Automobili

BMW I9

Pojavile su se glasine da BMW sprema jači hibridni model, koji će biti za klasu jači od modela i8...

Informacija se prvo pojavila u magazinu AMS, ali bez konkretnih informacija i cifri, samo je nagovijestila ovu mogućnost i pomenula da je model trenutno u razvoju, ali bez definitivne potvrde. 

U izvještaju se navodi da bi i9 trebao da bude veći, brži i jači automobil koji bi koristio slične motore i tehnologiju koja se nalazi u i8 modelu. Odlaze čak tako daleko da navode da bi novi model trebao da se nazove i10 zbog velike razlike između njega i manjeg modela i8. 

Što se tiče performansi ne navodi se šta bi moglo da se očekuje, osim da će ubrzanje od 0 do 100km/h biti manje od 4 sekunde za i9. Maksimalna brzina bi trebala da bude podignuta na preko 250km/h, na koliko je i8 ograničen. Takođe se pominje da bi to bio jedan od modela koji bi obilježio 100 godina postojanja BMW-a.

O BRENDU

Iako su njihovi motori najbliži savršenstvu, skraćenica BMW ne predstavlja „Best Motors in the World“, ono zapravo znači „Bayerische Motoren Werke“. Tajna njihovog uspjeha leži u konstantnoj težnji ka kvalitetu i izvrsnosti. Svoju proizvodnju, za razliku od drugih proizvođača, u početku je usmjerio prije svega ka proizvodnji motora. Kompaniju je osnovao, sada već davne 1913. godine, Karl Friedrich Rapp.

Kompanija „Rapp-Motorenwerke“, koja će kasnije promijeniti naziv u BMW, fokusirala se prije svega na avio motore, zbog ogromne tražnje tokom Prvog svjetskog rata. Uprskos uspjehu, Rapp nije uspjeo da proda svoj udio u kompaniji, usled neželjenih vibracija koje su motori proizvodili.

Usled finansijskih poteškoća, Karl Rapp je podnio ostavku 1916. godine. Austrijska kompanija formirana od strane Franc-Josefa Poppa i Camillio Castiglionia ponovo je lansirala BMW, ubjedivši njenog tadašnjeg vlasnika Gustava Ottoa na spajanje. Tako je formiran „Bayerische Flugeug-Werke“ tj. BFW.

Nedugo zatim promijeniće svoje ime u BMW, koji će postati sinonim za kvalitetan automobil. Do danas kompanija nije mijenjala svoj logo, koji predstavlja bijeli propeler sa plavom pozadinom. Nakon završetka svjetskog rata kompanija se preorijentisala na proizvodnju vazdušnih kočnica za željeznička vozila. 

Tražeći nove mogućnosti, kompanija se zatim usmjerila na razvoj motora za motocikle, izbacivši dva modela - „Victoria“ i „Flink“. Godinu dana kasnije, njihovi motori postavili su novi svjetski rekord u brzini, išavši 216.75 km/h. Lansirajući novi model automobila „3/20 PS“ kompanija je još jedanput ostvarila zapažen uspjeh. Prvi nezavisni model kompanije bio je „782 cc“ sa 4 cilindra, nakon kojeg je došao model „303 saloon“ sa 6 cilindara. Kako je vrijeme odmicalo, kompanija je rasla, i neposredno prije Drugog svjetskog rata kupila je par fabrika u blizini Berlina.

Tokom 60-ih BMW je uveo mnoge inovacije kao što su serije 1500 i 1600, kao i niz novih sedana - 2500, 2800, American Bavaria i 2,5 CS i CS 2800 coupe. Međutim, BMW se nije tu zaustavio. Kompanija nastavlja svoj razvoj i predstavlja 2002 Turbo model 1973. godine. Turbo 2002 je jedan od prvih turbo modela koji su ušli u masovnu proizvodnju. Proizvodne serije koje će ubrzo izaći - 6 i 7 kao i rekonstruisani  BMW M1 model, postali su sinonim uspjeha na svjetskom nivou.

BMW počinje da se takmiči i u F1 šampionatu i 1983. osvajaju svoju prvu titulu u nizu, sa brazilskim vozačem Nelsonom Pikeom koji postaje kralj F1 Svjetskog šampionata. Istovremeno, serija 5 je ušla u novu fazu unapređenja i dobila je 518i motor i moćni M535i. 'M' postavlja novi standard u moći i izdržljivosti. Modeli  M5 i M3 su lansirani 1985. i 1986. i postaju vrhunac inženjerske preciznosti i ljepote među sportskim automobilskim entuzijastima.

Sa novim modelom Z1, BMW je ostvario izuzetan uspjeh. Briga za kupca i želja da budu uvijek ispred konkurencije bili su dovoljan dokaz da je BMW postao pravi brend. Uslijedila je i verzija Z8.

Trke su ostale profitabilan hobi za njemačkog proizvođača automobila, pojavili su se kao pobjednici u tri uzastopne FIA VTCC sezone od 2005. do 2007. godine. Nedavno, BMW-ov inženjerski dizajnerski tim izradio je repliku slavnog modela M1 iz 70-ih. Nažalost, M1 neće biti obnovljen kroz masovnu proizvodnju.


 
Pročitajte slijedeći tekst: JAGUAR F-TYPE
 
NOVI AUDI LJEPOTAN OGRANIČENOG IZDANJA

NOVI AUDI LJEPOTAN OGRANIČENOG IZDANJA

Kompanija Audi pomislila je da bi bilo lijepo odati poštovanje Audi R8 LMS modelu, kog se neki od vas sjećaju kao pobjednika prošlogodišnje trke u Nurburgringu…

LAMBORGHINI AVENTADOR SUPERVELOCE – BOLJI NEGO IKAD

LAMBORGHINI AVENTADOR SUPERVELOCE – BOLJI NEGO IKAD

Jedan od najboljih italijanskih superautomobila, Lamborghini Aventador LP 750-4 je sada bolji nego ikada, zahvaljujući ljudima iz Novitec Torado…

TOP 10 NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA

TOP 10 NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA

Najekskluzivniji automobili na svijetu predstavljaju nešto mnogo više od običnog prevoznog sredstva. Pokretna umjetnička djela tehnologije objedinjuju oko sebe neke p

ROLLS ROYCE PHANTOM MODELI IDU U PENZIJU

ROLLS ROYCE PHANTOM MODELI IDU U PENZIJU

Generacija Rolls Royce Phantom modela koja je trenutno na tržištu, spremna je za penzionisanje…

VRHUNSKO KTM IZDANJE – X-BOW GT BLACK

VRHUNSKO KTM IZDANJE – X-BOW GT BLACK

Kada prvi put dobijete nagovještaj tame koja je ključni dio novog KTM dizajna, vjerovatno ćete poželjeti da ga provozate – barem jedan krug

LAMBORGHINI PRETVOREN U AUTOMOBIL ZA BETMENA

LAMBORGHINI PRETVOREN U AUTOMOBIL ZA BETMENA

Vjerovali ili ne, ovaj automobil koji djeluje kao savršeni dizajn za Betmena, zapravo je Lamborghini…

ROLLS ROYCE WRAITH IDEALAN ZA POBIJESNIJELOG MAKSA

ROLLS ROYCE WRAITH IDEALAN ZA POBIJESNIJELOG MAKSA

Za mnoge od nas, standardna verzija Rolls Royce Wraith modela je sasvim dovoljno luksuzna i moćna, ali ne misle svi tako…

DA LI STE SPREMNI ZA NOVI PAGANI HUAYRA PROJEKAT?

DA LI STE SPREMNI ZA NOVI PAGANI HUAYRA PROJEKAT?

Oni su upravo predstavili svoje novo remek djelo na četiri točka. Nazvan Pearl, ovaj moćni superautomobil je zapravo unikatna verzija Huayra modela.