Destinacije

TOP 10 GRADSKIH PLAŽA

Ukoliko razmišljate o odmoru u gradu ili bijegu na neku od plaža, ali ne možete da se odlučite gdje  - zašto da birate…

Predstavljamo vam listu 10 najboljih gradova sa najboljim plažama svijeta. Ove plaže nisu samo prirodno lijepe, već imaju i prestižne mogućnosti poput WiFi konekcije, nevjerovatne barove i restorane, predivan pogled, i naravno, zagarantovano sunce.

GORDON BEACH, TEL AVIV, ISRAEL

Tel Aviv se može opisati kao najbolji grad Bliskog Istoka, sa svojim nevjerovatnim plažama i hedonističkim barovima, sa više od 300 sunčanih dana godišnje.

Grad ima 14 km plaža, svih besplatnih i dostupnih javnosti. Gordon plaža je mjesto okupljanja popularnih i modernih ljudi, lokacija gdje se poznati sunčaju i gdje možete uživati u mnogim trendi kafeima i barovima na plaži. Ova plaža je hit među turistima i zbog svoje blizine luksuznim i modernim hotelima.

Plaža sada ima i novu promenadu, koja kreira kontinuitet između grada i pijeska. Ovo novo šetalište sjajno je za odmor sa porodicom i prijateljima. Volite da čitate dobre knjige? Evo još jedne simpatične pogodnosti, biblioteka na plaži. Ona sadrži oko 500 knjiga na pet jezika.

SOUTH BEACH, MIAMI, FLORIDA, US

Kada neko pomene Majami, prvo što nam pada na pamet je plaža. Ljubitelji Majamija će vam reći, ne postoji još jedno mjesto na zemlji, nalik na Majami.

Miami beach je poznat po svojim vrhunskim plažama, odličnim restoranima, luksuznim hotelima i događajima. Noćni život ovog grada i njegova ikonska neonska svijetla su testament gradu koji konstantno užurbano funkcioniše. Lijepo vrijeme je ovdje jedna od glavnih atrakcija.

WAIKIKI BEACH, HONOLULU, HAWAII

Između Ala Moana parka, Magičnog ostrva i Diamond heada, više od 250.000 ljudi pronalazi svoj mir u Waikikiu. Južna obala Oahua je igralište za Pacifik. Poznat po svojoj fantastičnoj klimi, multikulturalnosti i predivnim plažama, Waikiki privlači svjetske putnike u velikom broju. Predivne tirkizne vode su ono što privlači najviše ljudi. Sjajne su za surfere, ronioce, a i plivače.

KITSILANO BEACH, VANCOUVER, BRITISH COLUMBIA, CANADA

Kits je popularna plaža za sportski tip ljudi, idealna za fitness aktivnosti na otvorenom. Kits je inače mjesto organske hrane u ovom gradu, ima dosta restorana i prodavnica koje su samo tome posvećene. U toku ljeta tu se održavaju brojni festivali, a tu je i veliki broj muzeja.

CAMPS BAY, CAPE TOWN, SOUTH AFRICA

Sa lokacijom na Atlantskom okeanu, Camps Bay je popularna turistička lokacija i jedna od najpopularnijih plaža u ovom dijelu. Poznata je kao Sen Trope Južne Afrike i ima predivan pogled na Lion’s Head i 12 apostola.

BONDI BEACH, SYDNEY, AUSTRALIA

Sa velikim brojem plaža i zaliva koje su blizu centra Sidneja, nije iznenađujuće da posjetioci i stanovništvo tog grada uživaju u širokom spektru sportova na vodi i onih koji su fokusirani na plaži. Na samo 20 minuta od centra, Bondi plaža je savršena za surfovanje i sunčanje. Inače, to je i meka za kupovinu, zbog niza luksuznih prodavnica, a u blizini su i luksuzni barovi i restorani.

COSTA DE CAPARICA, LISBON, PORTUGAL

Uz 30 km mora i pijeska, Costa da Caparica je najveća evropska plaža i jedina na trideset minuta od Lisabona, na južnoj obali rijeke Tagus. Kao jedno od najboljih turističkih mjesta u Portugaliji, Costa da Caparica privlači milione turista svake godine, kvalitetom svog bijelog pijeska, čistim vodama, kao i jedinstvenim izgledom obale.

COPACABANA BEACH IN RIO, BRAZIL

Za malo više kosmopolitski odmor, posjetite Rio de Janeiro. Ne samo da vam grad nudi spektar predivnih plaža, uključujući i Kopakabanu, već možete posjetiti i Sugarloaf planinu i vidjeti spektakularnu panoramu grada. Plaža je dugačka osam kilometara. Okružuju je brojni barovi, restorani i klubovi.

BARCELONETA BEACH, BARCELONA, SPAIN

Barselona možda nema najljepše plaže svijeta, ali svakako to nadoknađuje atmosferom i kulturom. Grad ima 10 plaža, a Barceloneta je dugačka dvije milje i sjajno je mjesto za odmor pored Sredozemnog mora. To je omiljena plaža lokalnog stanovništva i stranaca koji je posjećuju.

ISLA VERDE BEACH, SAN JUAN, PUERTO RICO

Od svog skromnog početka šezdesetih godina, ovo ostrvo postalo je najbolja destinacija za surfere. Nije iznenađujuće što Puerto Riko nazivaju Hawajima Atlantika. Savršen zlatni pijesak na Isla Verde plaži je vjerovatno najbolje mjesto za uživanje u ledeno hladnoj Pina Coladi u hladovini palme. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža u ovom kraju.


 
Pročitajte slijedeći tekst: ŠPANIJA - KADIZ
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod