Motori

KAWASAKI Z1000

Vremena kada su nejked motori bili ograničeni snagom, davno su prošla...

Ovi modeli novih generacija danas su samo malo ublažene verzije superbajk motora, pa im naziv supernejked savršeno pristaje. Savršen primjer takvog motora je Kawasaki Z1000, koji je naslednik ovogodišnjeg kralja SBK takmičenja. Kawasaki predstavlja do sada najbrutalniju verziju Zeda, skoro 10 godina nakon prvog pojavljivanja Z1000 modela na tržištu. Motocikl se pojavio u Milanu, a nije brutalan samo u vizuelnom smislu, već je i tehnologija na veoma visokom nivou, pošto drugačije i ne može biti, usled visokih zahtjeva današnjeg tržišta.

Nasleđe koje je ostavio model Z750 jednostavno treba održavati, što je Kawasaki i učinio preko modela Z800, a sada mu kao ispomoć pristiže i Z1000, najbrutalniji nejked iz Akašija, koji je ikada stupio na asfalt.

Već je i sam dizajn dovoljan da vidimo kako je novi Z1000 nešto zaista posebno. Snažne i smjele linije inspirisane Kawasakijevom „Sugami filozofijom“, LED svijetla i minimalistička prednja maska, donijeli su ovom motociklu prevashodno mističan izlged. Rješenja koja možemo vidjeti na novitetu Z1000 SX Kawasaki primijenjena su i na ovom primjeru, što je za svaku pohvalu. Uz novo Showino potpuno podesivo vješanje tu je i novi Tokic kočioni sistem sa nazubljenim diskovima, od 310mm.

Kawasaki je doradio i litarski motor koji pokreće ovu zvjersku mašinu, ali su konkretni detalji i dalje tajna. Kako saznajemo, novi Z1000 bolje reaguje pri malom broju obrtaja, što mu je ranije bila boljka. Jedna od izmjena je i novi auspuh koji je drastično smanjio nivo buke koju motocikl proizvodi pri malom broju obrtaja.

 
Pročitajte slijedeći tekst: BMW - CONCEPT ROADSTER
 
PRERAĐENI BMW R NINE T JE SPREMAN ZA STAZU

PRERAĐENI BMW R NINE T JE SPREMAN ZA STAZU

Kreacija koju će svi ljubitelji motora da zavole na prvi pogled: posebna verzija modifikovanog BMW „R nineT“.

YAMAHA IDEALNA ZA PUNISHERA I TERMINATORA

YAMAHA IDEALNA ZA PUNISHERA I TERMINATORA

U pitanju je nova forma vrhunske verzije Yamaha MT-07 modela, koji je prigodno nazvan Onyx Blade.

HARLEY-DAVIDSON PREDSTAVIO NOVOG DVOTOČKAŠA

HARLEY-DAVIDSON PREDSTAVIO NOVOG DVOTOČKAŠA

Harley-Davidson je proizvođač koji je postao sinonim za „oldschool“ motore i definitivno je jedan od najpopularnijih moto brendova na svijetu.

ELEKTRIČNI LAZARETH MOTOR E-WAZUMA

ELEKTRIČNI LAZARETH MOTOR E-WAZUMA

Do sada ste vjerovatno čuli za Ludovika Lazareta i njegove nevjerovatne projekte, poput LM847 modela sa 470 KS i Maserati motorom ili nevjerovatne Wazuma V8 i V8F, ali o

RIJETKI VINCENT MOTOR PRODAT ZA 434.000$

RIJETKI VINCENT MOTOR PRODAT ZA 434.000$

Kada je riječ o skupocjenim „oldtimer“ dvotočkašima, rijetko koji motor se može mjeriti sa Vincent motorima. Vincent “red” White Shadow Series C je junak ove

AZZKIKR FRONTIER 111 - PRAVA REVOLUCIJA!

AZZKIKR FRONTIER 111 - PRAVA REVOLUCIJA!

Ovaj motor napravljen je na platformi čuvenog i dobro poznatog modela Chief, ali nova kreacija, koja nosi ime Frontier 111, čitavu priču usmjerava ka drugom pravcu.

NESTVARNI LAZARETH LM 847 MOTOR

NESTVARNI LAZARETH LM 847 MOTOR

Do sada ste se vjerovatno navikli da vam s vremena na vrijeme predstavimo neke motore koji zaista izgledaju nevjerovatno i zastrašujuće, ali na motor kakav je Lazareth

HENNE BMW LANDSPEEDER

HENNE BMW LANDSPEEDER

Predivni Henne BMW landspeeder, kako je ovaj motor nazvan, bio je način dokazivanja kreativnog tima ove prodavnice, da je cjelokupna estetika mnogo važnija od tehnološ