Destinacije

ZEMLJA UŽIVANJA - TAJLAND

Zemlja orhideja, mističnih rijeka, nepreglednih tropskih šuma, raskošnih hramova i rajskih plaža...

Tajland se nalazi u središnjem dijelu Indokine. Graniči se sa Malezijom, Kambodžom, Laosom i Mianmarom. Prije svega, ovo je zemlja susretljivih i znatiželjnih ljudi širokog osmjeha. Simbol sreće - slon, pratiće vas na svakom koraku i nezaobilazna je uspomena sa putovanja po Tajlandu. Brojni kipovi Bude čuvaju mir raskošnih hramova. Upoznaćete neobične vrste voća, a ne treba zaboraviti da je hrana na Tajlandu atrakcija sama za sebe. Najveća rijeka je Menam Hao Praja, što na njihovom jeziku znači majka voda. Zemlja je bogata dragim kamenjem i rudama.

Glavni i najveći grad Tajlanda je Bangkok. Predstavlja urbanu džunglu sa izmiješanim mirisima, jedva prohodnim saobraćajem i burnim noćnim životom. Jedna od najposjećenijih atrakcija je svakako džungla. Zajedno sa slonovima, vašim prevoznim sredstvom i lokalnim vodičem, krenućete putem prirode netaknute ljudskom rukom. U srcu džungle nalazi se pleme. Tu ćete biti u prilici da upoznate ljude koji ne znaju za automobile, noćni život... Žene su obučene u ljubičaste suknje, istetovirane po licima i imaju prstenje oko vratova, što predstavlja simbol plodnosti i ljepote.

Jezgro hedonizma predstavljaju plaže Tajlanda. Kohphangan je najljepši i najrazličitiji dio ove zemlje. Bijele pješčane plaže, ležaljke između dva stabla palme, ispijanje kokosovog mlijeka, opuštanje uz jogu i meditaciju, stoje vam na raspolaganju, a tokom noći možete uživati na ludim žurkama.

Phuket je ostrvo smješteno na jugozapadu Tajlanda, u Andamanskom moru. Nalazi se u istoimenoj provinciji, čiji glavni grad takođe nosi ime Phuket. Phuket je najveće ostrvo u Tajlandu, a prostire se na površini od 540 kvadratnih kilometara. Ovo je jedna od najpopularnijih destinacija u jugoistočnoj Aziji.

Stari grad je jedno od najvećih obilježja grada Phuketa. U ovom istorijski bogatom dijelu grada mogu se vidjeti svetilišta, hramovi (budistički i kineski), ukrašene i lijepo očuvane prodavnice, atraktivni kafići, privatni i javni muzeji, pa čak i mala ulica crvenih fenjera. Tu su i grandiozne kinesko – kolonijalne palate koje su podizali baroni kalaja prije više od 100 godina. Restorani i kafići koji se nalaze u starom gradu sjajni su za odmor i osvježenje tokom užarenih dana.

Wat Chalong je jedan od najznačajnijih hramova u Phuketu, i svake godine ga posjećuju hiljade ljudi. Ukrašen je beskonačnim odrazima stotina sitnih komada stakla i sa nekoliko pagoda. Tokom određenih praznika ovaj hram postaje domaćin sajma na kome se može uživati u raznim oblicima tajlandske hrane. Velika šteta bi bila doći u Phuket a ne posjetiti Wat Chalong.

Bangla Road je pozant po bogatom noćnom životu. Tada ova zona postaje zatvorena za saobraćaj i zabava počinje. Bangla je čuvena po neprimjerenoj noćnoj zabavi, djevojkama, pivu i muzici. Ovo mjesto pretrpano je tokom cijele godine, a vlasnici barova se otvoreno takmiče za klijente. Muzika se čuje tokom cijele noći, a provod traje do ranih jutarnjih sati. 

Veliki Buda je vidljiv sa većeg dijela juga Phuketa, a stanovnik ostrva je od skora. Ogromni Buda stoji na vrhu brda Nakkerd i gleda nadole preko Chalonga, Kata i Rawai. Visok je 45 metara, a njegova gradnja koštala je 30 miliona bahta. Pored njega stoji manji Buda koji je napravljen od mesinga. Od ovog mjesta se pruža izuzetan pogled na ostrvo. Phuket FantaSea show je nešto zabavno i otkačeno. Umjetnici na trapezu, slonovi na sceni i pirotehnika, sve to čini da ovaj šou podsjeća na Las Vegas. Bogat program sa mnoštvom učesnika obučenih u tradicionalne nošnje, nevjerovatni efekti, i maskirani slonovi, ovo je zaista sjajan način da uživanje i provod.

Panorama Phuketa je nezaobilazna atrakcija ostrva. Postoji mnogo mjesta na istočnoj i zapadnoj strani Phuketa sa koga se može posmatrati nezaboravan izlazak sunca. Sa ivica ostrva se pruža jedinstven pogled na more, a dalje i na ostrva Phi Phi. Svakome ko posjeti Phuket preporučuje se da se uputi na neko od ovih sjajnih mjesta.

Phuket je ostrvo zabave, mjesto koje posjetiocima nudi nezaboravno uživanje i provod. Ovo je mjesto za uživanje u noćnom životu, jedinstvenim predstavama, prelijepim plažama, kulturi i ukusnim jelima.  Phuket je pravo rajsko ostrvo sa brojnim atrakcijama, jedna od najboljih destinacija za potpuno uživanje i odmor.


 
Pročitajte slijedeći tekst: BRISEL
 
NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

NAJLUKSUZNIJA PUTOVANJA VOZOM

Sa snažnom povezanošću sa istorijom i naslijeđem, dekadencija putovanja vozom je nešto što se ponovo vraća u modu.

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

SKRIVENA ZEMLJA ČUDA U HOLANDIJI

Naravno, do svega što ovdje poželite da posjetite, dolazi se brodom. Zbog svog izuzetno šarmantnog izgleda, ovo selo dobilo je nadimak Holadnska Venecija, a nalazi se

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

NAJBOLJE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVE GODINE

Od istorijskih znamenitosti do atrakcija modernog doba, od brdovitih predjela do priobalnih odmarališta, vinograda i šoping destinacija, Trip Advisor sajt predstavio na

GRADOVI LJUBAVI

GRADOVI LJUBAVI

I dok su romantični gradovi poput Pariza i Venecije uvijek u modi, bilo bi dobro da se usudite da probate nešto novo, drugačije, neku potpuno drugu destinaciju,

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

MONTE KARLO - DESTINACIJA BOGATIH

Službeno, Kneževina Monako nema glavni grad, ali neformalno, glavni grad je Monte Karlo, koji je mnogo više od običnog grada.

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

10 NAJBOLJIH OSTRVA ZA ODMOR OVOG LJETA

Ovog puta, odlučili smo da vam predstavimo deset najboljih ostrva, koja možete posjetiti tokom ovog ljeta.

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

OVI GRADOVI SU NAJSKUPLJI ZA STANOVANJE

Jedna londonska neprofitna organizacija uporedila je cijene života u većim gradovima koji su ovih dana prava jezgra biznisa. Tačnije, oni su uporedili prosječne cijen

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

POGLED SA NEBODERA – NAJBOLJI BAROVI NJUJORKA

Svakodnevne aktivnosti u Njujorku uvijek mogu da se podignu na viši nivo, gdje stvari poput odlaska na brzu kafu dobijaju novi smisao ako sjedite na vrhu jednog od nebod