Jahte

JAHTA THE WORLD

The World je privatni rezidencijalni kruzer, koji je zapravo stambeni posjed u vlasništvu svojih stanara…

Sa dužinom od 644 stope, The World je najveća jahta na planeti, koja je u privatnom posjedu. Od svog lansiranja 2002. godine, ona je konstantno u pokretu, kruži morima i okeanima, a vrijeme provodi u najegzotičnijim i najpoznatijim lukama. Svakih nekoliko dana, njeni vlasnici se bude u drugom mjestu i na drugom kraju planete, a usput istražuju sve ono što im je ranije djelovalo nemoguće. Neki od vlasnika stambenih jedinica na ovoj jahti žive tu tokom cijele godine, dok je drugi samo periodično posjećuju.

Jedinstvena u svom konceptu, ova jahta koja teži 45.000 tona je luksuznija od većine kruzera sa pet zvjezdica. Najmoćnija plutajuća stambena zgrada svijeta nudi vam izbor elegantno opremljenih garsonjera, stanova i super-deluks apartmana, čija se cijena kreće od 600.000 do 13 miliona dolara.

The World je dom 110 luksuznih privatnih rezidencija, a njihovi vlasnici se mogu ukrcati u bilo kojoj luci i mogu biti u njima neograničen vremenski period. Ista fleksibilnost dostupna je i za goste 88 predivno uređenih apartmana koje ova jahta nudi, kada učestvuje u inovativnom programu, po imenu Tailored Time Fares. Sa boravkom u rasponu od 30 do 300 dana, Tailored Time Fares program može se korisiti tokom dvije godine, po vašem ličnom rasporedu. Gosti takođe mogu rezervisati i apartman za unaprijed planirano putovanje, u zavisnosti od njihovog ličnog interesovanja. Unaprijed planirana putovanja su all-inclusive: non-stop avionski prevoz, transferi, troškovi luke, obroci i pića, pri čemu su opcije izbora savršene i za one najzahjtevnije gurmane.

Ovaj brod ima veliku dnevnu sobu, odnosno lobi, gurmanski restoran i bakalnicu, butike, fitness centar, bilijar salu, golf simulator, teniski teren, traku za trčanje, spa centar, bazen i koktel lože. Tu je i šest restorana za večere koji omogućavaju objedovanje u vašem apartmanu, na palubi ili u samom restoranu. Što se tiče opcija zabave, tu su bioskop, biblioteka i razni muzički programi. Pored istraživanja samih destinacija, na samom brodu možete uživati u časovima plesa, navigacije, stranih jezika, kuvanja, umjetnosti, muzike, računara i fotografije.

Koncept putovanja bez napuštanja ličnog doma osmišljen je od strane Norvežanina Knut U. Klostera Juniora, koji je bivši predsjednik Kraljevske Linije Vikinga i Norveških Krstarenja. On je takođe član porodice koja se bavi brodogradnjom i koja je pionir u modernoj industriji krstarenja, od ranih 1960ih.


 
Pročitajte slijedeći tekst: SUPERJAHTA POSEIDON
 
MOONSTONE - JAHTA ZA ULTRA-BOGATE

MOONSTONE - JAHTA ZA ULTRA-BOGATE

Čak i bazen i đakuzi na ovoj jahti imaju inovatnivne sisteme osvetljenja, gde intenzitet svetlosti jednog zida može biti umanjen, kreirajući interesantan odsjaj. Ina

NAJVEĆI KRUZER SVIJETA - HARMONY OF THE SEAS

NAJVEĆI KRUZER SVIJETA - HARMONY OF THE SEAS

Nazvan Harmony of the Seas, novi kruzer kompanije Royal Caribbean je najveći na svijetu, težak čak 227.000 tona!

X – PRIME SUPERJAHTA

X – PRIME SUPERJAHTA

U pitanju je očaravajući koncept superjahte duge 80 metara, sa imenom X – Prime.

ROMEA – UMJETNOST DIZAJNIRANJA JAHTI

ROMEA – UMJETNOST DIZAJNIRANJA JAHTI

Ali, njena svjetska premijera na sajmu jahti u Monaku dala je svim prisutnim mogućnost da uživaju u njenom prefinjenom enterijeru.

SUPERJAHTE ULJEPŠALE KAN

SUPERJAHTE ULJEPŠALE KAN

Svake godine, zvijezde iz čitavog svijeta okupiraju Kan i njegov crveni tepih, ne samo zbog ljubavi prema filmovima…

NOVA NADALOVA JAHTA - BEETHOVEN

NOVA NADALOVA JAHTA - BEETHOVEN

Njegova jahta zove se Beethoven, a u pitanju je model Monte Carlo Yachts 76, sa dužinom od 23 metra.

TRUSSARDI ENTERIJER ZA VRHUNSKU DYNAMIQ JAHTU

TRUSSARDI ENTERIJER ZA VRHUNSKU DYNAMIQ JAHTU

Oni su zajedno kreirali unikatni koncept, Trussardi for Dynamiq, odnosno ekskluzivnu kolekciju namještaja za modele iz D4 serije.

STILETTO JAHTA – PLUTAJUĆI RAJ

STILETTO JAHTA – PLUTAJUĆI RAJ

Takođe, oni su joj podarili prefinjeni i moderni izgled.