Hoteli

INDIGO PEARL - Najluksuzniji resort na Puketu

Sigurna sam da su mnogi od vas već imali prilike da otkriju čari Tajlanda i njegovih ostrva koje krase nadvijene palme iznad pjeskovitih plaža i tirkizne vode… ali sada vam pričam priču o bajkovitom resortu na ostrvu Puket, koje je protkano istorijom jedne vizionarske porodice…

U divnom okruženju bujne prašume sa egzotičnim životinjskim svijetom, na sjevernoj obali Puketa, Indigo Pearl nam otkriva smjeli luksuz, gdje se istorijski detalji susreću sa tajlandskim šarmom.

Istorija se reflektuje na svakom detalju, i u enterijeru i eksterijeru resorta, koji nas na svakom koraku vuku da saznamo više. I tako kreće priča…

Proteklih decenija, ovaj resort je imao drugačiji koncept i zvao se Pearl Village Resort, ali su vlasnici željeli da ga potpuno transformišu i u njega su uložili ogromnu sumu novca, kako bi ga pretvorili u jedinstvenu oazu u kojoj danas možemo uživati.

Vlasnik i generalni menadžer Indigo Pearl resorta, Vičit Na-Ranong, želio je da resort bude protkan elementima duge porodične tradicije i naslijeđa Puketa. Kroz savremeni dizajn sa industrijskim detaljima, rudarskoj istoriji svoje porodice i želio je da oda počast svom pretku, koji je direktno uticao da Puket, kao i okolne provincije nakon razvoja rudarske industrije, postanu neke od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu, a bio je odlikovan i kraljevskom titulom “Phraya Rasada Nupradit” za vrijeme vladavine kralja Chulalongkorn. Danas se statua njegovog pretka, Khaw Sim Bee –a, nalazi iznad samog grada na vrhu Khao Rang, kao simbol njegovog vođstva i vizije.

Sadašnji Indigo Pearl resort osmislila je ova vizionarska porodica, u saradnji sa čuvenim arhitektom i dizajnerom, Bilom Benslijem. Uz pomoć Prakaikaev, ćerke gospodina Vičita koja je i zamjenik generalnog menadžera, arhitekta je uspio da implementira novi  koncept na pravi način, gdje će vas i najmanji detalji oduševiti. Reciklirani materijali, lokalni namještaj i različiti industrijski elementi evociraju slike rudarske industrije u savremenom luksuznom dizajnu, čime je ova porodica uspjela da kreira blisku povezanost sa svojim precima koji su se bavili iskopavanjem kalaja.

Rustična ljepota i nenametljiv luksuz su prave riječi kojima mogu opisati enterijer apartmana i vila. Vjerujem da ćete ostati zapanjeni komforom i šik enterijerom Indigo Pearl resorta, jer vam je na raspolaganju 177 smještajnih jedinica, uključujući i prostrane apartmane i 7 vila sa privatnim bazenima, koje su okružene egzotičnim zelenilom. Kada kročite u prostore apartmana i vila shvatićete da ste pronašli svoj dio raja, luksuzno utočište za odmor duše i tijela.

 Materijali koji su korišćeni su uglavnom drvo, goli beton ili kamen, pa u kombinaciji sa ogromnim prozorima koji vas vode do terasa i uživanja u bujnom rastinju koje vas okružuje, čine da se osjećate apsolutno integrisani u prirodu.

94 Pearl Bed apartmane (od 56 do 65 m2), karakteriše otvoreni protok energije i prijatno osvijetljenje, bogati drveni detalji i kameni podovi. Uz pogled na plantaže ili bazene sa privatnih balkona, ovi apartmani vam mogu pružiti sve što je neophodno za idealan odmor.

33 D-buk apartmana (od 76 m2), sa veoma elegantnim dizajnom, prirodnim osvijetljenjem, nježnim nijansama i suptilnim akcentima industrijske umjetnosti, sadrže king-size krevete, glomazne sofe i multimedijske centre, što ih čini idealnim za porodične odmore. Odvojeni prostor za sjedenje daje mogućnost direktnog pristupa malim dvorištima, a poseban detalj je kada koja se nalazi u sobi, za jedinstvene momente opuštanja.

Apartmani nadomak bazena, kojih ima 35, imaju površinu od 112 m2, prostrane dnevne boravke krunisane tradicionalnim visokim plafonima, sa osvijetljenjem koje vas podstiče na maštu, a u privatnom dvorištu nalazi se i bazen, koji je smješten u hladovini palmi.

Pearl Shells apartmani su unikatni. Svaki od apartmana iz ove kategorije ima svoj unikatni dizajn, ispunjen ličnošću, senzualnošću i originalnim umjetničkim djelima. Sa batlerom i svim pogodnostima koje su vam na raspolaganju, ovdje možete uživati u vrhunskom užitku. U ponudi su jednosobni i dvosobni Pearl Shells apartmani, koji nude svoje unikatne karakteristike, kojima je jedina zajednička osobina – luksuz.

Vile nadomak bazena su prilično prostrane (od 550 do 2.500 m2) kombinovanog otvorenog i zatvorenog prostora, predstavljajući otjelotvorenje luksuznog života, iskustvo koje je fokusirano na romantiku, glamur, dekadenciju i spokoj. Svaka vila posjeduje egzotične apartmane, ekskluzivne toalete za nju i njega, kao i grandiozne trpezarije i dnevne sobe, sa odvojenim dijelom za roštiljanje u eksterijeru.

Ukoliko putujete sa malom djecom, za vas su pripremljeni posebni porodični apartmani, kao i porodičnom bazenu i bazenu namijenjenom djeci. Resort je dovoljno prostran, i više nego što možete zamisliti, tako da se pri projektovanju obratila pažnja na sve zahtjeve i želje koje korisnici mogu imati. Ukoliko putujete sami sa voljenom osobom, a želite mir i spokoj, možete uživati u dva izolovana bazena i smještajna objekta, bez dječije galame :)

Kada govorimo o opcijama za gastronomsko uživanje u ovom odmaralištu ih ima više nego dovoljno.

Pravi dragulj u kruni ovog odmarališta je Black Ginger, koji vam nudi autentičnu gastronomiju južnjačke Thai kuhinje, u izuzetno misterioznom ambijentu. Ovaj restoran pluta iznad nježno osvijetljenje lagune i do njega se dolazi splavom.

Rivet je mjesto gdje možete uživati u savremenoj kuhinji, sa najfinijim obrocima sa roštilja, morskim specijalitetima i prefinjenom vinu iz čitavog svijeta. Rebar je mjesto gdje se možete opustiti nakon dugog dana na suncu, uz panoramski pogled, vrhunske koktele, internacionalnu hranu i opuštajuću muziku.Tin Mine je lokacija za uživanje u svjetskoj kuhinji, u jedinstvenom al-fresko okruženju. Bogati bife za doručak i kuvarske stanice gdje možete posmatrati pripremu obroka daće vam dovoljno energije da uživate u svakom danu. Tongkah Tin Syndicate bilijarski bar nudi vam uživanje uz viski i relaksaciju uz odabrane lokalne specijalitete. Underground Café je prostor nadomak porodičnog bazena, usred tropske bašte, gdje se serviraju gurmanski sendviči i lagani obroci sa šmekom vrhunske gastornomije.Shore Thing vam nudi mogućnost uživanja u vatrenoj gozbi naspram okeana. Naravno, sve to je ispraćeno prefinjenim koktelima i osvijetljenjima koje potiče od baklji, zarad autentične atmosfere.

Ukoliko želite da saznate tajne neodoljive tajlandske kuhinje, možete pohađati časove kulinarstva u školi koju je osmislila Prakaikaev, a koja nosi naziv po njenom tajlandskom nadimku MOO.

Kada završite sa uživanjem u svim pogodnostima ovog odmarališta, vrijeme je da se zaista odmorite i opustite. Zato vam savjetujem da posjetite Coqoon Spa, smješten usred bujne prašume i tropske bašte, gdje vas dočekuju vesele vjeverice u krošnjama, kao idealna lokacija za putovanje prema zemlji uživanja i wellnessa. Ovaj spa centar nudi šest deluks soba za tretmane, kao i unikatni ručno izrađeni “Nest” prostor za tretmane, koji reflektuje ptičije gnezdo, smješteno u drveću. Za ona najluksuznija spa putovanja, u ponudi je Coqoon spa apartman sa privatnim bazenom, parnom sobom i Vichy tušem.

U ovom odmaralištu imate mogućnost da se opustite, istražujete i otkrivate nove stvari. Iskoristite sve što vam se nudi – poput tri bazena, tropske džungle, okeanskog blaga. Sa stručnim konsijeržom koji vam je na raspolaganju, Indigo Pearl odmaralište nudi vam sve što vam je potrebno za idealno luksuzno iskustvo.

Kada sam kročila u Indigo Pearl Phuket resort, dočekalo me je nasmijano osoblje, vrhunska usluga i prijatan ambijent. Jednostavno, svi su se trudili da me razmaze... i od tog momenta počela je moja rajska priča, rijetka koliko i indigo biser... Otkrijte je i vi !

Autor: Mina SREĆO

Za više informacija posetite >>> INDIGO PEARL

 
Pročitajte slijedeći tekst: RUSTIČNA LJEPOTA TOSKANE
 
VRHUNSKI AFRIČKI HOTEL & SPA SAXON VILLA

VRHUNSKI AFRIČKI HOTEL & SPA SAXON VILLA

To je svakako veoma moćna i važna činjenica u istoriji ovog hotela, koji danas nudi ekskluzivnost i luksuz.

DOŽIVITE TAJLAND U VANA BELLE RESORTU

DOŽIVITE TAJLAND U VANA BELLE RESORTU

Tajland je postao jedna od najpopularnijih destinacija na svijetu, a jasno nam je i zašto. Prelijepe plaže, toplo more, nevjerovatna klima i kuhinja koja će vam probud

VRHUNSKI HOTEL NA KRITU

VRHUNSKI HOTEL NA KRITU

Okarakterisan tirkiznim vodama Egejskog mora, luksuzni Elounda Mare hotel smješten je u srcu bujne bašte, na grčkom ostrvu Krit…

NAJLUKSUZNIJI HOTEL SARDINIJE

NAJLUKSUZNIJI HOTEL SARDINIJE

Samo nekoliko ljudi je upoznalo skrivenu ljepotu Sardinije, destinacije koja vam pruža nezaboravne trenutke…

PORTUGALSKA OAZA SA STARINSKIM ŠARMOM

PORTUGALSKA OAZA SA STARINSKIM ŠARMOM

Smješten u slikovitom portugalskom Algarve region, Pine Cliffs Residence je očaravajući hotel koji će vas impresionirati svojom ljepotom, uslugom i atmosferom…

MARMARA BODRUM – RAJSKI ODMOR U TURSKOJ

MARMARA BODRUM – RAJSKI ODMOR U TURSKOJ

Topla dobrodošlica i očaravajući butik hotel, smješten na visokom brdu je dio ove ponude, ali zapravo predstavlja samo početak iskustva na jednoj od najljepših svje

ZALJUBITE SE U MAROKO U VILLA DIYAFA HOTELU

ZALJUBITE SE U MAROKO U VILLA DIYAFA HOTELU

Nakon jedne posjete ovom odmaralištu, Maroko će postati vaša omiljena destinacija, kojoj ćete se iznova vraćati.

PRVI MASTERPIECE HOTEL U NJUJORKU

PRVI MASTERPIECE HOTEL U NJUJORKU

Ovo njujorško remek djelo imaće 170 soba, uključujući 60 apartmana, rasprostranjenih na osam spratova.