Destinacije

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Githorn, selo na vodi, smješteno u holandskoj provinciji Overijsel, ima više od 90 kilometara vodenih staza, koje su okružene kućama, muzejima i restoranima…

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se na brojnim listama destinacija koje morate posjetiti za života. U našoj galeriji možete vidjeti 18 fotografija koje vam prikazuju slikovitost ovog mjesta, kao i neka od najboljih mjesta koja treba da vidite.

Bilo da plovite kroz njegove kanale tokom ljeta ili pak klizate tokom zime, ovdje ćete pronaći izobilje stvari za otkrivanje. Inače, ovo maleno mjesto je pod okriljem De Weerribben-Wieden nacionalnog parka, što je umnogome doprinijelo očuvanju njegove bujne i interesantne prirode.

U ovom selu nema pravih puteva – čitav saobraćaj se odvija čamcima koji plove po kanalima, koji povezuju domove, atrakcije, restorane, pa čak i hotelski smještaj. Plovidba je ovdje veoma popularna aktivnost, dok su kanoi najpopularnije sredstvo prevoza, pored Whisper čamaca, koji imaju ultra tihe električne motore. Ovdje se čak i pošta dostavlja brodom.

Vodeći djelovi ovog mjesta povezani su stotinama mostova, pa tako lako možete doći od svog odmarališta ili doma do glavnih ulica, u kojima se nalaze umjetničke galerije i suvenirnice. Ako posjetite ovo mjesto, naići ćete na nekoliko restorana i kafea koji su smješteni nadomak kanala, pa ćete pored izvrsnih obroka, poslastica i kafe, imati prilike da uživate i u jedinstvenom ambijentu. Popularni restoran koji lokalci, a i turisti rado posećuju je Smit’s Paviljoen, koji postoji od 1935.godine i nalazi se na Bovenwijde jezeru.

Naravno, ovdje postoji izobilje zabavnih aktivnosti u kojima možete uživati dok ste u Githornu, pored izvrsne hrane. Ovdje možete ići u avanture na biciklama ili čamcima, a možete ići na piknik gdje god da poželite.

Dok plovite vodama ovih kanala, moći ćete da uživate u čudnovatoj arhitekturi ovog mjesta, sa tradicionalnim kućama koje budno gledaju na kanal. Kuće su ovdje često dekorisane šarenim cvijećem, što doprinosi pritajenom šarmu ovog mjesta.

Iako je ovo seoce, zbog svog šarmantnog izgleda posebno magično tokom zime, kada postaje prava zemlja čuda, tokom ljeta ono vam nudi mir, tišinu i neograničeno uživanje u njegovoj ljepoti, pomiješanim mirisima cvijeća i buđenju prirode.

 
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

18 PUTOVANJA KOJA ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT

Koliko svetskih destinacija ste posjetili do sada? Nadamo se da možete nabrojati barem pet.