Fancy

NAJSKUPLJE STVARI SVIJETA

Da li ste se ikada zapitali kako i na šta milijarderi i oni “prljavo” bogati troše svoj novac?

Stil života bogatih i poznatih uključuje kupovinu nevjerovatno skupocjenih automobila, dijamantskih telefona, vrhunskih putovanja i drugih jedinstvenih stvari i iskustava koji imaju samo jedan zajednički element – obilježje nečega najskupljeg. Predstavljamo vam devet najskupljih stvari na svijetu.

Najskuplji telefon

26-karatni besprijekorni crni dijamant kao dugme za home opciju podigao je ovaj iPhone 5 model u nebesa. On nosi ime iPhone 5 Black Diamond i djelo je Stjuarta Hjuza. Sa cijenom od 16.5 miliona dolara, ovaj unikatni telefon dobio je titulu najskupljeg telefona na svijetu. Pored veličanstvenog crnog dijamanta, ovaj telefon je ukrašen sa 600 dragocjenih kamenčića, dok je 53 utisnuto u Apple logo.

Najskuplji automobil

1963 Ferrari 250 GTO Racer automobil nosi titulu najskupljeg na svijetu, sa cijenom od 52 miliona dolara. Ovaj model smatra se Monalizom svijeta automobilizma, a prodat je neidentifikovanom kupcu od strane kolekcionara iz Konektikata, Pola Papalarda.

Najskuplja supstanca

Sa cijenom od 100 milijardi dolara po miligramu, anti-materija je najskuplja supstanca na planeti. U skladu sa trudom čovječanstva da ode tamo gdje niko ranije nije bio, anti-materija se koristi kao gorivo za interplanetarna ili interstelarna putovanja. Ovo futurističko gorivo smatra se idealnim za svemirska putovanja jer se svi sudari materije i anti-materije pretvaraju u čistu energiju.

Najskuplji domen

Kupovina domena sa ekskluzivnim imenima, koje kasnije možete prodati po znatno većoj cijeni postalo je sasvim normalna stvar. U ovoj kategoriji, seks obara rekord, jer je domen sex.com najskuplji na svijetu. Ovo je zapravo najveća kupovina jedinstvenog domena u svijetu, kada je ovaj domen prodat po cijeni od 13 miliona dolara.

Najskuplje cipele

Voditelj emisije America’s Got Talent, Nik Kenjon, nosio je najskuplje cipele svijeta i tako predstavio sebe u najboljem izdanju. Procijenjene na dva miliona dolara, ovde moderne Tom Ford cipele djelo su Džejsona Arašebena i obložene su sa 14.000 belih dijamanta koji su utisnuti u bijelo zlato, sa ukupnom težinom od oko 340 karata.

Najskuplja torba

Žena svakako voli da ostavlja utisak svojim stilom, a sada može i svima staviti do znanja kakvim ekstravagantnim životom ona živi, ako u svojoj ruci nosi najskuplju torbu na svijetu. Mouawad 1001 Night Diamond Purse torba košta 3.8 miliona dolara. U pitanju je unikatna torba u obliku srca, napravljena od 18-karatnog zlata, dekorisana sa 56 pink, 105 žutih i 4.365 prozirnih dijamanta.

Najskuplji hotelski apartman

Royal Penthouse Suite u ženevskom Hotel President Wilson nosi krunu najskupljeg apartmana na svijetu. Ovaj apartman je mjesto u kom odsjedaju oni najbogatiji, ujedno je najveći apartman u Americi i iznajmljuje se za 100.000 dolara za jednu noć.

Najskuplji hamburger

Prvi hamburger na svijetu koji je napravljen od matičnih ćelija ima teksturu koja je bliža torti nego mesu. Ovaj hamburger, koji je ispržen javno u Londonu, nema masnoće koje sa sobom nosi regularno meso i može se opisati kao “životinjski proteinski kolačić”, kako kaže Džoš Šonvald, jedan od volontera – degustatora. Proizvodnja ovog hamburgera košta više od 250.000 evra, a proces je razvio Mark Post sa Maastricht univerziteta.

Najskuplja stvar prodata preko interneta

Prodata preko sajta eBay za “malu” sumu od 140 miliona dolara je zapravo Giga jahta, koju je anonimni korisnik ovog sajta kupio 2005.godine. Jahta je delo Frenka Muldera iz Mulder Design studija i ima ugrađeni heliodrom. Iako je 140 miliona dolara mnogo novca, kome od nas nije potrebna opremljena jahta sa 10 apratmana na više nivoa, panoramskim prozorima, osam kabina za goste, salonom, privatnim bioskopom, fitness salom, kancelarijom i brojnim drugim pogodnostima?

Najskuplja građevina

Marina Bay Sands u Singapuru je najskuplja građevina na svijetu. Ona je djelo lasvegaske kompanije i predstavlja najskuplji samostalni kazino posjed, vrijedan osam milijardi dolara. Ona sadrži i hotel sa 2.561 sobom, ogromni izložbeni centar, šoping centar, muzej, dva velika teatra, sedam restorana sa poznatim kuvarima, dva kristalna paviljona, klizalište, najveći atrijum na svijetu i još mnogo toga. Ovaj kompleks je završen sa 340 metara dugačkim SkyParkom, koji ima kapacictet od 3.900 osoba, i infiniti bazenom koji je smješten na najvećoj javnoj platformi, smještenoj na visini od 67 metara.

 


 
Pročitajte slijedeći tekst: NOVI SAMSUNG GALAXY S7 JE ZLATA VRIJEDAN
 
9 INTERESANTNIH ČINJENICA O KRALJICI ELIZABETI II

9 INTERESANTNIH ČINJENICA O KRALJICI ELIZABETI II

Ona je najduže vladajući britanski monarh, i zaista ima dosta neobičnih privilegija, koje nema niko drugi na čitavom svijetu.

GRAD VINA – TEMATSKI PARK U BORDOU

GRAD VINA – TEMATSKI PARK U BORDOU

Ukoliko nijeste ljubitelji tematskih parkova kakvi su obično danas svuda prisutni, sa bučnim igrama na sreću i napadnim osvijetljenjem, rješenje dolazi iz Francuske.

NAJPRESTIŽNIJI PRIVATNI KLUB DUBAIJA

NAJPRESTIŽNIJI PRIVATNI KLUB DUBAIJA

Kada govorimo o Dubaiju, sve što sija jeste zlato…Kao grad sa blještavim detaljima, u kom postoji sve najveće na svijetu,

BESPRIJEKORNI SET ZA PUTOVANJA BY GOYARD

BESPRIJEKORNI SET ZA PUTOVANJA BY GOYARD

Peninsula Hotels, renomirani hotelski lanac iz Hong Konga, sarađivao je sa čuvenom Maison Goyard, kako bi vaše iskustvo putovanja postalo još glamuroznije…

VERTU ASTER - OGRANIČENA EDICIJA

VERTU ASTER - OGRANIČENA EDICIJA

Vertu je brend iz Engleske koji ne moramo posebno predstavljati…Posebno zbog činjenice da smo već nekoliko puta govorili o njihovim novitetima, koji su svakako vrijed

LUKSUZNI VOZ OD 10.059.670 DOLARA

LUKSUZNI VOZ OD 10.059.670 DOLARA

Privatni vozovi su novi simbol bogatstva, a Majestic Imperator Train de Luxe bi trebalo da bude “kočija” po vašem izboru… naravno, ako uživate u besprijekornom l

DOLCE & GABBANA LUTKA KREIRANA U HUMANITARNE SVRHE

DOLCE & GABBANA LUTKA KREIRANA U HUMANITARNE SVRHE

Za predstojeću Lutkarsku donatorsku konvenciju koja se održava u Italiji, kompanija Dolce & Gabbana kreirala je lutku čijom bi prodajom bila prikupljena sredstva z

PRIVATNO OSTRVO U IRSKOJ ZA 2.2 MILIONA DOLARA

PRIVATNO OSTRVO U IRSKOJ ZA 2.2 MILIONA DOLARA

Kada pomislite na privatno ostrvo, sigurno vam na pamet padaju fotografije nevjerovatno egzotičnih prizora, tropskih predjela, palmi…