Automobili

ASTON MARTIN - VIRAGE SHOOTING BRAKE

Ima nečega jedinstvenog u Zagato dizajnerskim poduhvatima...

Neki od njihovih najuspješnijih radova u poslednje vrijeme su na modelima koji su stigli iz Aston Martina, a ovaj Virage Shooting Brake koji su upravo otkrili, je poslednji model u triologiji.

U pitanju je jedinstveni primjerak koji se radi po porudžbini, slično kao i DBS coupe i DB9 Spyder, ali sa drugačijim zadnjim dijelom (produžen i praktičniji).

Model će biti otkriven Chantilly Arts & Elegance 2014, događaju koji je poklapa sa 95 godina Zagata. Očigledno je da je stil inspirisan V8 Vantage i Volante modelima iz osamdesetih, ali sa modernim detaljima.

O BRENDU

Šta radite kada imate veliku količinu talenta za auto-trke, dovoljno strasti za automobile i entuzijazam? Ako se sve to pretvori u električnu energiju, da li bi moglo napajati mali grad? Vi naravno  treba da započnete sopstvenu proizvodnju automobila. To je način na koji je Aston Martin brend nastao, rođen u garaži, slično grunge muzici. Lionel Matin i Robert Bamford pobrali su uspjeh sličan grupi Nirvana Kurt Cobain-a. Međutim, Martin i Bamford verzija Nirvana-e će na kraju oduvati konkurenciju na luksuznom auto-tržištu. 

Aston Martin je osnovan 1913. godine, ubrzo nakon što je Martin izašao kao pobjednik iz čuvene Aston Hil trke. Kompanija je proizvela svoj prvi automobil 2 godine kasnije postavljanjem četvorocilindričnog Coventry-Simplex motora. No međutim, plan o većoj proizvodnji je naglo prekinut usled Prvog svjetskog rata, kada su oba osnivača pristupila armiji. Kompanija je nastavila sa radom nakon završetka rata, dobijajući nova sredstva za dalji rad. Nije prošlo puno vremena i jedan od osnivača kompanije, Robert Bamford napustio je kompaniju Aston Martin 1920. godine. Srećom bogati investitor prepoznao je vrijednost brenda i uložio je značajna sredstva u podmlađivanje kompanije. Investicije Grofa Louisa Zborowski-og pretvorile su se preko noći u unaprijeđene tehnološke inovacije. 

Da bi se takmičio u francuskom Grand Prix-u, 1922. godine Aston Martin je proizveo automobil specijalno za tu svrhu. Osim zapaženog nastupa na najpopularnijoj trci tog vremena, automobil je pobrao pohvale postavivši novi rekord u brzini i izdržljivosti. Tri modela koja su se takmičila u tom periodu, postala su vremenom poznata kao pobjednički trio. Međutim slava nije trajala dugo, jer se 1924. godine kompanija borila da izbjegne bankrot. Kompanija je ipak preživjela, i nedugo zatim je kupljena od strane Lady Charnwood  koja je povjerila svome sinu John Benson-u jednu od važnijih uloga u preduzeću. Pokazalo se da on nije dorastao ulozi, i kompanija je opet zapala u probleme godinu dana kasnije. Lionel Martin napustio je svoju poziciju, poput  svog bivšeg poslovnog partnera Roberta Bamfroda 1926. godine. 

Ubrzo nakon njegovog odlaska, kompanija je po drugi put oživjela zahvaljujući prije svega bogatim investitorima Billu Renwick-u i Augustusu Bertelli-u. Oni su bili zaslužni za dizajn i performanse koje će se kasnije primijeniti u proizvodnji novih modela. Do 1937. godine, Bertelli je razvio brojne modele, neki od najpoznatijih bili su Le Mans, Mk II i Ulster. Iako je kompanija poslovala dobro, ubrzo ju je zahvatio i treći talas finansijskih problema, koji su riješeni uz pomoć L. Prideaux Brune-a koji je finansijski pomagao kompaniju tokom kraćeg vremenskog perioda. U godinama nakon Drugog svjetskog rata, kompanija je ušla u novu fazu proizvodnje. Prvi model DB serije pojavio se 1950. godine i ostvario je zapažen rezultat. Poučena njegovim uspjehom, kompanija je sedam godina kasnije izbacila model DB3 i tako sve do ranih 70-tih, kada je izašao model DBS V8. Kompanija je u narednih 20 godina još dvaput mijenjala vlasnike, usled finansijskih problema, dok je Ford nije preuzeo u ranim 90-tim. Tokom tog perioda kompanija je značajno porasla, nudeći znatno širi spektar modela počev od Volant-a, Vantage-a, pa sve do DB7. Kompaniju je 2007. godine kupio David Richards za sumu od 849 miliona američkih dolara. Od tada kompanija bilježi konstantan rast prodaje, otvorila je predstavništva širom Evrope, čak i prebacila postrojenja za proizvodnju u Kinu.

 
Pročitajte slijedeći tekst: CORVETTE ZR1
 
NOVI AUDI LJEPOTAN OGRANIČENOG IZDANJA

NOVI AUDI LJEPOTAN OGRANIČENOG IZDANJA

Kompanija Audi pomislila je da bi bilo lijepo odati poštovanje Audi R8 LMS modelu, kog se neki od vas sjećaju kao pobjednika prošlogodišnje trke u Nurburgringu…

LAMBORGHINI AVENTADOR SUPERVELOCE – BOLJI NEGO IKAD

LAMBORGHINI AVENTADOR SUPERVELOCE – BOLJI NEGO IKAD

Jedan od najboljih italijanskih superautomobila, Lamborghini Aventador LP 750-4 je sada bolji nego ikada, zahvaljujući ljudima iz Novitec Torado…

TOP 10 NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA

TOP 10 NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA

Najekskluzivniji automobili na svijetu predstavljaju nešto mnogo više od običnog prevoznog sredstva. Pokretna umjetnička djela tehnologije objedinjuju oko sebe neke p

ROLLS ROYCE PHANTOM MODELI IDU U PENZIJU

ROLLS ROYCE PHANTOM MODELI IDU U PENZIJU

Generacija Rolls Royce Phantom modela koja je trenutno na tržištu, spremna je za penzionisanje…

VRHUNSKO KTM IZDANJE – X-BOW GT BLACK

VRHUNSKO KTM IZDANJE – X-BOW GT BLACK

Kada prvi put dobijete nagovještaj tame koja je ključni dio novog KTM dizajna, vjerovatno ćete poželjeti da ga provozate – barem jedan krug

LAMBORGHINI PRETVOREN U AUTOMOBIL ZA BETMENA

LAMBORGHINI PRETVOREN U AUTOMOBIL ZA BETMENA

Vjerovali ili ne, ovaj automobil koji djeluje kao savršeni dizajn za Betmena, zapravo je Lamborghini…

ROLLS ROYCE WRAITH IDEALAN ZA POBIJESNIJELOG MAKSA

ROLLS ROYCE WRAITH IDEALAN ZA POBIJESNIJELOG MAKSA

Za mnoge od nas, standardna verzija Rolls Royce Wraith modela je sasvim dovoljno luksuzna i moćna, ali ne misle svi tako…

DA LI STE SPREMNI ZA NOVI PAGANI HUAYRA PROJEKAT?

DA LI STE SPREMNI ZA NOVI PAGANI HUAYRA PROJEKAT?

Oni su upravo predstavili svoje novo remek djelo na četiri točka. Nazvan Pearl, ovaj moćni superautomobil je zapravo unikatna verzija Huayra modela.