Fancy

9 INTERESANTNIH ČINJENICA O KRALJICI ELIZABETI II

Kraljica Elizabeta II proslavila je svoj devedeseti rođendan prije samo nekoliko dana…

Ona je najduže vladajući britanski monarh, i zaista ima dosta neobičnih privilegija, koje nema niko drugi na čitavom svijetu. Ovog puta, predstavljamo vam devet činjenica koje sigurno nijeste znali o njoj.

9. Ona može voziti kola bez dozvole!

Pa, to je stvarno dobra pogodnost. Ona je jedina osoba u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu koja može voziti kola bez registarske oznake i vozačke dozvole. Kraljica je naučila da vozi tokom Drugog svjetskog rata, a tada je upravljala kamionom Prve pomoći. Takođe, ona zna da zamijeni gumu ili svjećice na kolima, a možemo se kladiti da Princ Vilijam to ne umije!

8. Može da putuje gdje god poželi bez pasoša

Svi drugi članovi kraljevske porodice moraju imati pasoše, ali ona ne mora, jer se svi drugi pasoši u Ujedinjenom Kraljevstvu izdaju u njeno ime.

7. Slavi dva rođendana

Njen pravi rođendan je u aprilu, a zvanično, ona slavi rođendan u junu, zbog parade koja se organizuje u njenu čast i povoljnijih vremenskih uslova.

6. Ima svoj lični bankomat

Coutts banka postavila je privatni bankomat u podrum Bakingemske palate samo za kraljicu.

5. Ima više životinja nego što možete da zamislite

Pored njena dva korgija i ‘dorgija’, ona legalno posjeduje sve labude u neobilježenim otvorneim vodama, kao i kitove, delfine i jesetre u radijusu od 5 kilometara od obale Ujedinjenog Kraljevstva.

4. Tehnički, ona ne mora da plaća porez

Ali je njeni građani vole, jer ga svojevoljno plaća od 1992.godine.

3. Imuna je na zakonsko gonjenje

Na svu sreću, ona svoj porez plaća čak i ako nije obavezna. A sve i da jeste, ne bi mogla da bude zakonski gonjena ako bi propustila koju uplatu. Takođe, ona i njena porodica nisu pod uticajem zahtijeva slobodnih informacija.

2. Ima svog ličnog pesnika

Ova počasna pozicija data je pjesniku za čiji se rad vjeruje da ima nacionalni značaj. Trenutno, Kerol An Dafi okupira tu poziciju.

1. Ona je vođa religije

Kraljevska titula ide ruku pod ruku sa vođstvom engleske crkve. Ako bi odlučila da se preobrati u drugu vjeru, mogli bi da joj oduzmu titulu. Mada, sigurni smo da joj pomodarstva poput sajentologije ne privlače puno pažnje.

 
Pročitajte slijedeći tekst: GRAD VINA – TEMATSKI PARK U BORDOU
 
GRAD VINA – TEMATSKI PARK U BORDOU

GRAD VINA – TEMATSKI PARK U BORDOU

Ukoliko nijeste ljubitelji tematskih parkova kakvi su obično danas svuda prisutni, sa bučnim igrama na sreću i napadnim osvijetljenjem, rješenje dolazi iz Francuske.

NAJPRESTIŽNIJI PRIVATNI KLUB DUBAIJA

NAJPRESTIŽNIJI PRIVATNI KLUB DUBAIJA

Kada govorimo o Dubaiju, sve što sija jeste zlato…Kao grad sa blještavim detaljima, u kom postoji sve najveće na svijetu,

BESPRIJEKORNI SET ZA PUTOVANJA BY GOYARD

BESPRIJEKORNI SET ZA PUTOVANJA BY GOYARD

Peninsula Hotels, renomirani hotelski lanac iz Hong Konga, sarađivao je sa čuvenom Maison Goyard, kako bi vaše iskustvo putovanja postalo još glamuroznije…

VERTU ASTER - OGRANIČENA EDICIJA

VERTU ASTER - OGRANIČENA EDICIJA

Vertu je brend iz Engleske koji ne moramo posebno predstavljati…Posebno zbog činjenice da smo već nekoliko puta govorili o njihovim novitetima, koji su svakako vrijed

LUKSUZNI VOZ OD 10.059.670 DOLARA

LUKSUZNI VOZ OD 10.059.670 DOLARA

Privatni vozovi su novi simbol bogatstva, a Majestic Imperator Train de Luxe bi trebalo da bude “kočija” po vašem izboru… naravno, ako uživate u besprijekornom l

DOLCE & GABBANA LUTKA KREIRANA U HUMANITARNE SVRHE

DOLCE & GABBANA LUTKA KREIRANA U HUMANITARNE SVRHE

Za predstojeću Lutkarsku donatorsku konvenciju koja se održava u Italiji, kompanija Dolce & Gabbana kreirala je lutku čijom bi prodajom bila prikupljena sredstva z

PRIVATNO OSTRVO U IRSKOJ ZA 2.2 MILIONA DOLARA

PRIVATNO OSTRVO U IRSKOJ ZA 2.2 MILIONA DOLARA

Kada pomislite na privatno ostrvo, sigurno vam na pamet padaju fotografije nevjerovatno egzotičnih prizora, tropskih predjela, palmi…

CONSTELLATION – DIJAMANT KOJI OBARA REKORDE

CONSTELLATION – DIJAMANT KOJI OBARA REKORDE

U industriji dijamanta, Lucara kompanija je u centru pažnje…