelima i vrhunskom uslugom, koji kombinuju pred-ratno izobilje, sa suptilnim modernim pogodnostima. Maksimum 72 putnika može putovati ovim vozom u 36 elegantno dekorisanih apartmana. U ponudi su različite vrste putovanja, u trajanju od 48 h do 15 dana.

2. Blue Train – Pretorija do Kejp Tauna

Blue Train, odnosno Plavi voz, predstavlja najluksuzniji voz Afrike, a tu titulu ponio je dvije godine za redom. Ovaj plavi voz kombinuje finese luksuza i neodoljivu privlačnost opuštanja i uživanja, nudeći vam mogućnost istraživanja nekoliko egzotičnih destinacija. Ovaj voz inače datira iz 1946.godine, a nudi vam unikatnu mogućnsot da doživite svu ljepotu južne Afrike. Ovdje možete uživati u prefinjenoj gastronomiji koja je ispraćena najboljim vinima, a na raspolaganju vam je i usluga batlera tokom čitavog putovanja. Ovu avanturu kraljevi i predsjednici često biraju kao svoj godišnji odmor, a brojni su već iskusili ovo putovanje u vanvremenski svijet gracioznosti, elegancije i romantike.

1. Orient Express - Afrika, Azija, Centralna Amerika, Latinska Amerika i Evropa

Orient Express je privatni provajder luksuznih putovanja vozom, koji nudi avanture širom svijeta. Oni nude superlativni luksuz, kombinovan sa autentičnim iskustvom, koje evocira na romantiku i avanturu, dok gosti otkrivaju ljepote zemalja na ovih šest kontinenata. Orient Express postoji više od jednog vijeka, a pored vrhunskih vozova nudi i hotele i restorane, kao i iskustva tokom kojih ćete kreirati uspomene, kojih ćete se rado sjećati do kraja života.


 
Pročitajte slijedeći tekst: SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI
 
SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

Koliko svetskih destinacija ste posjetili do sada? Nadamo se da možete nabrojati barem pet.