Hi-Tech

NEBROJENE MOGUĆNOSTI PODEŠAVANJA NURA SLUŠALICA

Potpunu promjenu shvatanja problema prenosa zvuka donose nam dizajneri Bojd i Rosen, predstavljajući revolucionarnu tehnologiju Nura slušalica.

Nije lako priznati da svako posebno osjeća svijet i prostor, gdje čula prenose utiske na nebrojeno mnogo načina. Takav slučaj je i vezan za problematiku prenosa zvuka i osjećaja koje prave slušalice na svaku osobu pojedinačno. Problem je napraviti sistem koji je univerzalan i koji odgovara svakome. Kao rješenje, dizajneri Nikol Bojd i Tomas Rosen, nude projekat Nura slušalica, koje korisniku omogućuju dosta ličniji pristup i podešavanje svih parametara uživo.

Slušalice posjeduju ugrađene mikrofone koji mjere odziv i jačinu sluha kod korisnika i nakon toga, automatski podešavaju frekvencije koje najbolje odgovaraju korisniku. Nakon što je završena početna kalibracija u trajanju od 30 sekundi, slušalice će prepoznati ko ih trenutno koristi i započeti već podešen program rada.

Podrazumijeva se da napredna tehnologija ništa ne vrijedi ukoliko kvalitet zvuka zaostaje, a Nura slušalice reprodukuju zvuk studijski profesionalnog kvaliteta. Ukupni rezultat je kristalni zvuk, u kombinaciji sa moćnim bas efektima, neometani od bilo kakvih spoljih uticaja i smetnji.

Zahvaljujući razdvojenoj eletro arhitekturi, kao i novoj generaciji drajvera, sve zajedno uklopljeno u aluminijumske kalupe, Nura slušalice predstavljaju najbolji izbor za svakodnevnu upotrebu. U opciji dolazi i elastična traka koja olakšava nošenje prilikom dnevnih aktivnosti, dok je pomoću posebne aplikacije za mobilne telefone moguće u svakom trenutku fino podesiti sve parametre namijenjene svakom korisniku. Slušalice su još u fazi projekta, koji je već oko sebe okupio priličan broj nestrpljivih ljubitelja izuzetnog zvuka, dok se očekuje i skora prodaja, po zvaničnim informacijama za nešto više od mjesec dana.

 
Pročitajte slijedeći tekst: MINIMALISTIČKI TECHNICS OTTAVA SC500
 
SUPERSONIČNI FEN ZA KOSU OD 435 EVRA

SUPERSONIČNI FEN ZA KOSU OD 435 EVRA

Savršen, sa jednom manom – baš kao i mnoge druge veze. Previše upotrebe fena može škoditi vašoj kosi. Dyson kompanija odlučila je da riješi taj problem, na veom

MINIMALISTIČKI TECHNICS OTTAVA SC500

MINIMALISTIČKI TECHNICS OTTAVA SC500

Elegantni i skupocjeni predmeti nikako ne mogu biti nazvani raritetom u svijetu audio opreme…Upravo jedan takav dizajn predstavlja nam brend Technics.

ECLIPSE – SMARTFON KOJI OSVAJA SVIJET LUKSUZA

ECLIPSE – SMARTFON KOJI OSVAJA SVIJET LUKSUZA

Kombinujući vrhunsku tehnologiju i švajcarski kvalitet izrade, Goldvish Geneve je kompanija koja je specijalizovana za kreiranje pravog luksuza…

BUGATTI DOMINACIJA U SVIJETU MOBILNIH TELEFONA

BUGATTI DOMINACIJA U SVIJETU MOBILNIH TELEFONA

Bugatti brend je u centru pažnje posljednjih par mjeseci, jer i dalje ostvaruje nevjerovatan uspjeh.

ZA SVAČIJI STIL – BEOPLAY A6

ZA SVAČIJI STIL – BEOPLAY A6

Beoplay A6 je evolucija klasičnog stereo uređaja i prava inovacija u polju zvuka…

NAJPOPULARNIJE SLUŠALICE NA SVIJETU

NAJPOPULARNIJE SLUŠALICE NA SVIJETU

Pored toga što je to njen drugi “vizuelni” album, njen album je uzburkao muzički svijet pričama o nevjernosti i iskustvima drugih tamnoputih žena.

STAKLENI SONY ZVUČNIK

STAKLENI SONY ZVUČNIK

Sony LSPX-S1 Glass Sound Speaker zvučnik je genijalni portabilni uređaj, koji koristi cjevasto organsko staklo sa nježnim osvijetljenjem i nadražuje vaše čulo sluha

NAJMANJI I NAJELEGANTNIJI BLUETOOTH ZVUČNIK

NAJMANJI I NAJELEGANTNIJI BLUETOOTH ZVUČNIK

Nazvan Beoplay A1, ovaj šik prenosivi zvučnik dizajnirala je Sesil Manc, a njen cilj je bio kreiranje zvučnika koji će vam omogućiti da uživate u životu i ponesete