Jahte

SOLANGE JAHTA

Solange jahta predstavljena je u oktobru prošle godine, a karakteriše je impresivna dužina od 85 metara...

Osmišljena je kao porodična jahta, namijenjena zadovoljstvu i uživanju, ali velika pažnja posvećena je detaljima kako bi postala jedna od najpoznatijih jahti na trenutnom tržištu. Prije svega, Solange je jahta koja je savršena za duga putovanja na otvorenom moru, a u potpunosti je opremljena za sve što može da je zadesi.

Vlasnik ove jahte prethodno je posjedovao jahtu dužine 63 metra, koja je takođe bila djelo Lurssen brodogradilišta, a sada se odlučio za novitet koji će predstavljati savršeni dizajn i napredni inženjering, u kombinaciji sa komforom, namijenjenom njemu, njegovoj porodici, gostima i posadi. Savršena konstrukcija svake jahte prije svega predstavlja timski rad. U slučaju Solange jahte genijalni tim koji je na njoj radio sastoji se od Ričarda Mastersa koji je bio menadžer projekta, dizajnera eksterijera Espen Oeino, dizajnera enterijera Ajlin Rodrigez i naravno, projektantskog tima Lurssen brodogradilišta.

Espen Oeino je Solange jahti podario veoma harmonične proporcije, sa dužinom od 85.10 metara i ekstremnim volumenom. Kako bi zadovoljio sve prohtjeve vlasnika, osmislio je jahtu tako da ona predstavlja čiste i veoma elegantne linije, naglašene njenim tamno plavim trupom. Što se tiče enterijera, Ajlin Rodrigez dodatno je pojačala luksuzni stil ove jahte klasičnim detaljima koji se savršeno uklapaju sa savremenom pozadinom, kreirajući tako unikatni miks rijetkih i interesantnih materijala.

Kada kročite na Solange jahtu kroz glavni ulaz u foaje sa drvenim podom i detaljima od oniksa, odmah ćete biti očarani zlatnom “Tree of Life” svjetlosnom skulpturom, koja ima više od 1.200 elemenata osvjetljenja, koji imitiraju laganu tropsku kišu. Ova skulptura visoka je 16 metara i pokriva cjelokupnu visinu, od rezervoara do glavne palube. Pored veoma impresivnog stepeništa, koje je dodatno uljepšano antičkim venecijanskim ogledalima i ručno rađenim umjetničkim djelima od stakla, postoji i lift koji je dekorisan prilagođenim kožnim panelima, koji podsjećaju na luksuznu slagalicu zbog više boja i tekstura.

Iz foajea gosti imaju direktni pristup glavnom salonu. Za razliku od drugih jahti ove veličine, na Solange jahti glavni salon je veliki otvoreni prostor, sa prostranim trpezarijskim stolom koji zauzima njegov centralni dio. Iznad ovog jedinstvenog stola koji je napravljen od raznih materijala, kao što su drago kamenje, biseri, listići zlata i drugo, nalaze se tri Schonbek lustera sa velikim kristalima ametista i rose kvarca. Malo ispred ovog stola nalazi se udobna loža za sjedenje i odmaranje, sa pogledom na kamin i sakriveni TV set, a nakon toga, tu su još jedan prostor za sjedenje i bar, za uživanje u ukusnim i osvježavajućim pićima. Glavni salon savršeno se uklapa u stil i eleganciju cijele jahte, kao i stil samog vlasnika. Ljubav prema klasičnoj muzici i umjetnosti primjećuje se u svakom dijelu ovog prostora. Glavni salon nudi dovoljno prostora svim gostima za sjedenje i opuštanje u jedinstenim foteljama i sofama ljubičaste i zlatne boje. Sav namještaj je specijalno dizajniran za ovaj projekat, sa fokusom na detalje. 

Nakon foajea nalazi se gostinjski lobi, gdje se nalazi kancelarija i pet apartmana za goste, od kojih je jedan prostrani VIP apartman, koji može biti po potrebi pretvoren u dvije odvojene kabine. Dekoracija svake od gostinjskih kabina ima isti spektar materijala, dok korišćene boje variraju. 

Polovina gornje palube posvećena je vlasnikovom ličnom prostoru, i tu su smještene privatna kancelarija, vlasnički apartman, njegovo i njeno kupatilo i odvojeni garderoberi. Master vlasnički apartman ima spektakularni panoramski pogled, kao i privatni prostor za sjedenje na otvorenom, gdje je smješten i privatni đakuzi. Tople i svijelte boje spajaju se u ručno pravljenom italijanskom namještaju i nevjerovatnom lusteru, koji na savršen luksuzni način čine ovaj prostor potpunim.

Što se tiče otvorenih prostora ove jahte, njima je naravno posvećena ista količina pažnje kao i enterijeru. Na jednoj strani se nalazi fenomenalni otvoreni trpezarijski prostor, koji može biti zatvoren, sa ciljem kreiranja zimske bašte. Pored toga, na jednoj od paluba nalazi se veličanstven prostor za sjedenje i sunčanje, savršen za uživanje. Druge pogodnosti koje su dostupne na ovoj luksuznoj jahti su teretana i spa. U spa centru očekuje vas odvojeni prostor za uživanje u masaži, a sa druge strane tu je prostor za uljepšavanje, sauna, tuš i specijalna kada sa hidroterapeutskim svojstvima. Na drugoj palubi nalazi se prostrani bazen, okružen ležaljkama za sunčanje, ložama za sjedenje i barom.

Glavna paluba, koja preko dana služi kao paluba za sunčanje, uveče se pretvara u fantastičan prostor za zabavu. Na njoj se nalazi specijalna ugrađena DJ konzola, kao i veliki ekran za puštanje muzičkih spotova ili igranje igrica. Na ovoj palubi postoji i posebni odvojeni dio namijenjen onima koji traže malo romantike, a koji je okružen zvjezdanim panelima i ispunjen velikim udobnim jastucima za izležavanje.

Ova veličanstvena jahta ima 15 kabina namijenjenih posadi, koje se nalaze na donjoj palubi. Kao što je slučaj i u drugim djelovima jahte, kabine posade su lijepo dekorisane i uređene, i okupane prirodnom svjetlošću.

Inače, ova jahta je remek djelo Lurssen inženjeringa, a pokreću je 2 CAT motora sa snagom od 2.000kW, koji joj daju maksimalnu brzinu od 17 čvorova i raspon od 6.000 nautičkih milja. Funkcioniše veoma tiho, zbog ugrađenih stabilizatora koji smanjuju vibracije, pokrete uslovljene talasima i zvuke motora.

Solange je jedan od najboljih dodataka Lurssen floti do sada, kako predstavlja sve najbolje elemente luksuznih jahti. Bez sumnje, njen vlasnik će uživati u svakom putovanju, a njeno prvo krstarenje isplanirano je za ovo ljeto na Karibima.

 
Pročitajte slijedeći tekst: INVICTUS SUPERJAHTA
 
MOONSTONE - JAHTA ZA ULTRA-BOGATE

MOONSTONE - JAHTA ZA ULTRA-BOGATE

Čak i bazen i đakuzi na ovoj jahti imaju inovatnivne sisteme osvetljenja, gde intenzitet svetlosti jednog zida može biti umanjen, kreirajući interesantan odsjaj. Ina

NAJVEĆI KRUZER SVIJETA - HARMONY OF THE SEAS

NAJVEĆI KRUZER SVIJETA - HARMONY OF THE SEAS

Nazvan Harmony of the Seas, novi kruzer kompanije Royal Caribbean je najveći na svijetu, težak čak 227.000 tona!

X – PRIME SUPERJAHTA

X – PRIME SUPERJAHTA

U pitanju je očaravajući koncept superjahte duge 80 metara, sa imenom X – Prime.

ROMEA – UMJETNOST DIZAJNIRANJA JAHTI

ROMEA – UMJETNOST DIZAJNIRANJA JAHTI

Ali, njena svjetska premijera na sajmu jahti u Monaku dala je svim prisutnim mogućnost da uživaju u njenom prefinjenom enterijeru.

SUPERJAHTE ULJEPŠALE KAN

SUPERJAHTE ULJEPŠALE KAN

Svake godine, zvijezde iz čitavog svijeta okupiraju Kan i njegov crveni tepih, ne samo zbog ljubavi prema filmovima…

NOVA NADALOVA JAHTA - BEETHOVEN

NOVA NADALOVA JAHTA - BEETHOVEN

Njegova jahta zove se Beethoven, a u pitanju je model Monte Carlo Yachts 76, sa dužinom od 23 metra.

TRUSSARDI ENTERIJER ZA VRHUNSKU DYNAMIQ JAHTU

TRUSSARDI ENTERIJER ZA VRHUNSKU DYNAMIQ JAHTU

Oni su zajedno kreirali unikatni koncept, Trussardi for Dynamiq, odnosno ekskluzivnu kolekciju namještaja za modele iz D4 serije.

STILETTO JAHTA – PLUTAJUĆI RAJ

STILETTO JAHTA – PLUTAJUĆI RAJ

Takođe, oni su joj podarili prefinjeni i moderni izgled.